Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

APS 105

Recommended Posts

Hydraulik zamontował baterie, kabiny, ale nie mam czasu zrobić zdjęć.

Wklejam więc zdjęcia moich skarbów :D

http://images25.fotosik.pl/93/d0c1138fb292315f.jpg

Śliczne dzieciaczki, jak z obrazka :D

Edyryt mam pytanie onośnie okien i drzwi.

Mam wrażenie, że trzeba będzie na nie wydac majątek. Kiedy zobaczyłam otwory na okno-drzwi w sypialniach nad wykuszem, szczerze mówiąc z lekka się przeraziłam ich rozmiarem. Podobnie w naszej sypialni, murarze odradzali nam okno łukowe, twierdząc, że będzie ono 2x droższe od tradycyjnego. Doszliśmy z mężem do wniosku, że z łukowym domek będzie się ładniej prezentował, zresztą to widać w Twoim domku, jestem nim zauroczona.

I tutaj moja prośba, czy mogłabyś tak w przybliżeniu podać ile wyniosły Cie wszystkie okna, łącznie z okno-drzwiami, jeśl nie możesz na forum to może na priva.

I jeszcze jedno, jak rozwiązaliście problem ogrzewania-tradycyjne czy też podłogowe? Pozdrawiam

• Odpowiedzi 268
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Młody ma już gdzie spać i miejsce do odrabiania lekcji.

http://images28.fotosik.pl/98/a0ca93d75760d7e7.jpg

http://images29.fotosik.pl/99/d6cc3906c82bbd68.jpg

pozostały do namalowania szablony na ścianach i za cholerę nie wiem jakich kolorów użyć. Myslę o innym odcieniu zieleni lub szarym, może mi pomożecie prooooszę :(

GosiaczekKr Dziękuję, jeśli chodzi o fachowców to chyba powinnam iść dziękczynnie na klęczkach do Częstochowy. Człowiek który budował nam stan surowy dawał nam namiary na sprawdzone ekipy z którymi współpracuje od lat i fakt nigdy na nich sie niezawiedlismy. Oczywiscie to również olbrzymia zasługa mojego męża który każdą wolną chwile spedza na budowie i wszystkiego dogląda.

Ja natomiast jedynie się chwalę :D

Piękny pokoik będzie miał Twój syn. Jak Ty to robisz, że wszystko tak gustownie zestawiasz? Widać serce w tym domu. Gratuluję talentu :D
Talentu? Nie mam go za grosz. Nie potrafie szyć, haftować, malować, nic kompletnie nic. Wybieram więc rzeczy stonowane, raczej spokojne. teraz będę musiała podobierać firanki, zasłonki i aż skóra mi cierpnie na samą myśl. Brak pomysłu. Czekam więc na propozycje. I ponawiam prośbę o kolor do szablonów na zielona ścianę

:D :D

Edyryt, wasz dom jest przepiekny :)

mam pytanie, czy sprosy macie zewnetrze czy wewnetrzne?

obecnie jestesmy na etapie wyboru okien i z jednej strony zewnetrzne bardziej mi sie podobaja, z II zas strony mysle ze wewnetrzne sa duzo praktyczniejsze, zwlaszcza jesli chodzi o mycie okien.

z gory dzieki :)

Jak widać na zdjęciach to ściany w pokoju synka mają odcień jasnej zieleni. Jesli tak to szablony zrobiłabym w odcieniu ciemnej zieleni bądź cos kolo brązu.

wiesz tą ciemną zieleń jakoś widzę ale co do brązu nie potrafię sobie tego wyobrazić (ogólnie mówiąc kiepsko z moją wyobraźnią). Może sprawdzę na kawałku ściany. Wiki bardzo dziękuję za podpowiedz.