Rak 20.07.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam Szanowne Grono, Czy do pisma w sprawie weryfikacji ceny kupna domu, skladanego do urzedu skarbowego wlasciwego dla nieruchomosci nalezy dolaczyc wycene, ktora zrobil mi rzeczoznawca ('niezalezna', rynkowa) czy lepiej zaczekac i sie nie wychylac, az US sam takowa sobie sporządzi? Teoretycznie jest na to 5 lat, ale nie chcialbym, aby ktos wartosc mojej nieruchomosci zakwestionowal np. w 4 roku i dolozyl jeszcze odsetki do splaty. Prosze o opinie w tej sprawie R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lbryndal 24.07.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam Szanowne Grono, Czy do pisma w sprawie weryfikacji ceny kupna domu, skladanego do urzedu skarbowego wlasciwego dla nieruchomosci nalezy dolaczyc wycene, ktora zrobil mi rzeczoznawca ('niezalezna', rynkowa) czy lepiej zaczekac i sie nie wychylac, az US sam takowa sobie sporządzi? Teoretycznie jest na to 5 lat, ale nie chcialbym, aby ktos wartosc mojej nieruchomosci zakwestionowal np. w 4 roku i dolozyl jeszcze odsetki do splaty. Prosze o opinie w tej sprawie R. ja w dniu zakupu działki udałem się do us i złożyłem pisemko z prośbą o weryfikacje, a na ich formularzu opisałem działkę wg ich punktów czyli uzbrojenie, dojazd i od siebie dopisałem trochę. Do tego dołączyłem mapkę i tyle a potem dostałem odpowiedź że ok odebrałem to na piśmie i mam spokój a wycena to napewno ich tym bardziej przekona do słuszności ceny zakupu widniejącej na akcie notarialnym (jego kopię też dołączyłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rak 24.07.2007 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 ok. dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts