ziaba 12.07.2004 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Mieczu.. Jesteś jednym z inwestorów, którzy potrafią przerobić wszystko na wesoło. Oby słowo stało się ciałem i życzę Ci z całego ziabiego serca, byś ucieszał nas dalej swoją radością. O domku : sponiewierana jestem rozwiązaniami prostoty i zapomnianych przez architektów linii. Ten dach........ach........ Teraz widać całą urodę elewacji i płaszczyzny okien. Z niecierpliwością czekam na dalsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.07.2004 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Domek projektowała moja koleżanka architektka i bardzo jestem dumny z jej dzieła. W sumie niektórzy mówili, że to pewne ryzyko brać architekta bez praktyki (bo ona do tej pory projektowała raczej szkoły i bloki), ale to bardzo zdolna osoba i gorąco w nią wierzyłem. Domek z założenia miał mieć prostą linię, żeby uniknąć wpadek na budowie (to mój 1-szy dom), żeby wytanić i zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na droższe elementy wykończeniowe - klinkier i elegancki dach. Z klinkierem wyszło super, z dachem nie wiem. Na pewno przepłaciłem. No i po przejściach z nich jestem skrzywiony. Na szczęście znajomi twierdzą, że tylko ja widzę wady tego dachu. Projekt domu spodobał mi się m.in. ze względu na ciekawy układ okien w elewacji - np. brak symetrii na ścianie szczytowej, który zupełnie nie razi - jego warowny wygląd (wiadomo złodziej będzie miał gorzej, a my się będziemy czuli bezpieczniej), a jednocześnie dużą ilość światła w domu. Przez to, że w warunkach kazali zrobić dach 30 stopni (w projekcie najpierw było 15), wyszła dość duża stodoła. Ale przynajmniej mamy za to ogromny strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 12.07.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Coś czuję , koleżanka architekt będzie miała sporo klijentów Proponuję w celu dodatkowego dochodu utajnionego, jakąś prezentację typu 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 12.07.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Mieczuś, Chyba duży z ciebie chłop, bo po domku widać. Dużo zrobiłeś i dużo pieniędzy wydałeś, ale ze zdjęciami zatrzymałeś się wczesną wiosną, bo biało. Napstrykaj teraz z zewnącz i wewnącz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 12.07.2004 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 domek sprawia wrażenie większego, niż jest (ma 190 m2) - już parę osób się nacięło.A aktualniejsze zdjęcia wrzuciłem ostatnio ło tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agniesia 12.07.2004 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Niesamowite historie Pieknie piszesz, przebojowo rzec by mozna A szanownej Mamie przesylam pozdrowienia od Bobow i Mart Budowniczych ze Szczecina. To musi byc superbabka - jesli nie pogniewa sie za ten epitecik. Pzdr aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 13.07.2004 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Sory..ja w temacie mycia okien tych z klatki schodowej. Otwierają się ? Tak wślipiam ziabie gały ale ślepawam. 190 metrów ????????? No coraz bardziej mi się podoba Pani Projektantka. A kubaturę można znać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 13.07.2004 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 A szanownej Mamie przesylam pozdrowienia od Bobow i Mart Budowniczych ze Szczecina. To musi byc superbabka - jesli nie pogniewa sie za ten epitecik. Nie pogniewa się, bo jest superbabką. Muszę jej pokazać wasz post, to się na pewno bardzo ucieszy. Sory..ja w temacie mycia okien tych z klatki schodowej. Otwierają się ? Się nie otwierają. Mycie też mi spędza sen z powiek. Od wewnątrz będzie łatwiej bo schody będą miały spocznik 1,3 nad ziemią. Więc można na nim będzie ustawić drabinkę. Od zewnątrz gożej. Drabina duuża będzie potrzebna i jakiś mop na kiju. 190 metrów ????????? No coraz bardziej mi się podoba Pani Projektantka. A kubaturę można znać ? Co te zapytajniki seryjne oznaczają? Że dużo, czy że mało? Kubatury nie pamiętam, ale można ją zgrubnie policzyć: parter ma coś 2,85 m wysokości, a piętro powiedzmy 2,70. czyli 95 x 2,85 + 95 * 2,7 = 270,75 + 256,5 = 527,25 m3. Ale to "na oko". Nie pamiętam dokładnych wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 13.07.2004 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Piękne proporcje , oj piękne... Cosik mi się widzi,że pani architekt będzie powielać projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 13.07.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Piękne proporcje , oj piękne... Takie swojskie - stodołowate. Cosik mi się widzi,że pani architekt będzie powielać projekt No nie wiem - powiedziałem jej kiedyś, że teraz ma gotowca do sprzdawania innym, ale odpowiedziała na to: - A co? chciałbyś, żeby inni mieli dom taki, jak ty? To jest projekt indywidualny. Na pewno inwencji jej nie zabraknie. Póki co wyemigrowała do Irlandii. No i nie wiem czy prędko wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 13.07.2004 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 A aktualniejsze zdjęcia wrzuciłem ostatnio ło tutaj. Te aktualniejsze nie wchodzą. Cóś schrzanione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielona 13.07.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Sprytny domek, piękna okolica. Powodzenia w wykończeniówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia.m 15.10.2004 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2004 Jesli to nie tajemnica to zdradz cene wiązarów kratownicowych. Ja własnie podpisalam umowe na wiazary na moj domek i jestem ciekawa czy nie przeplacam. Pozdr Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 17.10.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2004 11.700 PLN brutto wszystko z transportem, ale to była cena 'promocyjna' bo ta firma Hatek (z Pułtuska) dopiero się rozkręcała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia.m 19.10.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 CZY RÓWNIEŻ Z MONTAZEM? I JAKĄ MASZ POWIERZCHNIĘ DACHU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 19.10.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 z montażem, pow. 300 m2 (dom + garaż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 20.10.2004 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2004 mieczu. ja też mam Netię . Mam dwa numery telefoniczne. Na jednym zwykłe rozmowy, na drugim stały dostęp do internetu Net24 (technologia ADSL). Szybkość 640 kb/s. Idzie jak burza. Mam dwa modemy ISDN i ADSL. Koszt chyba 180 PLN mies. Netia pod kątem obsługi klientów jest do d..., ale szybkość tego łącza jest, jak na moje potrzeby rewelacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia.m 21.10.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Dziekuje za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 01.11.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 No to Mieczu niech Wam się mnożą szczęścia !!! Oby stan taki ( euforyczny ) trwał na wiek wieków . pozdrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 01.11.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2004 To szczęliwych chwil w nowym domku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts