Osówka 10.07.2003 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 Gratuluję startu! Zycząc powodzenia radzę jednak od razu sprawdzić z miarką wytyczenia zagapionego geodety. Nasz wykonawca opowiadał, że kiedyś wylali płytę w wytyczony obrys i dopiero wtedy okazało się, że dom był odwrócony o 180 stopni. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 10.07.2003 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2003 geodeta posługiwał się szkicem, który sporządził w oparciu o rzut fundamentów. Myślę, że z wymiarami się nie rypnął. Dom jest prostokątny i "na oko" (wiem wiem - co się dzieje z tymi co na oko) kończy się w dobrych odległościach od granic działki. Jak wpadnę w depresję natręctw, to kupię tą szpulkę miarki i pojadę zmierzyć. Na razie nie chcę się zadręczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 11.07.2003 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Taki wspaniały zakup, a Ty go zaraz zalejesz betonem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 21.07.2003 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Mieczotronix- wielkie brawa, twoja historia o zalewaniu fundamentow jest po prostu genialna Podziwiam za pomyslowosc i dar opowiesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 24.07.2003 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 dziękuję, ale to ta budowa jest dla mnie taka inspirująca i ci wszyscy dziwni ludzie ze swoimi dziwnymi maszynami i dziwnym słownictwem, których spotykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 25.07.2003 03:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Super sie czyta, tylko powiedz mi czy ja dobrze zrozumialem, 350 zl za 10 czy tez 12 ton piasku??? jest tak to strasznie drogo.... ja placilem za 12 t wywrotki po 180 zl... a na koncu przyszedl facet i oferowal 30 t za 400 zl.... rozejrzyj sie dobrze za piaskiem...bo pewnie mozna duzo taniej kupic, a piasku na budowie idze... lepiej nie mowic ile...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 25.07.2003 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Chłopie, no właśnie po to się wszyscy budujemy: żeby sobie potem strzelać wodą z węża po własnym ogrodzie do wszystkiego, co wystawi łeb z ziemi! Takie proste przyjemności są najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 25.07.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 maksiuten piasek to jakiś horrorNajpierw obdzwoniłem wszystkich piaskowników ze słupów i wychodziło, że wiślak do murowania u wszystkich jest za 280 zł (tatra - czyli 10 m3) - to najdroższy piasek, podsypkowy był tańszy. Potem okazalo się że ma być sortowany - majster mi nakazał taki zakupić. Teraz to już wiem, że to było dla jego wygody - po to, żeby sobie przez sitko nie musiał go przesiewać. Wtedy o tym nie wiedziałem. Mo i ten facet co go miał za 280 powiedział że wywrotę sortowanego to ma za 350 zł, bo tylko w jednym miejscu taki dają i to daleko i cośtam cośtam. Akurat potrzebowałem go na gwałt, bo robotnicy mieli przyjść następnego dnia. Oczywiści nie przyszli - więc przepłaciłem całkiem bez sensu. Do tej pory gryzie mnie ten piasek - albo ja go gryzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2003 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2003 Chłopie! Ty się minąłeś z powołaniem! Masz wspaniały dar pisania! A ten humor... Rozśmieszyłeś mnie prawdziwie - śmiałam się na głos jak głupi do sera, chociaż byłam sama (jeszcze teraz kąciki same mi idą do góry). Pisz dalej, proszę! Serdecznie pozdrawiam! IvetteP.S. A gdzież to pan chrabia się buduje, jeśli można się zapytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 27.07.2003 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2003 WKW (Wielkie Księstwo Warszawskie). Folwark Piaseczno. Po cenach piasku można się domyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 31.07.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2003 MIeczotronix, twoj dziennik robi takie wrazenie, ze nawet komentarze sa podwojne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 30.09.2003 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2003 Komentarze ok. ale domek jest super . Ja buduję podobny, rozsądek górą budujemy dom dla siebie, a nie dla sąsiadów Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 06.05.2004 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Mieczu - oj, dobrze że odkurzyłeś swój dziennik...znów usmiałam się jak głupi do sera...a raczej głupia do monitora ...dziwnie się trochę na mnie patrzą w biurze...ale co tam....grunt to wesolutko zacząc dzień pozdrawiam serdecznie i z niecierpliwością czekam na cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 07.05.2004 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Bażant to jednak dziwny ptak jest ... Jedno z najmocniejszych wspomnień z dzieciństwa i o moim Dziadku jest takie że zamęczałem Go by opowiadał o swojej przygodzie z bażantem. Można ją zmieścić w 1 zdaniu: szedł lasem, a tu jak mu nagle spod nóg FRUUUUU bażant nie wyskoczy !Ale jak On to opowiadał ... Było to dla mnie lepsze niż wszystkie programy dla dzieci w telewizji razem wzięte. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 07.05.2004 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Rozochocona ostatnim wpisem, przeczytałam cały dziennik. Zajeb... . Może coś jeszcze szrajbniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelko 13.05.2004 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 O rany! Primo: extra projekt - jakbym mial wieksza dzialke to pewnie tez podobny dom bym budowal.Secundo: niebywaly talent pisarski mieczotronixa rzuca mnie na kolana, bo jako informatyk zdaje sobie sprawe, ze sam bez trudow kilka zdan z sensem to zloze co najwyzej w C++. (a i to nawet niekoniecznie bo ostatnio nie praktykuje...)Tertio: Jeszcze, jeszcze... no pisz, mieczotronix!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 14.05.2004 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 jako informatyk zdaje sobie sprawe, ze sam bez trudow kilka zdan z sensem to zloze co najwyzej w C++. (a i to nawet niekoniecznie bo ostatnio nie praktykuje...) // Ja też jestem informatykiem - pracę dyplomową napisałem w C++ // a może raczej byłem, bo od końca studiów (to chyba już z 6 czy 7 lat) nie programuję #include "dziennik.h" #include "mieczotronix.h" static MIECZOTRONIX mieczotronix; void main (void ) { DZIENNIK *dziennik = new DZIENNIK; while( mieczotronix.zyje() ) { while( !mieczotronix.pisz_dziennik( dziennik ) ); dziennik->wyślij_na_forum(); mieczotronix.rob_inne_rzeczy(); } // delete *dziennik; // jakoś nie mogę tej linijki dopisać } Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_bogus_ 14.05.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Zdecydownie nie usuwać "//" z przedostatniej lini kodu !!! A może jeszcze dodać "//" przy lini 4 od dołu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 18.05.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 Mieczu, piełkne, piełkne, czekam na więcej i wreszcie rozumiem, czemu ten mój Stary tak z tym łomem... dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.07.2004 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2004 no to, supergratulki z okazji rocznicyi widzę, że lista "do zrobienia" jest prawie taka jak u mnie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts