Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Majorka

izat

Recommended Posts

Wklejam to co napisałm w innym wątku. Pozdrawiam :wink:

2 lata temu byłam na Majorce, miejscowość Can Picafort. To taka zatoka z długą plażą; piasek złoty, drobniutki a co najważniejsze dla dzieci - bardzo łagodny spadek, więc dzieciak może zapuścic się daleko w wodę i nadal woda sięga mu do pupy... Dla rodzin z dzieckiem miesjce naprawdę godne polecenia

parę lat temu byliśmy w el arenal - jakieś 30 km od palma de majorca w tzw. dystrykcie niemieckim. jak chcesz zwiedzić wyspę to samochód i tydzień wystarczą. opcji z dzieckiem nie testowałem bo wtedy takim bagażem nie byłem obciążony :lol: z tego co pamiętam to bardziej podobała mi się północna część wyspy niż południowa (tam gdzie byliśmy).

zresztą nie ma to jak siedzieć sobie przy playa de palma 8) popijać kilkulitrowy dznan sangrii :wink: i oglądać sobie adonisów przed lokalmi :oops:

Byliśmy w tym roku z naszym urwisem (3 lata) w Cala d'Or, w hotelu Marina. Bardzo fajnie, animacje dla małego, przyzwoite all inclusive.

Wada Cala d'Or jest taka, że jest to 60km od Palmy i od aqaparku (must-see). Ale morze pierwsza liga i wypoczynek w pełni.

Pozdrawiam

D

Z reguły nie odwiedzam tych samych miejsc ale jest jedno ... jedno w którym bym chciała znaleść się jeszcze raz : Nusa Dua na Bali.

Dlaczego... nie wiem....było coś ..w powietrzu ...powietrze drżało....gorąca noc..zapach tropikalnych kwiatów...... to była miłośc od pierwszego wejrzenia ..i tak już zostało...

http://www.bertur.pl/bali12.JPG

http://www.wright-photo.com/BaliImages/Bali_Gardenia_007.jpg

• 2 years później...
Polecam Majorkę, byliśmy w hotelu w Porto Colom, plaża dosyć ładna (publiczna), woda czysta, dosyć fajny ogród wokół hotelu ocena ok. 4. Palma jest piękna, Valdemossa (polecam). Nie braliśmy samochodu, ale zapisaliśmy się na kilka wycieczek, w tym wężową drogą (dla ludzi o mocnych nerwach), do Palmy, wycieczka statkiem i akwarium. Zobaczyć warto. Ale dwa razy w to samo miejsce chyba nie, za dużo jest do zobaczenia.