cynamon 20.07.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam, może ktoś mi poradzi w następującej sprawie: Historia:W starej kamienicy adoptowałem poddasze. Adaptacja wymagała pozwolenia na budowę z uwagi na konieczność wymiany fragmentu dachu, oraz jego podniesienia. Po wydbudowaniu, kiedy złożyłem wniosek do Inspektoratu Budowlanego o wydanie zaświadczenia o zakończeniu budowy, dostałem sprzeciw z uwagi na brak ściany ogniowej w stropie (drewnianym) na ostatniej kondygnacji. Dodam że na tej kondygnacji (poddasze) są już dwa, wcześniej zaadpotowane poddasza, a cała klatka schodowa jest drewniana. W warunkach zabudowy i w moim projekcie budowlanym nie było żadnej o tym informacji, a pozwolenie na budowę dostałem bez żadnych problemów. Pytanie:Ponieważ Inspektora straszy mnie cofnięciem pozwolenia na budowę a na odwołanie mam 14 dni, pytam czy faktycznie mają rację z tą ścianą ogniową?Jeśli tak, to czy mam ją wybudować w ciągu tych 14 dni? Mam nadzięję że ktoś poradzi mi w tej nietypowej sprawie. Pozdrawiam!Piotr Widliński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts