Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomarańczowe inspiracje - kuchnie, salony, łazienki...

Gość

Recommended Posts

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

na tej stonie jest super pomrańczowa kuchnia ...chyba moja ukochana :)

http://forum.muratordom.pl/pochwalcie-sie-swoimi-kuchniami,t69089-1020.htm

oooo tak - ta kuchnia jest super!

tylko mąż mnie straszy że fronty z lakierowane z połyskiem to drogie sa bardzo - "4 razy droższe niż zwykłe mdfy"...

hmmm prawda to? :roll:

jeśli lubisz zielony, to zostań mimo wszytko przy zielonym. wydaje mi się, że pomarańczowy to nie jest kolor, na który można długo patrzeć. dla czego jest tak mało pomarańczowych kafli a zielonych tak dużo? ja bym w pomarańczach nie wytrzymała i za 2 lata chyba zmieniała całe meble... zielony to co innego, uspokaja.

witam

,OLEK

Mam pytanie o rolety. bardzo mi się podobają. gdzie można takie znaleźć ? może jakaś nazwa? firma?

pzdr

ap

Z tymi roletkami to pomysł przejściowy. Mieszkamy 1 miesiąc, na 3 tygodnie przed przeprowadzką zamówiłam komplet firan do kuchni i salonu. Materiał zakupiłam sama w Eurofiranach i zaniosłam do krawcowej. Czekałam 3 tyg i odebrałam firany, które były krzywe. Te z salonu dało się jeszcze poprawić, ale kuchennej już nie. Więc z rozpaczą i złością szukałam czegoś na allegro. Znalazłam te roletki, zadzwoniłam, czy da się zrobić z pomarańczową wstążką i zamówiłam. Za komplet 4 szt z przesyłką zapłaciłam 190zł. Nie ma ich w tej chwili na allegro, nazywały się: tuby-biały deszczyk. Podam adres na inne, podobne od tego samego sprzedającego

http://www.allegro.pl/item493100255_roleta_tuby_pasy_bordowe.html

Ja mam tylko dodatki w pomarańczu. Kuchnia jest otwarta na jadalnię i salon i tam też jest kolor pomarańczowy jako dodatek

http://images33.fotosik.pl/415/7752eaa9b985a099med.jpg

olek baaaaardzo fajna kuchnia!!!

moje klimaty :wink: dzięki wielkie za zdjęcia - na pewno sie zainspiruję :D

a powiedz co masz między blatem a szafkami górnymi? to jest jakaś tapeta? a na tym szyba?

a blat jest szary? jak się spisuje taki ciemny kolor? bo do tej kolorystki mebli i dodatków pasuje super!

Witam

Faktycznie, między szafkami jest zmywalna tapeta, a nad płytą gazową dodatkowo szyba. Mamy domek parterowy i cała część dzienna jest utrzymana w tych samych odcieniach (beż i brąz) z dodatkiem pomarańczu. Jeżeli za dwa lata opatrzy mi się pomarańczowy to wymienię go na inny kolor (prawdopodobnie turkus).

Co do blatu to jest ciemnobrązowy - fajnie pasuje, ale starsznie widać na nim jakikolwiek brud

no olek powiem Ci że mogłabyś z powodzeniem urządzić mój dom :lol: bardzo mi się podoba Twój, wygląda na to że mamy bardzo podobny gust :wink: , a ten pomarańczowy dywanik w połączeniu z czekoladową sofą - miodzio :wink:

a te kwiatuszki nad łóżkiem w sypialni - ekstra! to też coś co mi się marzy :)

generalnie masz super dom

no olek powiem Ci że mogłabyś z powodzeniem urządzić mój dom :lol: bardzo mi się podoba Twój, wygląda na to że mamy bardzo podobny gust :wink: , a ten pomarańczowy dywanik w połączeniu z czekoladową sofą - miodzio :wink:

a te kwiatuszki nad łóżkiem w sypialni - ekstra! to też coś co mi się marzy :)

generalnie masz super dom

Dziękuję za miłe słowa. Domek urządziliśmy pod siebie, ale cieszę się, że jeszcze komuś się podoba. Praktycznie sami zrobiliśmy wszystko i to chyba cieszy najbardziej.