Agusia i Marco 22.03.2008 23:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://images33.fotosik.pl/189/ddfd3d28d44402b4.jpg Niech czas wielkanocny utrzyma nasze marzenia w mocy i wszystkie życzenia okazały się do spełnienia i aby nie zabrakło nam wzajemnej życzliwości abyśmy przez życie kroczyli w ludzkiej godności i niech symbol boskiego odrodzenia był i dla nas celem do spełnienia. Wesołych świąt Dziewczęta - dzięki za to że jesteście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radekkamila 23.03.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 witam! serdecznie dziekujemy wam za zyczenia i my rowniez zyczymy wam dalszych sukcesow i wytrwalosci! smacznego jajka i oczywiscie mokrego dyngusa masz wspaniala rodzine!!! i dom tez super! trzymajcie sie raze bo razem mozna "przeniesc niejedna gore". pozdrawiamy serdecznie Radek i Kamila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 23.03.2008 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 słodziutkie dzięki Radek i Kamila ale pogoda nam się zrobiła hi hi I wy macie piękny domek z tego co obserwuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.03.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 http://img152.imageshack.us/img152/8632/wielkanocnejajkave2.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 25.03.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Widzę ,że dzieci jak zwykle świetnie się spisały przy pisankach U mnie również było kolorowo , szczególnie przy śniadaniu wielkanocnym i obieraniu wcześniej pomalowanych jajek Jak tradycja to tradycja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 13.04.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Widzę ,że cała rodzinka miała pracowity dzień U was słonko a u mnie cały dzień deszcz z nieba Ładnie się u was zieleni aż miło popatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 13.04.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 Oj Ciaszka, jak miło Cie widzieć i słyszeć :D:D:D No tak to już jest raz u Was raz u nas słoneczko a raz deszczyk. Oby zagościło na dłużej i to wszędzie (mowa o słoneczku oczywiście) Chwilowo jesteśmy na budowie wiec internet działa jak INTERNET BUDOWLANY - więc...BYLE DO PRZODU :P:P:P Choć trzeba powiedzieć, że ciepłe są już dni bo spać się da - przy temperaturze 21 stopni w srodku domu. No i nie wiem jak Ty ale ja działam sobie już w ogródku - szukając wieloletnich roślinek i sadząc je to tu to tam. Szkoda tylko, że dzień jeszczze jest tak krótki - bo od 12:00 do ok 16:00 jest ciepło, a co za tym idzie da się podziałać na dworze a potem przy moich bobasach czas schodzi bardzo szybko, że nie mam czasu nawet zobaczyć co u innych słychować na muratorze i nie tylko. a po takich dniach to oczy się same zamykaja mi o 20:00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 20.04.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 Chyba wszyscy forumowicze mają mniej czasu na zaglądanie do dzienników Dłuższy dzień aż się prosi do wykorzystania go na działce.A u was wszyscy mają jak zwykle pełne ręce roboty:P Ja staram się przynajmniej w weekendy trochę popisać. Czasami w tygodniu zajrzę na chwilę Posadziłam u siebie kilka drzewek . Niestety chociaż działka nie mała to jednak cała zawalona piachem i gliną. Na większe sadzenie poczekam chyba na lepsze dni. Twoje drzewka chyba pięknie zakwitły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 02.05.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Mimo, że nie piszę, zaglądam do Was ilekroć jestem przy kompie. Lubię popatrzeć, na taką szczęśliwą rodzinkę. Dzieciaczki zawsze pogodne i skore do pomocy, do tego taki pracowity mąż !!!! Agusia, a co Ty tam zdziałałaś w ogródku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 04.05.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Chyba wszyscy forumowicze mają mniej czasu na zaglądanie do dzienników Dłuższy dzień aż się prosi do wykorzystania go na działce.A u was wszyscy mają jak zwykle pełne ręce roboty:P Ja staram się przynajmniej w weekendy trochę popisać. Czasami w tygodniu zajrzę na chwilę Posadziłam u siebie kilka drzewek . Niestety chociaż działka nie mała to jednak cała zawalona piachem i gliną. Na większe sadzenie poczekam chyba na lepsze dni. Twoje drzewka chyba pięknie zakwitły Pozdrawiam To i tak Ciaszka jesteś dobra a nawet lepsza ode mnie bo ja a raczej my nawet w niedziele kiepsko ostatnio stoimy z czasem no wiesz -wybycie do blokowiska czyli mały szum z ubieraniem dzieci na czyścioszków bo wiadomo jacy są po dworze i takie pół dnia tu i tam to dzień w rozsypce dobrze że to tylko raz w tygodniu Dla Ciebie zrobię specjalnie fotki z bliska jak drzewka się stroją w kwitnięcie - cud natury uwielbiam wstawać z rana tam w domku i nie ma dnia kiedy nie wyjdę i nie oglądam ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 04.05.2008 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Mimo, że nie piszę, zaglądam do Was ilekroć jestem przy kompie. Lubię popatrzeć, na taką szczęśliwą rodzinkę. Dzieciaczki zawsze pogodne i skore do pomocy, do tego taki pracowity mąż !!!! Agusia, a co Ty tam zdziałałaś w ogródku? Super Cię mieć przy sobie Tomka i bardzo mi miło że lubisz zaglądać do naszego dziennika zapraszam zapraszam w każdej chwili Cię oraz wszystkich którzy są z nami To prawda mąż pracowity - jak coś postanowi to zrobi a i dzieci pomocne wszystko z nami chcą robić ciekawe jak bedzie później kiedyś - czy tez takie ochocze zostaną h hi hi hi hi Ze mną trochę gorzej nie za dużo mogę zdziałać bo Kubuś mały a to spanie w trakcie jakiegoś posiłku a potem zaległe jedzenie kiedy wszyscy pojedzeni a to do dyspozycji 3 dzieci a to mamo to a tamto i czasem nie dadzą wyjść z domu .No chyba że BUNT robię i mówię radźcie sobie wszyscy sami i wtedy coś zrobię hi hihi Tak jest przeważnie jak ostatnia mam wyjść z domu to koniec nie dadzą wyjść - wziełam się za sposób pierwsza wychodzę i zaraz do pracy a wtedy nikt mnie tak szybko nie zaciągnie do domu a Kubę usypiam na dworze , wpadam obiad sprawdzić i wypad na dwór . A to wszystko wina --- zgadnij czego w okresie wiosny, jesieni i zimy ???? Dlaczego nie chcą wchodzić non stop do domu W ogródku zdziałałam owszem ale efektu takiego nie ma jaki bym chciała ponieważ po raz pierwszy zrobiłam zakupy na allegro i przysłali mi owszem ale ici pyci takie to małe gołe bez listków jakieś gałazki ani nie widać za bardzo że tam coś rośnie - trochę zła bo na obrazku takie dorodne a w opisie cudo a ja chyba w tym roku się nie doczekam tego aby u mnie takie cudo jakieś urosło .Powiedzmy że po prostu się zawiodłam że dają takie nic. Na allegro kupiłam 6 kwiatków w tym jeden agrest a z tego widac efekt tylko u 3 . Po oględzinach dostanę nowe 2 róże bo te uschnięte np. na 4 gałązki 3 uschnięte tylko jedna u dołu troche świta zieleni w łodyżcze ale np. piwonia jedna-pół zgnita a pół coś tam się wykluwa ale dalej nie widać nad ziemią nic - sprawdzałam w ziemi tak jak mi kazano a na dodatek mam im to wysłać i może jeszcze uznają czy bedzie reklamacja czy nie To już przegięcie i co Ty na to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 13.05.2008 10:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 sorki za długie treści ale nie mam na tyle czasu aby pisać częściej niż raz na tydzień a nawet czasem raz na dwa tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.05.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 WitamObserwuję od pewnego czasu Wasze postępy i jak narazie jestem pod wrażeniem. nie pisałem wcześniej tylko obserwowałem, ale sprawa grzejników aluminiowych mnie zainteresowała i dlatego mam pytanie czy dobrze zrozumiałem, że są systemy do zasilania dolnego grzejników aluminiowych takich żeberkowych składanych ?takich jak te z Krakowa http://www.kfa.pl/_img_produkty/big/1352.jpgczy to może chodzi o aluminiowe takie panelowe ?takie cos jak to :http://www.purmo.com/images/products/panels/purmo_air2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 15.05.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 http://sklep.pgi.com.pl/termolux-trg2-niklowany-p-4489.html http://sklep.pgi.com.pl/images/KOREK/VALVEX/s69w_440003.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 16.05.2008 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam Obserwuję od pewnego czasu Wasze postępy i jak narazie jestem pod wrażeniem. nie pisałem wcześniej tylko obserwowałem, ale sprawa grzejników aluminiowych mnie zainteresowała i dlatego mam pytanie czy dobrze zrozumiałem, że są systemy do zasilania dolnego grzejników aluminiowych takich żeberkowych składanych ? takich jak te z Krakowa Witaj Bryndal w grupie osób zainteresowanych naszymi poczynaniami... i cieszymy się za wyrażenia pozytywnej opinii o naszych postępach to miłe dzieki. Choć nasze postępy wcale nie posuwają się tak szybko jak u innych wiec... Wracając jednak do sprawy - to rzeczywiście chodzi mi o grzejniki żeberkowe - aluminiowe jak te z KRAKOWA które umieściłeś na zdjęciu lub inne my np mamy akurat włoskie FEROLLI - ale różnic nie ma prawie żadnych. Co do tego podejścia dolnego to jest takie rozwiązanie jakie przedstawiłeś na poniższym zdjęciu - tylko z tym gadżetem to jest długa historia bo: - jak pytasz w różnych sklepach instalacyjnych to sprzedawcy wybałuszają oczy i myślą że klient myli pojęcia bo do ALUMÓW nigdy nie było podejść dolnych - jak szukasz w internecie to jest jeden sprzedawca (właśnie ten o którym Ty piszesz w poniższym poscie) tylko on sprzedaje to za ogromne pieniądze. Napisze coś więcej - jak robiłem instajację CO to kupująć głowice termostatyczne na grzejniki natknełem się na ten produkt w CASTORAMIE i kosztował niecałe 120 zł ale wtedy jak nie było tynków to co za problem wykuć jeden rowek w ścianie więcej w którym puściło się rurki teraz nie chce mi się wykuwać w otynkowanej ścianie rowków wiec mnie przycisło, ale co ciekawe ten produkt chciałem kupić w każdej dowolnej castoramie na śląsku i okazuje się, że..... wszystkie są zdekompletowane i mówiąc krótko nie kupisz porządnie czegoś w markecie Namierzyłem taki fajny sklep (który niby wszystko ma) to AGRICOLA z Tarnowskich Gór - mają ten towar w komputerze i ostatnio sprzedawali go za cenę 78 zł - ale nie potrafią go ściągnąć z hurtowni - nie wiem dlaczego Wiec szukam dalej i natknąłem się na podobną firmę TADMAR z Gliwic która ma coś podobnego ale nie VALVEX tylko jakieś ustrojstwo włoskiego producenta GIACOMINI - próbowałem namierzyć ten produkt przez internet ale strona GIACOMINI w POLSCE funkcjonuje okropnie (o ile można nazwać że wogóle nie funkcjonuje) Ale mam w poniedziałek jechać do nich to zobacze w sklepie - bo wczoraj mieli tylko jeden (a ja potrzebuję aż dwa) i cena to ok 115 zł. Najbardziej by mnie jednak interesował produkt polski za 80 zł ale jak nie będzie to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.05.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam .... nie pisałem wcześniej tylko obserwowałem, ale sprawa grzejników aluminiowych mnie zainteresowała i dlatego mam pytanie czy dobrze zrozumiałem, że są systemy do zasilania dolnego grzejników aluminiowych takich żeberkowych składanych ?takich jak te z Krakowa ... Wracając jednak do sprawy - to rzeczywiście chodzi mi o grzejniki żeberkowe - aluminiowe jak te z KRAKOWA które umieściłeś na zdjęciu lub inne my np mamy akurat włoskie FEROLLI - ale różnic nie ma prawie żadnych. Co do tego podejścia dolnego to jest takie rozwiązanie jakie przedstawiłeś na poniższym zdjęciu - tylko z tym gadżetem to jest długa historia .... ja będę robił na takich aluminiowych kaloryferach instalację chyba nawet tych z Krakowa bo ponoć są ok tylko nie kombinuję z wejściem i wyjściem i będą one z jednej strony na górze i dole, a rurki w ścianie. a jak to podłącza sie ustrojstwo pod kaloryfer bo jakos nie mogę dojść do tego jak to ma działać ? Masz gdzieś zdjęcie gotowego podłączenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 16.05.2008 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Wiesz co powiem Ci tak ja z grzejników aluminiowych jestem zadowolony i myślę, że TY też będziesz... za grzejnikami chodzilem dlugo i wielkiej różnicy nie widze pomiedzy innymi typami - mam takiego dostawcę, który daje bardzo duże upusty na sprzęt CO wiec... sie opłacało. Co do "USTROJSTWA" to dokumentacji żadnej nie widziałem ale można się domyślić, że jak na zdjęciu widać dwa otwory gwintowane od dołu to jeden będzie zasilanie a drugi odpływ - dodatkowo trzeba zamontować głowicę prostą a nie kątową 90 stopni tak jak w przypadku wejść bocznych ze ściany. Ja też wszystkie grzejniki zasilałem wprost ze ściany - bo tak mi było wygodniej - tym bardziej że rury mam z ALUPEXu wiec pozwalały na każde wygięcia. Jak coś to pytaj bo ja już ten temat mam całe szczęscie za sobą - choć jak widać w trakcie innych robót zdarzają się przeróbki - które nie okazują się tak proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 16.05.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Wiesz co powiem Ci tak ja z grzejników aluminiowych jestem zadowolony i myślę, że TY też będziesz... za grzejnikami chodzilem dlugo i wielkiej różnicy nie widze pomiedzy innymi typami - mam takiego dostawcę, który daje bardzo duże upusty na sprzęt CO wiec... sie opłacało. Co do "USTROJSTWA" to dokumentacji żadnej nie widziałem ale można się domyślić, że jak na zdjęciu widać dwa otwory gwintowane od dołu to jeden będzie zasilanie a drugi odpływ - dodatkowo trzeba zamontować głowicę prostą a nie kątową 90 stopni tak jak w przypadku wejść bocznych ze ściany. Ja też wszystkie grzejniki zasilałem wprost ze ściany - bo tak mi było wygodniej - tym bardziej że rury mam z ALUPEXu wiec pozwalały na każde wygięcia. Jak coś to pytaj bo ja już ten temat mam całe szczęscie za sobą - choć jak widać w trakcie innych robót zdarzają się przeróbki - które nie okazują się tak proste dzięki za wyjaśnienie gdyby to nie było takie drogie to może bym się zastanawiał nad takim czymś, ale w moim przypadku będę się musiał zadowolić wejściami z boku bo i tak na pexie to będzie więc puszczając wszystko w ścianie powinno wyglądać w miarę ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 18.05.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Agusia bardzo ładne okno dostał domek Dzięki za zdjęcia roślinek i podwórka. Będę musiała chyba również zainwestować w huśtawkę . Nie tylko dla córci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 18.05.2008 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 [quote name=gdyby to nie było takie drogie to może bym się zastanawiał nad takim czymś, ale w moim przypadku będę się musiał zadowolić wejściami z boku bo i tak na pexie to będzie więc puszczając wszystko w ścianie powinno wyglądać w miarę ok. No masz racje drogie jest to strasznie - jak by trzeba cały dom - to szkoda słów... zresztą PEX pozwala na wiele kombinacji wiec... ze ściany wyjdzie Ci całkiem dobrze - tylko dobrze będzie zastosować jakieś 10cm rurki dać przy wyjsciu do ściany bo sam PEX chyba nie bardzo... jutro jade zobaczyc jak wygląda ten włoski patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts