Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika Agusi i Marco

Recommended Posts

• Odpowiedzi 153
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

http://rodzinnastrona.ovh.org/nowyrok/1_pliki/14.gif

Płoną sztuczne ognie,

płynie już muzyka,

idzie Nowy Rok,

stary już umyka

więc wznieśmy puchary,

tańczmy do rana,

niech los nam nie

szczędzi kawioru i szampana.

Rok się już kończy,

rok się zaczyna,

otwórzmy więc nową butelkę wina

i razem wypijmy

za nasze zdrowie,

aż się zakręci nam

troszeczkę w głowie.

Szampańskiej zabawy,

szalonych chwil,

udanego Sylwestra i

Szczęśliwego Nowego Roku...

zyczy Frosia z Froszem :D

http://img205.imageshack.us/img205/1094/grenouilleduzeqh4.jpg

• 2 weeks później...

Cześć Tomka hi hi hi to prawda tu na muratorze musimy zacząć ten nowy rok bo stanęliśmy na sylwestrze :D :D :D :D :D heheh ale to tylko zasługa stronki nasza-klasa :) :)

Jakoś tam to bardziej mnie wciągło no wiesz wspomnienia, znajomi a tu słabo i budowa idzie hi hi a teraz doszły ferie a moje dzieci ledwo co wyszły z choroby co trwała 8 tygodni a już znowu od dziś gorączka - aż sie nie chce.Ale jak ma się kogoś kto pamięta o nas to aż się chce żyć na nowo i szczerze - doładowałaś mnie teraz i ino chwilkę znajdę zaraz tu wskoczę i coś popiszę. Wręcz nie mogę się doczekać wiosny aby odetchnąć od tych murów blokowych hi hi Po za tym mam w bloku mały remoncik - na dodatek nie planowany -łazienka zrywana z góry do dołu - on też blokuje troche czas na piszu piszu :) :) ale nie ma źle (oprócz maleńkim chwil roztargnienia- które na szczęście szybko przechodzą) zawsze uważam że mogło by być gorzej i ciężej.

Bardzo dziekuje Wam dziewczęta czyli Tobie Tomciu, frosiu, kropkq za życzonka i pamieć jesteście super :) :) :) :) :)

Przykro mi było że ja nie mogłam tu wam złożyć życzonek ale z całego serca życzę wam Wszystkiego Najlepszego w tym Nowym Roku .(w sylwestra fotosik padł i nie szło wkleić fotek a potem na dodatek dzieciaczki moje nie chcąco popchnęły zastawiony stół i wszystko roztrzaskało się punkt 12 - i tak zaczęłam rok od sprzątania hi hi hi

A co U ciebie Tomciu ?Jak tam tobie zaczął się ten Nowy Rok i jakie plany snujesz z nim hi hi jeśli można spytać :) :)

Bo na chwilkę obecną nie mam czasu poczytać a wiem że założyłaś dziennik z czego bardzo się cieszę i gratuluje - poczytam w wolnej chwili z przyjemnością.

Kochana Agusiu! Spoznione, ale serdeczne zyczenia noworoczne dla Ciebie i calej rodzinki! Najwazniejsze - duzo zdrowka - bo piszesz, ze cos was dopadlo wstretnego :(

Wasze rodzinne fotki jak zawsze wprowadzily mnie w dobry humor - jestescie super rodzinka - te foty Andrzejkowe sa fantastyczne!

Dlaczego zdecydowaliscie sie na remont lazienki w bloku?

Czy Domnika byla w 'prasie'?

Pozdrawiam serdecznie

Witam cię Lipowa Panienko !!!

Dziękujemy za życzonka noworoczne ja również ślę z rodzinką do Ciebie dużo i przede wszystkim zdrówka bo bez niego się nie obejdziemy :) :) szczęścia ,spełnienia marzeń i wszystkiego co sobie życzycie i aby ten nowy Rok był lepszy od starego :) :) :)

Co do choroby to faktycznie straszna grypa a mianowicie nowy typ wirusa - wywołujący napadowy suchy lub mokry kaszel Dominisia z szkoły przyniosła i tak ciągnął się przez 8 tygodni - nie chodziła do szkoły to i sama z nią na bieżąco lekcje robiłam i uczyłam normalnie było strasznie aż w końcu wzięłam sprawę w swoje ręce i przez pół tora tyg. leczyłam tylko wygrzewaniem w łóżko( spirytus i amol smarowałam dzieci -3 ) i gorące mleko z czosnkiem,masłem,jajkiem, miód.W ten sposób do prowadziłam stan dzieci( a mianowicie Domi była w najgorszym stanie)że znikł ten cholerny kaszel całkowicie i już było hura aż nagle nie wiem co mnie skusiło dać syrop jakiś i znowu dostała kaszel ale już suchy -co 5 sekund- nie do wytrzymania.I znowu lekarz- antybiotyk ale nic nie pomógł to znowu my z Markiem szukaliśmy pomocy u ludzi i inne syropy ale nic efekt marny aż w końcu przez przypadek Marek od głupot podał jej zwykłą tabletkę do ssania na gardło- Strepsils i pomogło wreszcie i nareszcie.A na początku lekarz ocenił stan zdrowia że ma zapalenie tchawicy - 3 antybiotyki i inhalator nie pomogły tylko te mleko moje .A lekarz przy kontroli stwierdził tak że faktycznie na tchawicy flegmy nie ma czysto osłuchowo ale rzekomo nie wyleczyłam mlekiem tylko uciszyłam .I stwierdził że teraz po mleku widzi prz tym suchym kaszlu flegmę na krtani - a tu tez antybiotyk nie pomógł pomimo że systematycznie podawałam.I tak mieliśmy spokój góra tydzień bo teraz Dominikę wzięła gorączka ale udało nam się ją opanować na szczęście ale kaszel wciąż jest tylko że słabszy taka pozostałość.Z tego co wiem to wirus opanował nasz teren bo i koleżanki i cała szkoła kaszlała i wychowawczyni do tej pory po leczeniu wszelakim nadal pokaszluje i rodzice moi i teściowie i całas rodzinka nadal pokaszlują.I nawet w Krakowie rodzina to samo mają pomimo że kontaktu w tym czasie nie mieliśmy.

Tak więc wszystkich uprzedzam - jak widzicie kogoś kto kaszle --z daleka od takich osób, bo to choroba zakaźna nawet ludzie w sklepach jeden za drugim kaszlą .

Dziwię się jedynie dlaczego media milczą skoro taka plaga a lekarze bezbronni rozkładają ręce.

Tak po za tym miło mi bardzo że mnie odwiedziłaś dawno nie rozmawiałyśmy :) :) :)

A na remont łazienki musieliśmy się zdecydować bo kafle 30 letnie zaczęły same odpadać - nic nie pozostało jak tylko brać się do roboty .

Tak Dominka była w prasie i mam ją w gazecie - chyba wszystkie regiony Polski były uwzględnione i nawet wioski każda pojedyncza szkoła i klasa miała swoje zdjęcie albo może nadal się robią fotki do gazety :) :) :)jaki to miało mieć cel nie mam pojęcia .Jak znajdę chwilę w remoncie to zerknę co to za okazja. :)

Co do naszych fotek w muratorze - hi hi no tacy już jesteśmy a wiesz wykrzywić pręt rękoma jest ciężko :D :D :D

Pozdrawiam - Agusia

:) :) :) co do pajączków - nie będzie tak źle :)

Pamięć o Tobie (no właśnie a jak masz na imię , jeśli możesz ......) pozwoli mi ograniczyć fotki do minimum biorąc pod uwagę ustępstwa oki ? nie jest to stworzonko i też przeze mnie uwielbiane :) lecz tylko - zwróciło sobą na siebie uwagę.

Aż strach pomyśleć jakby tak mi miało po buzi chodzić cho cho cho co by to było...

chyba bym już nigdy nie zasnęła hi hi hi hahahah

Cieszy nas też słowo --WARTO -- dzięki

Po prostu ciaszka, tak do mnie mówią znajomi. Może być też Aneta :p.

Wiesz dałaś mi do myślenia z tymi lustrami :o

Przełam się do czerwonego , ja lubię. Przecież łazienka to nie tylko kafelki ale też dodatki :p. Gdzieś na forum widziałam czerwoną łazienkę , bardzo mi się podobała.

Jak znajdę wkleję :p

Dzięki za wyrozumiałość w kwestii "potworów" :roll:

Ciaszka :)

Sorki że teraz przeze mnie masz chwile roztargnienia co do lustra hi hi mam tylko nadzieje że nikomu to nie wyjdzie na złe :)

Co do kolorku czerwonego to niestety muszę się przyzwyczaić i chcąc nie chcąc polubić hi hi hi hi i z przyjemnością poczekam na fotkę z podobnym kolorem kafli

Wiesz już mi lepiej- nawet przy tych białych fugach ciekawie się robi hi hi hi po prostu będę miała żywą w barwach łazienkę - ja co zawsze miałam z tonowane kolorki nagle taki od szczał :D :D

Dobrze że to w bloku wyszło w takim razie w domku będę miała co główkować nad kolorkami :)

• 2 weeks później...

Proszę o jeszcze :p

Ponownie mnie zachwyciły wasze dzieciaki, przekaż im moje słowa uznania za pomoc w czyszczeniu kafli.Nie chcę się powtarzać ale super dzieciaki :p

Gratulacje dla męża, pięknie się spisał z półeczkami. Jak będziemy na etapie wykończeniówki to może i my się będziemy mogli czymś popisać :wink:

Jak najbardziej dzieciom przekażę - ucieszą się a i mąż na pewno tez :D :D :D

Jak tak skończyliśmy tą łazienkę to oboje z mężem westchnęliśmy że taka łazienka ( ta praca i koszty )mogła już być zrobiona w domku i jedno pomieszczenie już by my mieli :(

Co do ......cd. nastąpi może jutro :p :p

Tomka wyobraź sobie że - zdjęcia nie kłamią tak własnie ten kolor wyszedł na ścianie mocny czerwień rażący :evil:

A widziałaś jaki kolor wcześniej był ich - przy świetle białym - dokładnie taki róż wybierałam w markecie -róż pastelowy.

Co do męża to sama muszę go pochwalić mam złotą rączkę w domu aż się boje że kiedyś nie dokończę tego domku bo jak ta złota rączka się kiedyś przemęczy na dobre to nici z zamieszkania w domku :)

Aż strach pomyśleć ile nam jeszcze zostało ho ho ho ho ....:roll:

Pozdrawiam

• 1 month później...