Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

!!! GŁOWA BOLI !!!

OSIN

Recommended Posts

Witam!

Właśnie się zarejestrowałem i chciałbym się przywitać ze wszystkimi Szanownymi Forumowiczami, co czynie niniejszym.

Na razie mieszkam jeszcze w małym bloku (też jest fajnie) ale mam już piękną (naturalnie dla nas) działkę i zamierzamy coś tam sobie zbudować.

OD dwóch miesięcy czytam forum i jestem trochę "przytłoczony" wszystkimi informacjami: Legalett, GWC, reku, DGP, BK, płaszcze wodne, mostki, chudziaki, więźby, wieńce............................

Do tej pory o istnieniu niektórych nie miałem nawet pojęcia, ale dużo poczytałem już i podzwoniłem do różnych firm i WYDAJE mi się, że mam już koncepcję (chyba słuszną) odnośnie tego wszystkiego. Będę pytał w miarę rozwoju wypadków i z góry dziękuję za odpowiedźi. Będę budował na Zagłębiu i jak widzę jest tam parę osób, których warto posłuchać. POzdrawiam Zagłębiaków.

A to mój projekt, ale będzie miał baaaaaaardzo duzo zmian (m. in. okna i zupełnie inny środek na dole), ale wszystko po kolei

http://www.dom-projekt.pl/projekt-domu-102.html

Działka z wjazdem od południa (ciężko naprawde dobry projekt znaleźć)

No to raz jeszcze witam i pozdrawiam

OSIN

• 1 month później...

Oj parę rzeczy i to już zmieniliśmy. Przede wszystkim dach jest dwuspadowy a nie cztero, doszło pomieszczenie nad garażem i troszkę pozmienialiśmy układ ścianek wewnętrznych, doszły ścianki kolankowe na poddaszu.

Mamy filar w salonie, ale belkę-podciągową schowaliśmy w suficie podwieszanym, bo żona nie chciała jej widzieć.