maksiu 18.07.2007 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witajcie jako kompletny laik w dziedzinie agd mam pytanie... czy są jakieś przeciwwskazania do użytkowania lodówki przeznaczonej do zabudowy, w wersji bez zabudowy.Musimy kupić lodówkę, bo stara ledwo ciągnie, a w przyszłym roku chcemy wprowadzić sie do nowego domu i już pod tym kontem chcieliśmy kupić teraz lodówkę i użytkować jej przez ten rok bez zabudowy. A za rok zabudować ją w naszej nowej kuchni.Więc jak to jest? podpowiecie coś w tym temacie?pozdrawiammaksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 18.07.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Witajcie jako kompletny laik w dziedzinie agd mam pytanie... czy są jakieś przeciwwskazania do użytkowania lodówki przeznaczonej do zabudowy, w wersji bez zabudowy. Musimy kupić lodówkę, bo stara ledwo ciągnie, a w przyszłym roku chcemy wprowadzić sie do nowego domu i już pod tym kontem chcieliśmy kupić teraz lodówkę i użytkować jej przez ten rok bez zabudowy. A za rok zabudować ją w naszej nowej kuchni. Więc jak to jest? podpowiecie coś w tym temacie? pozdrawiam maksiu Spokojnie możesz używać lodówkę przeznaczoną do zabudowy, bez umieszczania jej w zabudowie. Nawet lepiej będzie działać, bo lepiej będzie się chłodzić W sprzęcie do zabudowy inaczej rozwiązane jest chłodzenie i tylko na tym polega różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 19.07.2007 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Spokojnie możesz używać lodówkę przeznaczoną do zabudowy, bez umieszczania jej w zabudowie. Nawet lepiej będzie działać, bo lepiej będzie się chłodzić W sprzęcie do zabudowy inaczej rozwiązane jest chłodzenie i tylko na tym polega różnica. Dzięki za odpowiedź, to znaczy że można spokojnie kupić... może podzieliście się swoimi doświadczeniami? co byście polecili, tak w cenowo do 2000 zł? byle było dobre i nie zawodne pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nia 19.07.2007 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 mam u siebie w mieszkaniu lodówkę Ariston w zabudowie (i nie był to tani model), ma dobrą wentylację itd., i powiem Ci tak - nigdy więcej lodówki w zabudowie! Ciągle gdzieś zbiera się woda, nie chłodzi jak powinna, jest mniej miejsca w środku - ogólnie bardzo odradzam.Jest teraz na rynku tyle ślicznych lodówek wolnostojących, że nie ma co moim zdaniem pakować się w lodówkę do zabudowy. Kilkoro moich znajomych też ma lodówki w zabudowie i podobne problemy.Teraz przeprowadzając się do domu kupujemy lodówkę wolnostojącą i bardzo się cieszę z tej decyzji. W cenie lodówki do zabudowy można mieć wolnostojącą z dodatkowymi opcjami - jak na przykład komorą świerzości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 19.07.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Spokojnie możesz używać lodówkę przeznaczoną do zabudowy, bez umieszczania jej w zabudowie. Nawet lepiej będzie działać, bo lepiej będzie się chłodzić W sprzęcie do zabudowy inaczej rozwiązane jest chłodzenie i tylko na tym polega różnica. Dzięki za odpowiedź, to znaczy że można spokojnie kupić... może podzieliście się swoimi doświadczeniami? co byście polecili, tak w cenowo do 2000 zł? byle było dobre i nie zawodne pozdrawiam m.ja polecam elektroluxa, kosztowala ciut powyzej 2 tys..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 19.07.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 ja też polecam Elektroluxa w zabudowie - chłodzi jak szalona, żadnych problemów - koszt 1500, kupiona w necie Maksiu myślę że jedyna niedogodność przy użytkowaniu lodówki do zabudowy bez zabudowy to brak uchwytów do otwierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 19.07.2007 12:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 ja też polecam Elektroluxa w zabudowie - chłodzi jak szalona, żadnych problemów - koszt 1500, kupiona w necie Maksiu myślę że jedyna niedogodność przy użytkowaniu lodówki do zabudowy bez zabudowy to brak uchwytów do otwierania. jakis konkretny model? pozdrwiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monka 19.07.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 konkretnie to ten: http://www.agdhurt.pl/index-pct-26-p-7409-more.htmlwłaśnie w tym sklepie. To jest akurat zdjęcie starego modelu, nowy model można odszukać na stronie Elektroluxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 19.07.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 może podzieliście się swoimi doświadczeniami? co byście polecili, tak w cenowo do 2000 zł? byle było dobre i nie zawodne pozdrawiam m. Maksiu, nie napisałeś, jaką lodówkę potrzebujesz (wysokość, szerokość, czy samą chłodziarkę, czy z zamrażalnikiem, czy z zamrażarką). Ja w mieszkaniu miałem lodówkę Electrolux ERN 2922. Wysokość 180 cm, szerokość 60 cm. Lodówka posiadała dwa osobne agregaty (dla chłodziarki i zamrażarki) - fajna sprawa, bo nie używaną zamrażarkę można wyłączyć, a ponad to rzadziej włącza się kompresor od nie otwieranej często zamrażarki. Dzięki temu lodówka zużywa mniej energii W domu potrzebowałem niższą lodówkę, a ponad to cały sprzęt mam Siemensa, więc i lodówkę kupiłem tej firmy - model KI 28SA50. Co prawda posiada tylko jeden agregat, ale jesteśmy z niej zadowoleni. Zupełnie nie doświadczyliśmy żadnych problemów ze złym działaniem lodówek do zabudowy. Odnośnie wyszukiwania sprzętu AGD (i nie tylko), to polecam internetową porównywarkę CENEO Ja przy pomocy tego serwisu negocjowałem ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 20.07.2007 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 może podzieliście się swoimi doświadczeniami? co byście polecili, tak w cenowo do 2000 zł? byle było dobre i nie zawodne pozdrawiam m. Maksiu, nie napisałeś, jaką lodówkę potrzebujesz (wysokość, szerokość, czy samą chłodziarkę, czy z zamrażalnikiem, czy z zamrażarką). Ja w mieszkaniu miałem lodówkę Electrolux ERN 2922. Wysokość 180 cm, szerokość 60 cm. Lodówka posiadała dwa osobne agregaty (dla chłodziarki i zamrażarki) - fajna sprawa, bo nie używaną zamrażarkę można wyłączyć, a ponad to rzadziej włącza się kompresor od nie otwieranej często zamrażarki. Dzięki temu lodówka zużywa mniej energii W domu potrzebowałem niższą lodówkę, a ponad to cały sprzęt mam Siemensa, więc i lodówkę kupiłem tej firmy - model KI 28SA50. Co prawda posiada tylko jeden agregat, ale jesteśmy z niej zadowoleni. Zupełnie nie doświadczyliśmy żadnych problemów ze złym działaniem lodówek do zabudowy. Odnośnie wyszukiwania sprzętu AGD (i nie tylko), to polecam internetową porównywarkę CENEO Ja przy pomocy tego serwisu negocjowałem ceny Dzięki Zbychu za tak wyczerpującą odpowiedź, faktycznie nie napisałem jaką lodówkę, ale po tak pełnej odpowiedzi wiem juz wszystko co potrzebowałem jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam maksiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts