Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
Ja buduję Petunię, dla mnie prawie idealny projekt. Zmiany nieduże raczej związane z funkcjonalnością i ustytuowaniem budynku względem stron świat i tak np. zrezygnowaliśmy z wielkiego balkonu, który akurat nam wychodził na północ, przenieśliśmy kominek ze środka salonu na jedną ze ścian powiększając optycznie przestrzeń i robiąc ją bardziej ustawną. Ogólnie wszystkie pozwolenia co do zmian architektonicznych dostaliśmy na wstępie przy kupnie projektu.

• 1 month później...

Planuje zakup projektu Marcel z Archetonu, szukam kogoś kto buduje lub się przymierza do budowy tego domku ale nikt się nie zgłasza. Zastanawiam się czy ten projekt jest tak beznadziejny że nikt się nim nie interesuje, może ma jakieś wady krórych ja nie widzę. Na pierwszy rzut oka wydaje prosty i dość funkcjonalny, choć mamy zamiar parę rzeczy zmienić np. zlikwidować balkon od strony ogrodu i przedłużyć dach jako daszek nad tarasikiem, oraz przenieść komin ze ściany kotłownia /klatka schodowa na ścianę kotłownia pokój dzienny co pozwoli zrobić kominek, może udałoby się zwęzić trochę hol na poddaszu i powiększyć łazienkę . dopiero wybieramy się do Archetonu bliżej się przyjrzeć projektowi i porozmawiać (jak będzie z kim). Bardzo ciężko znaleźć nam odpowiedni projekt ponieważ zależy nam na umieszczeniu kotłowni od strony podwórka a większość projektów ma ją od frontu.

Marcela można obejrzeć na http://www.archeton.pl

gdyby się komuś chciało to proszę o opinię może trochę jestem zaślepiona tym projektem i nie widzę wad, ale szukamy prostego domku o funkcjonalnym wnętrzu, żeby było nas stać go pobudować (choć i tak nas nie stać ha ha ha)

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Witam,

my kupiliśmy projekt Dudek z Archetonu. Dopiero zaczynamy budowę i chętnie nawiążemy kontakt z osobami, które realizują lub mają zamiar budowac taki domek. Chętnie podzielę się doswiadczeniami z budowy

Domek powstaje w Toruniu

pozdrawiam

• 1 year później...

Mamy zamiar zakupić w najbliższym czasie projekt Tymoteusz w odbiciu lustrzanym. Chętnie spotkalibyśmy sie z Panem lub innymi osobami znającymi ten projekt i podyskutowali o szczegółach budowy. Kontak z nami to: e-mail: [email protected].

Pozdrawiamy i czekamy na kontakt.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam,

właśnie zdecydowaliśmy się na Rachelę z Archetonu. Na razie nie znalazłam nikogo kto budowałby ten dom, a szkoda wielka... Cieszę się, że nie ma negatywnych opinii o tej firmie. Powiem więcej, kiedy miałam problemy techniczne z otwieraniem mego projektu na ich www - trochę zezłościłam się bo wcześniej nie było z tym kłopotów. A że codziennie MUSZĘ zajrzeć do "naszego" domku podirytowana napisałam do firmy - i od razu była odpowiedź i interwencja w tej sprawie! No i znowu wirtualnie chodzę po Racheli, obmyślam urządzanie wnętrz i ew. zmiany... :) Pozdrawiam!