Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
Witam, jestem tutaj nowy, ale mam nadzieję zagościć na dłużej. Zauważyłem, że ktoś wybrał ten sam projekt co ja, więc mam nadzieję dowiedzieć się czegoś ciekawego na temat budowy, zmian w projekcie, błędów wykonawczych jakie moge popełnic przy budowie Zorzy ( chciałbym jak każdy chyba popełnić ich jak najmniej :roll: ) itd. Wybraliśmy z żoną ten projekt, gdyż widzieliśmy Zorzę na żywo w okolicach Wadowic , bardzo nam się spodobał, a poza tym ukształtowanie terenu aż prosiło się o częściowe podpiwniczenie. Tak więc skreśliliśmy część piwnic - oczywiście od północnej strony i zaczynamy ostro!!! Niestety bardzo niewiele można znaleźć na temat już wybudowanych domków wg tego projektu, więc mile widziane i bardzo pożyteczne będą dla nas wszelkie rady i podpowiedzi. Dzięki z góry i pozdrowienia dla wszystkich "zorzomaniaków"!!!

Hej! Właśnie siedzę nad moim projektem Zorzy2 i zastanawiam się nad dorysowaniem otworu drzwiowego w scianie pomiędzy garażem a holem i .....wypada mi na schodach , które prowadzą do piwnicy :cry: . Fajnie. Może ktoś mi pomoże? Jak to rozwiązać ? Nie ukrywam, że zależy nam na takim przejściu bezposrednim z garażu do domu.

Jak tylko pogoda się ustabilizuje zaczynamy prace przy fundamentach, więc czasu niewiele.

pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów!

• 2 months później...
  • 4 weeks później...

Witaj Adamaria!

My właśnie się przymierzamy do kupienia Słowika! Jest to jeden z naszych dwóch typów i bardzo się cieszę, że udało mi się znaleźć kogoś, kto wybrał ten projekt. My byśmy tylko ewentualnie wstawili dodatkowe okno w salonie od zachodu.

A udało Ci się znaleźć jeszcze innych zainteresowanych tym projektem? Funkcjonuje gdzieś osobny wątek na temat Słowika?

Pozdrawiam,

Marta

Witaj Jacala :lol:

Przeszukałam chyba całe forum, ale nikogo budującego Słowika nie znalazłam. Ja mam odbicie lustrzane tego projektu i bardzo jestem z niego zadowolona. Nic w projekcie nie zmieniałam, ale to dodatkowe okno w salonie to faktycznie dobry pomysł.

Teraz jestem na etapie wykończeniówki. Właśnie zamówiłam meble do kuchni i kupiłam płytki do hallu.

Pozdrawiam :D :D :D

Adamaria!

Założyłam osobny wątek na temat Słowika, bo ten nie za bardzo się nadaje do dyskusji na temat konkretnego projektu. A ja parę pytań mam :)

Może znajdzie się jeszcze ktoś zainteresowany tym projektem...

Pozdrawiam,

Marta

PS. A tu link do wątku:

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1902024#1902024

• 1 month później...
  • 2 years później...