Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APS 105

Recommended Posts

• Odpowiedzi 268
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam !

[

szpenio Drzwi do spiżarki nie ma, poprostu ją zlikwidowaliśmy powiększając dolną łazienkę. A spiżarkę mam wygospodarowana z części kotłowni przy garażu. minus dalej od kuchni, plus jest tam chłodno. Strych nie ma w tej chwili przeznaczenia sami zastanawiamy się co zrobić z 45 metrowym pomieszczeniem.

Pozdrawiam

I jeszcze raz ja, zapomniałem się zapytać o okna-drewniane czy plastki i jakie są lepsze i praktyczniejsze?

Okna są drewniane, a które lepsze i praktykczniejsze? Niestety sam musisz sobie na to odpowiedzieć. My początkowo szukaliśmy okien plastikowych bo trochę tańsze, nie trzeba po kilku latach ich odnawiać itd. Efekt przewrotny mamy drewniane.

Piękny dom. Szczególnie podoba mi się z zewnątrz i kominek. My niedługo zaczynamy budowę takiego samego. Zmieniliśmy kilka rzeczy:

1) zmniejszyliśmy garderobę (tę po prawo od wejścia),

2)kosztem w/w garderoby wydłużyliśmy i automatycznie powiększyliśmy spiżarkę,

3)wyjście na taras mamy w wykuszu (w pokoju dziennym na wprost korytarza),

4)taras mamy na rogu, tzn. z dwóch stron domu,

5)powiększyliśmy kotłownię i zaplanowaliśmy tam drzwi na zewnątrz,

6)na górze zlikwidowaliśmy łazieneczkę przy sypialni,

7)zamiast tego mamy większą garderobę.

Mam nadzieję, że nam budowa pójdzie równie szybko (sądząc z dat na zdjęciach, to niecałe półtora roku). Pozdrawiam!

:D

asik1807 gratuluję wyboru :lol:

My pozostawiliśmy garderobe na dole przesuwając jedynie lekko drzwi do niej, dzięki temu możemy zrobić na całej ścianie szafę na garderobę i buty. Wyjście na taras z wykuszu to bardzo dobry pomysł, ja żałuję że tego niezrobiliśmy. Na etapie adaptacji projektu również zrobiliśmy drzwi z garażu na ogród ale w czasie budowy je zlikwidowaliśmy. Też nie mamy łazienki przy sypialni niemniej garderoba ze względu na skosy jak dla mnie nie jest wystarczająco duża i te skosy, które powodują problemy z lokalizacją drążków. pozdrawiam

Śliczne meble łazienkowe :roll: .

Mogłabym się dowiedzieć, jaki masz kolor ścian w kuchni? Pasuje mi coś w tych tonacjach do salonu, wygląda ciekawie.

Pozdrawiam cieplutko :)

Kolor ścian w kuchni to coral firmy fluger, jest to ten sam kolor co na kominku jednak na zdjęciach kuchni wygląda jaśniej moze ze względu na jasne szafki, natomiast jaśniejszy o dwa tony odcień jest na ścianach salonu. Pozdrawiam

edyryt

mam pytanie....

będę miała podobny kolor dachówki, okna też no i elewacja w podobnej tonacji i nie moge się zdecydowac na kolor rynien. :x

Widzę, że u Ciebie wszystkie obróbki w kolorze ceglastym a rynny brązowe. Nie kusiło Cie założyć rynien ceglastych?

mnie radzą, że jak rynny brąz to obróbki z blachy też powinny być brąz. A u Ciebie jest inaczej i bardzo mi się podoba

wogóle cały domek mi sie podoba :wink:

a mebelki łazienkowe to z jakiej firmy? :)

edyryt

mam pytanie....

będę miała podobny kolor dachówki, okna też no i elewacja w podobnej tonacji i nie moge się zdecydowac na kolor rynien. :x

Widzę, że u Ciebie wszystkie obróbki w kolorze ceglastym a rynny brązowe. Nie kusiło Cie założyć rynien ceglastych?

mnie radzą, że jak rynny brąz to obróbki z blachy też powinny być brąz. A u Ciebie jest inaczej i bardzo mi się podoba

wogóle cały domek mi sie podoba :wink:

a mebelki łazienkowe to z jakiej firmy? :)

oczywiście że kusiły mnie rynny w kolorze dachówki. Gama kolorów była jednak ograniczona, został więc brąz i myśle że jest O.K. Brązowe obróbki blacharskie będą się odcinały od dachu, zastanów się więc czy warto.

Meble łazienkowe robiliśmy na zamówienie u stolarza.