Petanque 19.07.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Skoro Meyer-Holsen to taka "super firma",a dachówka Tandem to taka "rewelacyjna dachówka" (cytuję sprzedawców i niektórych forumowiczów) to dlaczego wszyscy sprzedawcy ją proponują i dają prawie najniższe ceny wśród dachówek ceramicznych(chyba tylko Roben jest tańszy)? Marudzę ? Może. Ale nic przecież za darmo.Węszę jakiś podstęp. Gdzie tkwi "sęk" w tej dachówce? Pozdrawiam, dziękuję P.S. Z czysto technicznego, jakościowego punktu widzenia:Lepiej Tandem czy Syrius13 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 19.07.2007 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Myślę, że ta super cena długo się nie utrzyma. Firma chce wejść na polski rynek, więc stąd te ceny. Osobiście miałem do wyboru dachówki i polskich producentów (np. właśnie Sirius RuppCeramika) i niemieckiego Creatona. Po baaardzo długim namyśle poprzedzonym wieloma wizytami w składach i po oględzinach wielu domów z róznymi dachówkami, po bardzo wielu rozmowach i wielogodzinnym śledzeniu tego forum zdecydowałem się właśnie na tę dachówkę. Widziałem ją położoną już na domach - pełna rewelacja. Co do jakości żadnych zastrzeżeń (niestety w przypadku innych dachówek, jak np. szeroko rozreklamowanego Creatona, opinii negatywnych jest b. dużo i rzeczywiście coś w tym jest bo widziałem Creatona glazurowanego, który do najtańszych nie należy, a który cały był w tzw. pajączkach po dwóch latach od położenia - o przebarwieniach już nie wspomnę). Rewelacyjne są również warunki posprzedażowe - z moich obserwacji wynika, że z serwisem póki co nie ma żadnych problemów, co w przypadku innych znanych producentów jest niestety normą. Na razie nie mam jej jeszcze na dachu ale z wyboru jestem zadowolony. A jak się będzie sprawować pokażą najbliższe lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sli 19.07.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Skoro Meyer-Holsen to taka "super firma", a dachówka Tandem to taka "rewelacyjna dachówka" (cytuję sprzedawców i niektórych forumowiczów) to dlaczego wszyscy sprzedawcy ją proponują i dają prawie najniższe ceny wśród dachówek ceramicznych (chyba tylko Roben jest tańszy)? ja również przymierzam się do Meyer Holsen-a TANDEM stara czerwień angoba ale żebym zauważył, że ma "prawie najniższą cenę" to nie zauważyłem w wycenie mojego dachu cena kompletu wychodzi bardzo podobnie jak Creatona Kera-Pfanne i na jedną i na drugą dachówkę zaproponowano mi kilkanaście procent rabatu (w Łodzi), podobno od cen sugerowanych niestety teraz nie mam przy sobie wyceny, więc nie mogę napisać ile dokładnie ma mnie ta dachówka kosztować Natomiast mam prośbę do Ciebie - napisz jakie ceny po rabacie (i gdzie) dostałaś/dostałeś na dachówkę Meyera. Jak tylko dorwę się do mojej wyceny to napiszę co mi zaproponowano i będziemy wiedzieć, czy wszędzie dają te super ceny (ja niestety mam wątpliwości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaszekp 20.07.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Też przyglądałem się dachówkom Meyer-Holsen i tak jak "sli" nie zauważyłem, że były tanie. W opinii wielu forumowiczów (przeczytałem większość wątków poświęconych dachówkom) są to świetne dachówki. Wybierałem między Creatonem Kera-Pfanne antracyt angoba, Bogenem Innovo 12 angoba szlachetna czarny brylant, Pfleidererem Terra Viva finesse łupek glazura i Meyer-Holsenem Vario Junior Zwilling grafitowa angoba krystaliczna (linia Aktuell). Wg cenników w tym zestawieniu najdroższy był właśnie Meyer-Holsen! Ta firma produkuje b. różne dachówki -- Tandemy są najtańsze: wg cennika, który posiadam np. głęboka czerń kosztuje 53,38 zł/m2 (oczywiście mówię tu o dachówce podstawowej) a Vario Junior Zwilling kosztuje odpowiednio 81,10 zł/m2. Wybrałem Bogena za, odpowiednio, ok. 75 zł/m2. Zaglądam w cennik M-H i widzę tu np. dachówkę Vario glazura czerń diamentowa z linii Eleganz za jedyne 163,80 zł/m2, żeby nie wspomnieć o karpiówce z tej samej linii za... 232,60 zł/m2. Najtańsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpio 20.07.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ja płaciłem 49,00 zł/m2 za dachówkę podstawową, komplet na cały dach wyniósł 82,50 zł/m2, przy czym mam troszkę skomplikowany dach. Firma, w której kupowałem sprzedaje ją teraz po 60,00 zł/m2 (podstawowa). Nie wiem jak to w tej chwili wygląda w porównaniu z cenami dachówek innych producentów ale myślę, że stosunek jakości do ceny jest na akceptowalnym poziomie (przynajmniej nie muszę czekać z zapartym tchem na położenie dachówek, żeby zobaczyć czy aby dach nie wyszedł w ciapki). No i oczywiście rzecz nie mniej ważna - dostępność. Nikt łaski nie robi, termin realizacji 7 dni. W przypadku polskich producentów termin realizacji zamówienia jest nieokreślony, i co gorsza - wpłata zaliczki czy też całej kwoty zamówienia nie gwarantuje zamrożenia ceny. Może się więc okazać, że po kilku miesiącach oczekiwania na dostawę cena będzie dużo większa od ceny w chwili złozenia zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts