mobutu 19.07.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 pilnie muszę kupic CB radio czy ktoś z Szacownych Forumowiczów ma ciężką nogę i jakieś fajne radio które pozwala uniknąć negocjacji potrzebuje kupić w sobotę (21.07) poradzcie proszę coś do 400-600 zł (radio + antena) i czy są anteny magnetyczne do 180-200 km/h ? dzięki za pomoc M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.07.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 każde a co ma antena do prędkości?uzysk musi mieć jak największy i tyleja mam antenę magnetyczną hustlera (typu nie pamiętam)sprawuje się świetnie, radio jakiś chinol TTI TCB 880 i też superza 380 pln na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel63 19.07.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 każde Niekoniecznie. Do auta najlepiej z porządnym filtrem NB/ANL(będziesz słuchał co się dzieje w eterze a nie w układzie zapłonowym ) i RF Gain(regulacja czułości odbiornika). czy są anteny magnetyczne Są, ale nie do samochodu. Tobie pewnie chodzi o antenę o podstawie magnesowej. I prosta zależność: im dłuższa antena tym większa podstawa magnetyczna. Na żadną nie dają "gwarancji prędkości". Wszystko zależy od warunków drogowych. coś do 400-600 zł (radio + antena) Szukaj coś z Unidena bądź Presidenta. Np. Uniden 520 lub President Johny, Harry. Antena może być Hustler. Bez rewelacji, ale na antyradar w sam raz . Chociaż osobiście celowałbym w model Ml-145. Przykładowo: http://allegro.pl/item215505507_radio_cb_president_harry_asc_antena_hustler_gr.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 19.07.2007 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 każde a co ma antena do prędkości? uzysk musi mieć jak największy i tyle ja mam antenę magnetyczną hustlera (typu nie pamiętam) sprawuje się świetnie, radio jakiś chinol TTI TCB 880 i też super za 380 pln na allegro "rzadko" przekraczam 180 i wolałbym żeby mi nie odleciała, a takiej przykręcanej nie chcę na jakiegoś chinola postawię na pewno M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 19.07.2007 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 każde Niekoniecznie. Do auta najlepiej z porządnym filtrem NB/ANL(będziesz słuchał co się dzieje w eterze a nie w układzie zapłonowym ) i RF Gain(regulacja czułości odbiornika). czy są anteny magnetyczne Są, ale nie do samochodu. Tobie pewnie chodzi o antenę o podstawie magnesowej. I prosta zależność: im dłuższa antena tym większa podstawa magnetyczna. Na żadną nie dają "gwarancji prędkości". Wszystko zależy od warunków drogowych. coś do 400-600 zł (radio + antena) Szukaj coś z Unidena bądź Presidenta. Np. Uniden 520 lub President Johny, Harry. Antena może być Hustler. Bez rewelacji, ale na antyradar w sam raz . Chociaż osobiście celowałbym w model Ml-145. Przykładowo: http://allegro.pl/item215505507_radio_cb_president_harry_asc_antena_hustler_gr.html dzięki za podpowiedź kupowac pewnie będę w jakimś sklepiku co by od razu zainstalowali uchwyt itd(tak bardziej estetycznie) M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 19.07.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Do niedawna uzytkowalam TTI TCB 880. Niestety radio ostatnimi czasy zupelnie sie odmeldowalo. I to po 6 miesiacach od zakupu. Do tego mam antene President Indiana, ktorej mimo ze promiennik nieco postrzepilam na kanalach wentylacyjnych w Galerii Mokotow dziala zupelnie ok. Wlasnie przymierzam sie do zakupu nowego radia i bedzie to pewnie President. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 20.07.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Myślę właśnie nad prezentem dla męża. Oświećcie mnie gdzie montuje się CB, trzeba mieć wolną kieszeń tak jak na radio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 20.07.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wolna kieszeń byłaby wskazana, jednak rzadko jest taka możliwość. W zasadzie nie ma potrzeby stałego dostępu do radia w czasie jazdy i montowane jest nawet pod deską rozdzielczą. Inna sprawa to celowość takiego prezentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 20.07.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wydawało mi się, że faceci lubią takie zabawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 20.07.2007 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wolna kieszeń byłaby wskazana, jednak rzadko jest taka możliwość. W zasadzie nie ma potrzeby stałego dostępu do radia w czasie jazdy i montowane jest nawet pod deską rozdzielczą. Inna sprawa to celowość takiego prezentu... zostaje więcej kaski na prezenty i kwiaty dla Żony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 20.07.2007 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Pisząc o celowości zakupu miałem na myśli sytuację kiedy mąż jeździ tylko lokalnie - bo na trasie to się przydaje. Sam zawodowo mam do czynienia z CB od dawna i do swojego prywatnego samochodu na pewno nie zamontuję. Za dużo w eterze chamskich bluzgów, a jeśl ktoś traktuje CB jako panaceum na mandaty, to nie tędy droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.07.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Wydawało mi się, że faceci lubią takie zabawki Nie tylko faceci Z CB oraz palmem z automapa sie nie rozstaje. To nie tylko gadzety, ale rowniez ogromne ulatwienie. Co do CB to argumentem nie jest tylko unikanie mandatow ale ostrzeganie przed korkami, robotami drogowymi, nieoswietlona ciezarowka zaparkowana na srodku ciemnej drogi, czy dziwnie zachowujacym sie rowerzysta na poboczu. A jesli nie znamy drogi i nie mamy zadnej mapy to w eterze zawsze znajdzie sie jakas dobra dusza, ktora poprowadzi nas do celu. Nie mowiac juz, ze w przypadku awarii auta, czy wypadku i braku telefonu komorkowego zawsze mozna kogos wezwac na pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 23.07.2007 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Czy homologacja na CB ważna jest tylko na rok ? A co później ? Bo policja na pewno się czepia na te bez homologacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Last Rico 23.07.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Przed zakupem warto sprawdzić jak jest z tymi Unidenami, bo tu jest takie coś: http://www.uke.gov.pl/uke/index.jsp?news_cat_id=291&news_id=1215&layout=1&page=text&place=Lead01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 23.07.2007 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Mam CB od miesiąca. Prezent urodzinowy. Bardzo przydatne zarówno w trasie jak i w miescie. TTI TCB 770 to nie chińszczyzna tylko Korea. Antena przykręcona do tylnej klapy. Zasięg w linii prostej ok 12 km. Faktycznie "bluzgi" w eterze psują atmosferę. Nadaję wtedy, że jadę z dziećmi Przeważnie pomaga. Szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
secam 23.07.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Wydawało mi się, że faceci lubią takie zabawki Pewnie że lubią normalny facet na pewno się ucieszy . Kup coś z Presidenta. Na pewno nie kupuj Cobry 19 lub Alana 100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobutu 25.07.2007 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 kupiłem wydatek 565 zł na FV w tym jakieś chińsko-włoskie radio (pasowało wymiarami do samochodu) TTI było za szerokie antenka jak trzeba Alan 145 cm podstawa taki solidny magnes przetestowałem na trasie do Bydgoszczy można lecieć 200 i nic przydatna a i owszem Przyczepności M! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts