geiko 21.07.2007 02:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Pilnie poszukuję inspektora nadzoru budowlanego z ok. Legionowa, który nie będzie ułatwiał życia mojemu wykonawcy. Cechy pożądane: drobiazgowy (wręcz upierdliwy), rzetelny, posiadający b. dobrą znajomość sztuki budowlanej. Dobrze gdyby było mnie na niego jeszcze stać Błagam pomóżcie! Proszę o namiary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 21.07.2007 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 myślę że najlepszym to będziesz Ty osobiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gibzwein 21.07.2007 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Jestem inspektorem na kilku budowach i nie uważam aby inwestor był dobrym inspektorem. Bardzo łatwo ulega presji wykonawcy a wtedy inspektor "bije się" nie tylko z wykonawcą ale i z inwestorem.Geiko, czy aby napewno chcesz aby inspektor był bardzo drobiazgowy i żądał "niemożliwego"? W pierwszej kolejności znajdź takiego wykonawcę, bo podejżewam, że 90% wykonawców opuści teren twojej budowy w ciągu miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.07.2007 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 ... Cechy pożądane: drobiazgowy (wręcz upierdliwy) ... ... inspektor "bije się" nie tylko z wykonawcą ale i z inwestorem ... znałem takiego, czasem dostawał małpiego rozumu i startował bez dania racji do inwestora, kierownika budowy, murarzy i kazdego kto mu sie nawinął - taki był drobiazgowy i upierdliwy ... ale juz nie zyje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geiko 21.07.2007 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Gdybym chciała a przede wszystkim mogła nadzorować moją firmę budowlaną to niezamieszczała bym tego typu prośby. Szukam inspektora, który będzie dział na moją korzyść, a nie na korzyść wykonawcy. Wystarczy że kierownik budowy jest z firmy budowlanej. Firmę wybrałam jak sie okazuję o renomie trochę nadszarpniętej. Zdaje sobie jednak sprawę, że nie ma firm idealnych. Jedyne w czym mogę sobie pomóc to dobry inspektor nadzoru, który odbierze za mnie każy etap budowy. Ja owszem mogę się temu przyglądać ale nie jestem budowlańcem i nigdy nie będę. Inspektor ma być moimi oczami i uszami...bo ja mogę mieć pomrocznośc jasną podczas odbioru.. Czy to tak wiele...Możecie kogoś takiego polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts