pawed2 17.07.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nie wiem czy dobrze sprecyzuję pytanie......bardzo jestem ciekawa ile płaciliście za prąd ale pociągnięty ziemią, czy ktoś mi doradzi jaką opcję wybrać? czy sposobem tradycyjnym czyli słupem czy ziemny, jakie są różnice w cenie realizacji jestem na etapie podejmowania decyzji a mam mało czasu pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 18.07.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 mamy kablowy,podobno potem jak juz jest etap podłaczania to wiecej latania, bo jakies plany...- ale podkreslam, podobno, bo narazie to przeslismy etap podpisania umowy i wplacenia kasy:roznica mała ale jestza powietrzny placi sie cos kolo 1300zl brutto a za kabla 1600zl brutto (za 10 KW)..a co bedzie dalej i jak to wyglada to nie wiem..ale np. przy powietrznym odchodzi mi słup- ktory musialabym chyba na swoj koszt stawiac, a kablowy kładą mi w skrznce ktora montują gdzies w ogrodzeniu ALE- duzy minu - czas!!!!na powietrzny mielismy wtedy czekac ok 2-3 miesiacea na kablowy odrazu nam powiedzieli ze 9miesiecy!rozne rejony mają rożny czas czekania...pytaj sie w ZE u siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bgwsp 18.07.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 15 kW - podziemne = 2.2 tyś i max do 1,5 roku oczekiwania (śląsk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 18.07.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 W Vattenfall płaci się tylko za zamówione kilowaty, obojętnie czy masz przyłącze ziemne, czy powietrzne. Ja mam ziemne i zapłaciłam tylko za ilość kW razy cena kilowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawed2 18.07.2007 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 mój projektant powiedział że na prąd będę czekać do marca bo taki okres oczekiwania ma jej inny klient. Dlatego pytam bo jestem na rozdrożu i nie wiem czy składać ten wniosek a jak wygląda opłata za wykop czy to ja pokrywam doradźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypel.w 25.07.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Przyłącze kablowe jest troszkę droższe od napowietrznego, wg taryfy Vattenfal na rok 2007 napowietrzne 88,35 zł/kW a kablowe 109,13 zł/kW oraz 35,34 zł za każdy metr ponad 200 metrów przyłacza (jeśli przyłącze jest dłuższe niż 200m oczywiści) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts