Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"napadaja na mnie"...

Recommended Posts

e tam Mia to jakiś jednostkowy przypadek był,może sie nie wyspał...:) (bo spał na budowie hahaha)

a kroyena apropo mediów -

PS 1. Wierz mi, u nich TV to środek przekazu rządu do narodu.

ja tylko delikatnie wspomne nasze słoneczko niegasnące Radio Maryja....

kroyena nawet do Teściowej.....

(poniosło mnie?)

sellimm myslisz, ze lubiłbys ich gdyby mieszkali na mazowszu albo dolnym sląsku?

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Zeljka

staram sie nie generalizowac - serio..

w pierwszym poscie napisalam,ze widze to juz od dluzszego czasu a wiesz...boli mnie to,wiec szybciej wylapuje tego typu agresje...

i nigdy nie posunelabym sie do stwierdzenie,ze "cala Polska" sie na mnie uwziela ;)

tylko..jak juz wyzej wspomnialam widze to coraz czesciej i to mnie martwi poprostu...

kroyena

fajnie sie Ciebie czyta :)

szkoda,ze kiedys..kiedys..nie pisano ksiazek do nauki historii w Twoim stylu ;)

Dodatkowo wyjasniam,ze nie jestem wielka zwolenniczka Niemcow..osobiscie nie widzialam jakiegos skrajnie chamskiego zachowania,ale gdzie mialam widziec,skoro oszczedzamy na budowe i chwilowo nie "bywamy" w "swiecie"...

Ludzie jak ludzie z wszystkimi plusami i minusami ogolu spoleczenstwa i jak wszedzie spotkasz prawego czlowieka jak i ostatnia kanalie...

sellimm myslisz, ze lubiłbys ich gdyby mieszkali na mazowszu albo dolnym sląsku?

to zależy od ich zachowania :wink:

w tej chwili różnice się zatarły

ale, kiedyś Niemiec miał wyobrażenie

o nas ..jako o ludziach prymitywnych, głupawych, brudnych,

zabobonnych, mających skłonności przestępcze

potem taki gnębiony -wpadał do nas panisko poudawać itd...

ale, kiedyś Niemiec miał wyobrażenie

o nas ..jako o ludziach prymitywnych, głupawych, brudnych,

zabobonnych, mających skłonności przestępcze

żartujesz tak?:)

bo kto niby jeździł "kiedyś" na handel do Niemiec- szachiści??

pamiętasz kawałek

"Berlin Zachodni Berlin Zachodni....tu stoi Polak co drugi chodnik..."

pamiętam raz jechałam do Lipska polskim pociagiem o rany....kiełbachy na gazecie folklor na maksa, wutka w przedziale, każdy cos szmuglował a przyczepili sie oczywiście do mnie (wiozłam prezent dla Mamy mojej Przyjaciólki (Niemki) - ładna porcelanowa zastawę sztuk jeden i się przyczepili...)

a z zabobonami to mnie rozzczuliłeś....dzisiaj widziałam bociana!

Nie robmy z siebie uczestnikow krucjaty dzieciecej - co niewinnymi sercami ma sie przeciwstawic nawale zla - chyba wiecie, jak skonczyly te dzieciaki:(

Jakos wiekszosc uczestnikow przytoczonego watku potrafila zignorowac agresje jakiegos dzieciaka - Wy tez powinniscie. przeciez nie dyskutuje sie na ulicy z kazdym oddzielnie - a internet to taka ulica, tyle, ze mozna udawac kogos, kim sie nie jest. Co do antagonizmow - mieszkalem cale studia w niemczech - i nie mam super zdania o ich goscinnosci i otwartosci (eufemizm - dla niezorientowanych) - mimo,z e przebywalem w koncu wsrod ludzi badz co badz wyksztalconych. Ich fora sa pelne atakow na polakow, Turkow, Irokezow i Bog jednen wie kogo jeszcze. I tak jest w kazdym kraju. Nie rob z tego tragedii - to tylko jakies dziecie. A zmusic wszystkich do podzielania Twoich pogladow lepiej sie nie staraj - bo to sie zle konczy.

A i jeszcze cos - to, co bylo w tamtym watku, to sa czyjes poglady. Niezaleznie, jakie sa, to ma prawo je wyrazac.

Powodzenia i wiecej luzu. To ze mieszkasz w niemczech ma dla ZDECYDOWANEJ wiekszosci ludzi w PL takie samo znaczenie jak to, czy masz teraz na nogach skarpetki, czy nie.

pozdrawiam

sad ripper

Sad Ripper

masz racje przejelam sie za mocno :oops:

ale...nic nie poradze na to,ze nie jest przyjemnie czytac tego typu wypowiedzi,nawet jesli sa skierowane nie do mnie :(

achhh za mietka jestem na ten swiat :-?

na rozluznienie tematu - wsplczesna wersja upadku..kto chce niech oglada

http://www.youtube.com/watch?v=TygLWz2XrI8

... przeraza mnie ta latwosc atakowania..obojetnie w jakiej "wierze"..

co dzieje sie z tym spoleczenstwem? kraj w tak wysokim stopniu katolicki,pokolenie Jana Pawla II?

rece opadaja...

Ci którzy szremują cytatami Jana Pawła II, a z kościoła zrobili sobie parawan dla swoich poczynań - napadli bez skrupułów na Irak i Afganistan ...

co sie dziwisz społeczeństwu jak przywódcy sa fałszywi ...

ryba psuje sie od głowy ...