Promyk 20.07.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 WitamProsze o radę tylko dobrą. Mamy duży projekt dość dużego domu. Mam pyatnie. Co byście na moim miejscu wyszykowali a co zostawili. 1. Mam dylemat co do sypialni z łazienką. To duża fajna sypialnia i chętnie bym ją wyszykowała i zaraz obok łazienkę i garderobę 2. Z drugiej strony wyszykowałabym na górze tą łazienkę bo uwielbiam wanny a do małek nie wstawie. Tylko jeśli bym wyszykowała na górze trzy sypialnie i łazienkę to nie wiem czy w pokoju 12 metrowym wstawię sypialnię. Poprosze o Wasze opinie. Tak naprawdę narazie nie potrzebujemy dwóch łazienek, nie wmamy jeszcze dzieci, a dla nas narazie wystaczy jedna i wc. POzdrawiam oto projekt http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_wezyr2g.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
suire 20.07.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ale co znaczy według Ciebie "wyszykowała"? Wykończ pięterko,tynki,wylewki,podłoga,okna.Potem niewiele zostanie do dopieszczenia.Robiąc inaczej to przez długi czas będziesz mieszkać na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 22.07.2007 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 A może właśnie przy tej dużej sypialni zrób większą łazienkę z wanną - kosztem garderoby? Przecież właśnie w tej "intymnej" lazience chętnie będziesz się oddawać kąpielom relaksującym i różnym dlugotrwalym zabiegom upiekszającym, a nie w tej wspólnej z przyszłym potomstwem!!! W tak wielkiej sypalni znajdzie się na pewno miejsce na przepastne szafy i ta maleńka garderoba nie uratuje sytuacji. Można też zrobić wielką szafo-garderobę pod skosem za łóżkami - jedno wejście dla Pani, jedno dla Pana, każde od "swojej" strony łóżka - widziałam kiedyś takie rozwiązanie w jakiejś gazecie, według mnie super.Wtedy rezygnuje się z tych okien dachowych, albo ewentualnie zostawia jedno mniejsze, żeby w garderobie było swiatło dzienne. W sypialni będzie i tak dość widno z powodu okien w ścianie, a okna dachowe nad łóżkiem pod skosem to wedlug mnie zły pomysł - bardzo świeci słońce na samo łóżko i deszcz może zalać pościel, gdy zapomnisz zamknąć, no i otwieranie wchodząc na łożko, albo za łóżko. Łożko można spokojnie wysunąć na pokój, jest tam dużo miejsca i nie jest też fajnie spać po samym skosem, natomiast ten skos na tę garderobę będzie akurat. A drugą łazienkę zrobisz jak będzie potrzeba, właśnie po kątem dzieci (może mniejsza wanna), na razie możesz ją po wstępnym wykończeniu - tynki, wylewki - przeznaczyć na pomieszczenie gospodarcze - składzik lub pralnię. Jeśli jest możliwe, to lepiej oddzielić łazienkę rodziców od łazienki dzieci - bo np. co bedzie jak przyjdzie Wam ochota na wodne igraszki? Albo właśnie dłuższe polegiwanie w wannie, nie mówiąc o przechowywanych tam kosmetykach. Podobnie jak przedmówca doradzam koniecznie od razu wykonanie płyt k-g i wylewek, bo później to bardzo kłopotliwe, wiąże się przeważnie z dewastacją poprzednio wykończonych i zamieszkanych pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Promyk 23.07.2007 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam Dzieki Elka za super pomysł. Rzeczywiście to rozwiąże sytuacje . I mój maz zadowolony.Marzy o tej sypialni i o łazience obok.(ciekawe dlaczega ) Jeszcze to musimy obgadać. Ale super pomysł naprawdę.Tylko gorzej jak goscie przyjadą bedą musieli buszować po naszej sypialni. Trudno cos za cos. A na parterze chyba nie wstawiam juz prysznica to byłaby przesada, 3 prysznice w domu. A Ty Elka co myślisz czy wstawic prysznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 24.07.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Jeśli druga łazienka na górze będzie dla dzieci, to tam chyba raczej tylko wanna, z tego co wiem dzieci nie gustują w prysznicu, gdzie by puszczały te kaczuszki i stateczki , a szybki prysznic mogą brać w wannie. Natomiast prysznic na dole jest bardzo przydatny - jak ktoś się spieszy lub brudny po koszeniu i pracach ogrodowych wraca do domu i nie musi wtedy lecieć na górę, także goście nocujący na dole bez skrępowania skorzystają z tej nieiwlekiej łazienki. Więc może prysznic na dole, główna łazienka przy sypialni w pełni intymna, dostępna tylko dla małżonków- z bajerami, full serwis, z prysznicem i wanną, może nawet z hydromasażem, a dla dzieci odrębna łazienka przystosowana do ich potrzeb z niezbyt dużą wanną, bez odrębnego prysznica, nie musi być szczególnie drogo wyposażona i tak będzie do małego remontu po dorośnieciu potomstwa. WC na dole za to z niewielkim prysznicem - najlepiej bez kabiny tylko z drzwiami szklanymi w wnęce. Powodzenia w budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts