Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

lodówka do zabudowy... bez zabudowy

maksiu

Recommended Posts

Witajcie

jako kompletny laik w dziedzinie agd mam pytanie... czy są jakieś przeciwwskazania do użytkowania lodówki przeznaczonej do zabudowy, w wersji bez zabudowy.

Musimy kupić lodówkę, bo stara ledwo ciągnie, a w przyszłym roku chcemy wprowadzić sie do nowego domu i już pod tym kontem chcieliśmy kupić teraz lodówkę i użytkować jej przez ten rok bez zabudowy. A za rok zabudować ją w naszej nowej kuchni.

Więc jak to jest? podpowiecie coś w tym temacie?

pozdrawiam

maksiu

Witajcie

jako kompletny laik w dziedzinie agd mam pytanie... czy są jakieś przeciwwskazania do użytkowania lodówki przeznaczonej do zabudowy, w wersji bez zabudowy.

Musimy kupić lodówkę, bo stara ledwo ciągnie, a w przyszłym roku chcemy wprowadzić sie do nowego domu i już pod tym kontem chcieliśmy kupić teraz lodówkę i użytkować jej przez ten rok bez zabudowy. A za rok zabudować ją w naszej nowej kuchni.

Więc jak to jest? podpowiecie coś w tym temacie?

pozdrawiam

maksiu

Spokojnie możesz używać lodówkę przeznaczoną do zabudowy, bez umieszczania jej w zabudowie. Nawet lepiej będzie działać, bo lepiej będzie się chłodzić :)

W sprzęcie do zabudowy inaczej rozwiązane jest chłodzenie i tylko na tym polega różnica.

Spokojnie możesz używać lodówkę przeznaczoną do zabudowy, bez umieszczania jej w zabudowie. Nawet lepiej będzie działać, bo lepiej będzie się chłodzić :)

W sprzęcie do zabudowy inaczej rozwiązane jest chłodzenie i tylko na tym polega różnica.

Dzięki za odpowiedź, to znaczy że można spokojnie kupić...

może podzieliście się swoimi doświadczeniami? co byście polecili, tak w cenowo do 2000 zł? byle było dobre i nie zawodne

pozdrawiam

m.

mam u siebie w mieszkaniu lodówkę Ariston w zabudowie (i nie był to tani model), ma dobrą wentylację itd., i powiem Ci tak - nigdy więcej lodówki w zabudowie!

Ciągle gdzieś zbiera się woda, nie chłodzi jak powinna, jest mniej miejsca w środku - ogólnie bardzo odradzam.

Jest teraz na rynku tyle ślicznych lodówek wolnostojących, że nie ma co moim zdaniem pakować się w lodówkę do zabudowy.

Kilkoro moich znajomych też ma lodówki w zabudowie i podobne problemy.

Teraz przeprowadzając się do domu kupujemy lodówkę wolnostojącą i bardzo się cieszę z tej decyzji. W cenie lodówki do zabudowy można mieć wolnostojącą z dodatkowymi opcjami - jak na przykład komorą świerzości.

Dzięki za odpowiedź, to znaczy że można spokojnie kupić...

może podzieliście się swoimi doświadczeniami? co byście polecili, tak w cenowo do 2000 zł? byle było dobre i nie zawodne

pozdrawiam

m.

ja polecam elektroluxa, kosztowala ciut powyzej 2 tys.....

ja też polecam Elektroluxa :D w zabudowie - chłodzi jak szalona, żadnych problemów - koszt 1500, kupiona w necie

Maksiu myślę że jedyna niedogodność przy użytkowaniu lodówki do zabudowy bez zabudowy to brak uchwytów do otwierania.

jakis konkretny model? :D

pozdrwiam

m.

pozdrawiam

m.

Maksiu, nie napisałeś, jaką lodówkę potrzebujesz (wysokość, szerokość, czy samą chłodziarkę, czy z zamrażalnikiem, czy z zamrażarką).

Ja w mieszkaniu miałem lodówkę Electrolux ERN 2922. Wysokość 180 cm, szerokość 60 cm. Lodówka posiadała dwa osobne agregaty (dla chłodziarki i zamrażarki) - fajna sprawa, bo nie używaną zamrażarkę można wyłączyć, a ponad to rzadziej włącza się kompresor od nie otwieranej często zamrażarki.

Dzięki temu lodówka zużywa mniej energii :)

W domu potrzebowałem niższą lodówkę, a ponad to cały sprzęt mam Siemensa, więc i lodówkę kupiłem tej firmy - model KI 28SA50. Co prawda posiada tylko jeden agregat, ale jesteśmy z niej zadowoleni.

Zupełnie nie doświadczyliśmy żadnych problemów ze złym działaniem lodówek do zabudowy.

Odnośnie wyszukiwania sprzętu AGD (i nie tylko), to polecam internetową porównywarkę CENEO

Ja przy pomocy tego serwisu negocjowałem ceny :D

pozdrawiam

m.

Maksiu, nie napisałeś, jaką lodówkę potrzebujesz (wysokość, szerokość, czy samą chłodziarkę, czy z zamrażalnikiem, czy z zamrażarką).

Ja w mieszkaniu miałem lodówkę Electrolux ERN 2922. Wysokość 180 cm, szerokość 60 cm. Lodówka posiadała dwa osobne agregaty (dla chłodziarki i zamrażarki) - fajna sprawa, bo nie używaną zamrażarkę można wyłączyć, a ponad to rzadziej włącza się kompresor od nie otwieranej często zamrażarki.

Dzięki temu lodówka zużywa mniej energii :)

W domu potrzebowałem niższą lodówkę, a ponad to cały sprzęt mam Siemensa, więc i lodówkę kupiłem tej firmy - model KI 28SA50. Co prawda posiada tylko jeden agregat, ale jesteśmy z niej zadowoleni.

Zupełnie nie doświadczyliśmy żadnych problemów ze złym działaniem lodówek do zabudowy.

Odnośnie wyszukiwania sprzętu AGD (i nie tylko), to polecam internetową porównywarkę CENEO

Ja przy pomocy tego serwisu negocjowałem ceny :D

Dzięki Zbychu za tak wyczerpującą odpowiedź, faktycznie nie napisałem jaką lodówkę, ale po tak pełnej odpowiedzi wiem juz wszystko co potrzebowałem

jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

maksiu