gregorus 04.03.2002 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2002 Witam!Nie orientujecie się może ile kosztuje (mniej więcej) materiały na skrzynke budowlaną na prąd (założyli mi właśnie prąd, zaczynam budowę i pewien elektryk zażądał mi za nią dość horrendalną sumę). Ma ona mieć 1 wyjście siłowe, 1 220V, różnicówke i zabezp.PozdrawiamGrzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.03.2002 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2002 Ja kupilem uzywana skrzynke budowlana (plastikowa w bardzo dobrym stanie) zawierajaca:- licznik 3-fazowy (bez legalizacji),- wylacznik roz-prad 3-faz- wylaczniki nadpradowe (ok. 6szt.)-2 wyjscia 3-faz (wieksze i mniejsze)-3 wyjscia 220VZa calosc zaplacilem 180zl.Ile elektryk chial od Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorus 04.03.2002 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2002 Nie wiem, czy uwierzysz ale coś koło 600 zł Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 04.03.2002 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2002 Masz 2 wyjścia:- podłączyć elektryka pod prąd i przerobić jego buźkę na gniazdo siłowe, nos na gniazdko 220, a oczy będą robić jako lampy,- znaleźć nowego.Do tego pierwszego może czepiać się nadzór budowlany, więc polecam jednak drugie. Gotowe skrzynki są do kupienia w takich lepszych sklepach elektrycznych i w hurtowniach (sprzedają też detalistom). Jak nawet nie mają, to zapewne Cię skierują w odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 05.03.2002 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 Dokładnie jak u mnie - nowa skrzynka z prefabrykowanym fundamentem kosztowała mnie około 600 PLN netto. Jest to skrzynka umożliwiajaca korzystanie z prądu na czas budowy i docelowo.pozdrowieniaAgnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.03.2002 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 Gregorus - ja Cię odebrałem, że chodzi o zwykłą szkrzyneczkę tymczasową. Jeżeli docelową, tak jak zrozumiała Agnicha, to co innego. Mam nadzieję, że tego elektryka jeszcze nie przerobiłeś na krzynkę, bo może niesłusznie go skazałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnicha 05.03.2002 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 oj Frankai - przez Ciebie dostanę spazmów śmiechu. A wracając do tematu - to ta cena jest wysoka, ale rekompensowana ogólnie niższymi nakładami na przyłacze ponoszonymi w ubiegłym roku. Ja kupowałabym bez zastanowienia - jeśli to taka sama skrzynka - zamontowali ją u mnie w ubiegłym tygodniu - prima!!! - mucha nie siada. No i na stałe. A co do ceny - to myślę, że ona jest stała ustalona przez ZE i pewnie jest taka sama w każdym miejscu kraju pozdrowienia Agnicha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2002 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 U mnie piękna skrzyneczka - tak samo jak u Agnichy, tymczasowa, do wykorzystania i w czasie budowy i docelowo kosztować ma (bo jeszcze nie dostałem faktury) 500 PLN brutto. Wydaje mi się, że cena jest taka sama dla wszystkich bo podano mi ją w ZE. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: andrzejp dnia 2002-03-05 10:33 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 05.03.2002 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 Można też pół skrzyneczki. Moja połówka stoi u sąsiada. Jemu nie przeszkadza, a ja mam "czysty" płot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorus 05.03.2002 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 Hej! Więc tak: - skrzynke prądową (tą gdzie jest licznik mam) i ta jest zakładana przez ZE - mi chodziło o tymczasową skrzyneczke na czas budowy i tą juz też od wczoraj mam ... Ale nie ma złego, co by na dobre nie wyszło. Wczoraj troszke zaatakowałem tego elektryka (że spadł chyba z księżyca z tą ceną) no i wziął za nią 600zł, ale z robocizną (czyli podłączanie wszystkiego + szybsze załatwienie umowy z ZE. To szybsze załatwienie było mi potrzebne - za 3 dni ruszam z budową). Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.03.2002 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2002 ile za to szybsze, bo mi tez jakies kapelusze proponowali?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregorus 06.03.2002 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2002 Hej!Ile u mnie policzył za 'szybsze' to nie wiem, ale uwinął się dosyć szybko (coś koło 1,5 tygodnia od wkopania głównej skrzynki przez ZE - założenie licznika, odbiór, wpis do planów, umowa na prąd, zamontowanie skrzynki budowlanej).Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts