ciampur 28.07.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Kończę budowę Sybilli-3 . Brak problemów. Garaż trochę za wązki i o zgrozo brak wentylacji- ale dorobiłem . Górę trzeba podnieść o 2 maxy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galber 29.07.2003 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Ja buduję Jazona z Archetonu i zmian jest niewiele. Żona przeprojektowała schody na piętro, były zabiegowe są z dwoma spocznikami. Ścianka kolankowa ma 1m po wykończniu i po długich namysłach taką ją zostawiliśmy. Sąsiad podniósł ściankę o 1 maxa i teraz widzi że dom stracił na uroku. Pomieszczenia są na tyle duże że nie potrzebne są wysokie ścianki kolankowe. Dlatego radzę, aby zbyt pochopnie nie podwyższać ścienek kolankowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Grzes z krak 29.07.2003 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 U mnie akurat wszystko idealnie pasuje i na uroku nie stracil dlatego ze mam wysuniety troche bardziej okap. Pozatym w srodku daje 20 cm ocieplenia czyli wychodze 5 cm poza krokwie + ruszt +plyty a podloge bede mial na legarach czyli jakies 8 cm nad obecnym stropem. Aha byla jeszcze jedna zmiana konstrukcyjna tzn murlata w projekcie jest 10*10 i kazdy ciesla to wysmial i tutaj ich popieram nie wiem czym sie sugerowal projektant dajac taka cienka murlate ja dalem 14*14 + krokwie 8*16 a byly troche ciensze nie duzo w prawdzie ale zaden tartak nie chcial w normalnych cenach przyciac tego twierdzili ze to nie standard i wiecej zuzywaja drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galber 29.07.2003 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Jeśli chodzi o konstrukcje dachu to także inżynier się nie popisał. Krokwie 5.5na coś tam ( dałem 8x16 ) oraz belki koszowe 20x25. Te ostatnie zamieniłem na 10x18. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ceza 20.08.2003 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 witamczy ktoś budował (buduje) bliźniak AP66 (Archeton)?będę wdzięczny za info, lub podpowie mi inny prosty w budowie,ładny i tani bliźniak (tylko nie za prosty bez przesady) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
McŁoś 20.08.2003 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 moniqa Co się stało, że wybrałaś projekt z archetonu. Jeszcze kilka dni temu pisaliście o problemach z projektantką, która robi wam indywidualny projekt ! Czyżby brakło cierpliwości ? A tak na marginesie jaki projekt wybraliście, bo ja mam Zorza-2 właśnie z Archeton. Jestem zadowolony, projekt posiada bardzo dokładne rozpisanie wszelkich elementów konstrukcji stalowej oraz więźby. Nie obyło się jednak bez błędów, a mianowicie źle policzyli ilość zbrojenia na płycie, jednak po interwencji telefonicznej w kilka minut konstruktor jeszcze raz policzył wszystko i przeprosił za pomyłke, równocześnie dziękując za zgłoszenie problemu. Tak więc współpraca z nimi jest bardzo OK. Od moich znajomych, którzy też mają projekt z Archeton wiem również, że nie ma problemów z wprowadzaniem zmian do projektu ( wyrażają zgodę od ręki.) pozdroofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 21.08.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 U mnie stoi Agat z Archetonu. Bez zmian oczywiście się nie obeszlo, ale tak jest zawsze z projektami gotowymi, bo jednemu pasuje to a innemu tamto ajeszcze innemu siamto. Normalna sprawa. Parę "byków" konstrukcyjnych też wyłapałem, ale na szczęście na czas, więc dom jest taki jak byc powinien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 21.08.2003 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 Drogi McŁos'iu moje pytanie ma już ponad miesiac i nie zdecydowaliśmy się na Archetona.Rozrysowaliśmy swój własny i może stąd teraz problemy z projektantką, ale wychodzimy na prostą.Cieszę się jednak że moje pytanie zjednoczyło budujących z Archetonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko 22.08.2003 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 My wybralismy "Nadzieje" z Archetonu.... we wrzesniu stan zero ....zobaczymy jak to bedzie ... sasiad z przeciwka tez ma ten sam projekt .... pozdrawiam pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola 12.09.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 A może ktoś buduje Karolinę z Archetonu? Proszę o kontakt Wiola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muffi 12.09.2003 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 My zbudowalismy Ptysia z Archetonu, maly, zgrabny, prosty i jak sie okazalo na nasza kieszen. Zrobilismy minimalne zmiany tzn. z 2 okien w garazu powstalo 1 dwa razy wieksze a wyszlo taniej, oraz w 1 pokoju porte -fentre zostalo obciete do zwyklego okna. Mielismy jeden cel zbudowac dom w 10 miesiecy i nie poplynac na inwestycji, oba cele osiagnelismy i mieszkamy od 2 miesiecy i jak na razie nie zalujemy naszego wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K2 12.09.2003 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2003 Kończę "Zdrój" Po przeglądnięcie kilku setek projektów - ten wydawal mi się najbardziej funkcjonalny w środku. Niestety Archeton odstawia masówkę. Robią na ilość nie zawracając sobie głowy dopracowaniem projektów. Dlatego zmiany są nieuniknione. 1. Na początku przedłużyłem garaż z 6 m do 8,5 m. Dzięki temu mam przejście z garażu do wiatrołapu przez kotłownię. Jaki jest sens posiadania garażu przy domu, jeśli nie można do niego bezpośrednio przejść? 2. Obok wiatrołapu w projekcie jest WC. Efekt? Malutki wiatrołap i maleńki kibel. Ja wyrzuciłem kibel i przeniosłem go obok dolnej łazienki zamiast szafy, która widniała w projekcie. Dzięki temu mam kanalizację w jednym miejscu w pionie przy jednej ścianie. Skoro dla mmnie to było oczywiste to o czym myślał "architekt"? Zmniejszyłem jeszcze dwa okna w kuchni na 150x150 (było 180x150), dzięki temu mam więcej miejsca na meble. Niestety, komin, który w projekcie znajdował się w górnej łazience i wyglądał na niewielki i nieszkodliwy okazał się być dość upierdliwy. We wnękę za kominem zmuszony byłem wstawić sedes. Nie dało się wpuścić komina w ścianę? Żeby było śmieszniej był to jeden z mniej ułomnych projektów - nie tylko Archetonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evcik1 15.12.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2003 BUDUJE KRZEMYKA Z ARCHETONU - DOM TANI PROSTY I BARDZO FUNKCJONALNY - NAPRAWDE W RZECZYWISTOSCI WYGLADA DUZO DUZO LADNIEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bachac 16.12.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2003 A ja kończę Drozda z Archetonu. Bez zmian się nie obyło, ale po przejrzeniu mnóstwa innych projektów uważam, że jest niezły. Mimo tego, że niezbyt duży (zwłaszcza salon), ma wiele innych zalet: garderobę, spiżarnię, pomieszenie gospodarcze przy garażu, dużą kotłownię. Przeprowadzka w planach na czerwiec 2004. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legar 11.01.2004 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 buduje oliwina ...fotka z lewej...szukam kontaktu z innym oliwinowcem...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietrek 03.02.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2004 Hej! Jeśli budujesz Krzemyka, to może byś jakieś zdjęcia i sprawozdanie z budowy zamieścił? Chętnie skorzystam. Właśnie zamawiam projekt i z uwagą zbieram doświadczenia krzemykowców i jeszcze chętniej oglądam wszelkie zdjęcia. Mam nadzieję, że jak ruszę, to sam się podzielę doświadczeniami. Wiem, że to bardzo pomaga budującym. Z góry dzięki!!!Pozdrawiam. Pietrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 06.02.2004 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2004 Ja buduję KALINĘ z archetonu. Dom 127 m2 parterowy z częściowo zadaszonym tarasem .Duży salon z jadalnią 38 m2 , kuchnia otwarta 9,5 m2.Dwie łazienki w tym jedna 9,8 m2, trzy sypialnie 18m2,15,m2, 12m2garderoba ,hol i przedpokoj.W zasadzie nie było problemów z projektem. Był tylko odsyłany do pracowni w celu naniesienia wyłazu na dach w przedpokoju. Przeliczane było drewno na więżbę dachową (zwiekszane przekroje). Nasze prywatne zmiany do tyczące "srodka" to likwidacja pomieszczenia gospodarczego na rzecz większej łazienki, w której bedzie piec wiszacy i tym samym powiekszenie przedsionka.Zwiekszyliśmy także rozmiary grzejników. Z niektórych zrezygnowalismy (ogrzewanie podłogowe).Powiekszenie okien w salonie wychodzacych na taras (270x250). Przesunięcie okna w jadalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość krab 12.05.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2004 Mam projekt Kraba z Firmy Archeton jestem bardzo zadowolony,naprawdę mogę wszystkim polecić tę firmę http://www.archeton.plmożna zobaczyć projekt ale zdjęć z realizacji to chyba też nie mają,polecan oddział na Bartyckiej, można zadać każde pytanie i w miarę dostać odpowiedz starają się jak mogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edith 28.08.2004 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2004 zakupiłam włanśnie projekt Zodiak, jak narazie mam kosmetyczne zmiany, zobaczymy późnie. Dodam tylko że przerzuciłam setki projektów. Mam nadzieję, że będę zadowolona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwiatuszek 30.08.2004 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2004 Ja kupowałam Eryka i wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts