Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

osuszanie murów metodą grawitomagnetokinezy

hoc

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • 3 years później...
Czarną kurę o północy... trzykrotnie plując przez lewe ramię..... (nie stawać mi tam z tyłu i po lewej!!!).....

O tym myślisz?

http://www.aquapol.in.tarnow.pl/opis.html

Dla mnie to bełkot idioty, ale ja fizyk a nie ezoterysta jestem.

Skorupek z jajek jedzonych przy murowaniu pod chudziak sobie nasypać trzeba, byle przed 15.30.....

Co jest woda - każdy widzi, ale nie każdy, jak widać, wie! :roll:

Adam M.

Ciekawe, kto zaprojektował stronkę z bełkotem: http://www.aquapol.in.tarnow.pl/opis.html Zapewne konkurencja. Ja byłem na stronie: http://www.aquapol.pl To strona jedynej w Polsce autoryzowanej franczyzy tego austriackiego systemu i nie ma tam mowy o czarach. Choć nie jestem ani fizykiem ani nawet budowlańcem, zadałem sobie trud, żeby dowiedzieć się czegoś więcej o tym systemie i uważam, że dają do myślenia następujące fakty:

1. pomimo, że polski oddział działa od prawie dziesięciu lat nie ma w necie ani jednego wpisu, w którym ktoś by się żalił że zapłacił za aquapol a nie działa? a firma osuszyła już w Polsce kilkaset obiektów i podaje ich namiary i kontakt do klientów (tzw. referencje) nawet na swoich stronach?

2. poza Polską, ten austriacki system jest sprzedawany praktycznie w całej "starej" europie od prawie trzydziestu lat, i od oddziałów których adresy widać na stronie: można pewnie uzyskać referencje obiektów, w których system działa od ponad 20 lat?

Cóż, "są rzeczy na niebie i ziemi, o których się nie śniło..." nawet jeśli to czary... będę miał sucho w domu!

PS. Człowiek jest zbudowany w 80% z wody, ale nie występuje u niego podciąganie kapilarne (przynajmniej w przytłaczającej większości).

• 11 months później...

Witam,

Chciałbym odświeżyć temat z pytaniem czy ktoś w końcu przetestował metodę osuszania budynków jaką oferuje firma AQUAPOL?

z problemem wilgoci borykam się 3 rok, żadne podcinanie fundamentów nie wchodzi w rachubę więc poważnie zastanawiam się nad tą w sumie już nie nowatorską bo na rynku od 25 lat metodą.

• 5 months później...

Spotkałem kiedyś przedstawicieli tej firmy. Wydawali mi się lekko dziwni, nie trafiły do mnie ich argumenty. Moja znajoma, która chciała dla nich pracować, i głęboko wierzyła w ich metodę, po pół roku już z nimi nie utrzymywała kontaktów (pani architekt zresztą). Co nie znaczy iż z pełna odpowiedzialnością wykrzyczę na całe forum, iż to oszustwo. Nigdy nie widziałem ich urządzeń na oczy.

@Fosnefes: na ile wycenili CI swoją metodę? rozmawiałeś z nimi?

• 3 years później...
Ja polecam inną ale równie skuteczną metodę na osuszanie murów. Jest nią mianowicie iniekcja krystaliczna, czyli wstrzykiwanie specjalnego preparatu w zawilgocone powierzchnie. Metoda ta jest niezwykle skuteczna i co najważniejsze daje szybkie rezultaty. Można też ją wykonywać samemu, co zdecydowanie obniża koszty całej operacji. [sPAMER] Edytowane przez Elfir