Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze dla Mieczotronixa

Recommended Posts

dziękujemy bardzo

dzisiaj pomieszkiwaliśmy dzień trzeci

i już jesteśmy bardzo uzależnieni

byliśmy na spacerze 1-szym domowym, to znaczy po którym powróciliśmy do domu, zjedliśmy po kanapce (a stasiek słoiczek zupki) i popiliśmy barszczem

Przez te trzy dni udało nam się dramatycznie ogarnąć pierdzielnik pobudowlany. Oddzielić śmieci od nie-śmieci, domyć okna, a ja posegregowałem wszystkie resztki materiałów wykończeniowych, druty, rurki itp. oraz narzędzia do pudełek. Wszystko to zmieściło się zgrabnie w kotłowni. Na razie jest nieźle, bo nie mamy zagraconego żadnego pokoju. Przeprowadzone bambetle i cały zamęt pobudowlany spoczywa w licznych pomieszczeniach gospodarczych naszego domu (garderobie, spiżarni, kotłowni) w 2% zajęliśmy strych.

Najbardziej zagracony jest garaż, ale dziadek mieczotron odgarnął całe jedno stanowisko i dzisiaj dokonałem pierwszego wjazdu do garażu! Jestem pod wrażeniem. Nigdy w życiu nie wjeżdżałem jeszcze do garażu (takiego małego), a co dopiero do własnego!

Wczoraj pomieszkiwaliśmy z rodzicami i ich psem. Bardzo fajnie. Jak tylko zamontuję odukrzacz centralny, to sprawię sobie i psa.

Jest super. Dom nasz jest niesamowicie potężną twierdzą (te mury sprawiają wrażenie, że w środku czujemy się bardzo bezpieczni) i gdy pomyślimy, że to nasze własne, to nam obojgu szczeny opadają.

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mieczu, jako,że Twoja droga do domu dobiega końca, możesz spokojnie stanąć na szczyćie tej góry ( patrz na strychu) popatrzeć dookoła i z dumą powiedzieć

ZWYCIĘŻYŁEM

Teraz tylko upiększać i dopieszczać i najważniejsze -mieszkać całą gębą

..... :lol: ......serdeczności i niech Stasiek szaleje z Rodzicami w wiecznej zabawie w domku... :lol:

• 3 weeks później...
lakier wyschnięty, gazety i czasopisma zwiezione, łoże małżeńskie zakupione, zasłonki w strategicznych miejscach rozwieszone, brakuje tylko parkietu w salonie (oj coś ślamazarzy się taka pewna firma co tu na forum pisuje, oj oj) i drzwi wewnętrznych i listew, które mają być lada tydzień.

Chyba gazety"lub czasopisma" :wink:

przez co nowy dom z nowymi lampkami i zasłonkami, z super łożem, cieplutki, jaśniutki kusi nas i przyciąga jak rajska wyspa

Jak przeczytałem to swojej żonie to się biedactwo popłakało, że ona też i już tak chce.

Cóż mam więcej Ci powiedzieć? Gatulacje i dużo zdrowia

...Maxymov...

Mieczu - to Ty już naprawdę mieszkasz - gratuluję !!!!!!!!!!!!

Dziś po raz nie wiem już który czytałem Twój post o niezwykłych przeżyciach inteligenta, który włożył śliczną zamszową rękawicę znad Huang-ho i ważył w dłoni łom delektując się zaklętą w nim siłą destrukcyjno-twórczą .... Mieczu - to najlepszy tekst na całym forum :D :D :D

• 1 month później...
  • 9 years później...
  • 1 year później...

A światłość już niedaleko:

w Grudniu się narodzi Dziecko,

co jednym wzniesieniem dłoni

świat ku światłości nakłoni.

Spójrzcie, jak pierzchają cienie!

Płynie Boże Narodzenie!"

K.I. Gałczyński

Wesołych Świąt!