Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze dla Mieczotronixa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

geodeta posługiwał się szkicem, który sporządził w oparciu o rzut fundamentów. Myślę, że z wymiarami się nie rypnął. Dom jest prostokątny i "na oko" (wiem wiem - co się dzieje z tymi co na oko) kończy się w dobrych odległościach od granic działki. Jak wpadnę w depresję natręctw, to kupię tą szpulkę miarki i pojadę zmierzyć. Na razie nie chcę się zadręczać.

• 2 weeks później...

Super sie czyta, tylko powiedz mi czy ja dobrze zrozumialem, 350 zl za 10 czy tez 12 ton piasku??? jest tak to strasznie drogo.... ja placilem za 12 t wywrotki po 180 zl... a na koncu przyszedl facet i oferowal 30 t za 400 zl.... rozejrzyj sie dobrze za piaskiem...bo pewnie mozna duzo taniej kupic, a piasku na budowie idze... lepiej nie mowic ile...

pozdrawiam

maksiu

ten piasek to jakiś horror

Najpierw obdzwoniłem wszystkich piaskowników ze słupów i wychodziło, że wiślak do murowania u wszystkich jest za 280 zł (tatra - czyli 10 m3) - to najdroższy piasek, podsypkowy był tańszy. Potem okazalo się że ma być sortowany - majster mi nakazał taki zakupić. Teraz to już wiem, że to było dla jego wygody - po to, żeby sobie przez sitko nie musiał go przesiewać. Wtedy o tym nie wiedziałem. Mo i ten facet co go miał za 280 powiedział że wywrotę sortowanego to ma za 350 zł, bo tylko w jednym miejscu taki dają i to daleko i cośtam cośtam. Akurat potrzebowałem go na gwałt, bo robotnicy mieli przyjść następnego dnia. Oczywiści nie przyszli - więc przepłaciłem całkiem bez sensu. Do tej pory gryzie mnie ten piasek - albo ja go gryzę.

Chłopie! Ty się minąłeś z powołaniem! Masz wspaniały dar pisania! A ten humor... Rozśmieszyłeś mnie prawdziwie - śmiałam się na głos jak głupi do sera, chociaż byłam sama (jeszcze teraz kąciki same mi idą do góry). Pisz dalej, proszę! Serdecznie pozdrawiam! Ivette

P.S. A gdzież to pan chrabia się buduje, jeśli można się zapytać?

• 1 month później...
  • 7 months później...

Mieczu - oj, dobrze że odkurzyłeś swój dziennik...znów usmiałam się jak głupi do sera...a raczej głupia do monitora :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: ...dziwnie się trochę na mnie patrzą w biurze...ale co tam....grunt to wesolutko zacząc dzień ;-)

pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwością czekam na cd :-)

Bażant to jednak dziwny ptak jest ...

Jedno z najmocniejszych wspomnień z dzieciństwa i o moim Dziadku jest takie że zamęczałem Go by opowiadał o swojej przygodzie z bażantem. Można ją zmieścić w 1 zdaniu:

szedł lasem, a tu jak mu nagle spod nóg FRUUUUU bażant nie wyskoczy !

Ale jak On to opowiadał ... Było to dla mnie lepsze niż wszystkie programy dla dzieci w telewizji razem wzięte.

Pozdrawiam

O rany!

Primo: extra projekt - jakbym mial wieksza dzialke to pewnie tez podobny dom bym budowal.

Secundo: niebywaly talent pisarski mieczotronixa rzuca mnie na kolana, bo jako informatyk zdaje sobie sprawe, ze sam bez trudow kilka zdan z sensem to zloze co najwyzej w C++. (a i to nawet niekoniecznie bo ostatnio nie praktykuje...)

Tertio: Jeszcze, jeszcze... no pisz, mieczotronix!!!

jako informatyk zdaje sobie sprawe, ze sam bez trudow kilka zdan z sensem to zloze co najwyzej w C++. (a i to nawet niekoniecznie bo ostatnio nie praktykuje...)

// Ja też jestem informatykiem - pracę dyplomową napisałem w C++
// a może raczej byłem, bo od końca studiów (to chyba już z 6 czy 7 lat) nie programuję 

#include "dziennik.h"
#include "mieczotronix.h"

static MIECZOTRONIX mieczotronix;

void main (void )
{
  DZIENNIK *dziennik = new DZIENNIK;
  while( mieczotronix.zyje() )
  {
     while( !mieczotronix.pisz_dziennik( dziennik ) );
     dziennik->wyślij_na_forum();
     mieczotronix.rob_inne_rzeczy();
  }