Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomocy pilnie szukam inspektora nadzoru z ok. Legionowa

Recommended Posts

Pilnie poszukuję inspektora nadzoru budowlanego z ok. Legionowa, który nie będzie ułatwiał życia mojemu wykonawcy. Cechy pożądane: drobiazgowy (wręcz upierdliwy), rzetelny, posiadający b. dobrą znajomość sztuki budowlanej. Dobrze gdyby było mnie na niego jeszcze stać:lol: Błagam pomóżcie! Proszę o namiary...

Jestem inspektorem na kilku budowach i nie uważam aby inwestor był dobrym inspektorem. Bardzo łatwo ulega presji wykonawcy a wtedy inspektor "bije się" nie tylko z wykonawcą ale i z inwestorem.

Geiko, czy aby napewno chcesz aby inspektor był bardzo drobiazgowy i żądał "niemożliwego"? W pierwszej kolejności znajdź takiego wykonawcę, bo podejżewam, że 90% wykonawców opuści teren twojej budowy w ciągu miesiąca.

... Cechy pożądane: drobiazgowy (wręcz upierdliwy) ...

... inspektor "bije się" nie tylko z wykonawcą ale i z inwestorem ...

znałem takiego, czasem dostawał małpiego rozumu i startował bez dania racji do inwestora, kierownika budowy, murarzy i kazdego kto mu sie nawinął - taki był drobiazgowy i upierdliwy ... :-?

ale juz nie zyje ... :-?

Gdybym chciała a przede wszystkim mogła nadzorować moją firmę budowlaną to niezamieszczała bym tego typu prośby. Szukam inspektora, który będzie dział na moją korzyść, a nie na korzyść wykonawcy. Wystarczy że kierownik budowy jest z firmy budowlanej. Firmę wybrałam jak sie okazuję o renomie trochę nadszarpniętej. Zdaje sobie jednak sprawę, że nie ma firm idealnych. Jedyne w czym mogę sobie pomóc to dobry inspektor nadzoru, który odbierze za mnie każy etap budowy. Ja owszem mogę się temu przyglądać ale nie jestem budowlańcem i nigdy nie będę. Inspektor ma być moimi oczami i uszami...bo ja mogę mieć pomrocznośc jasną podczas odbioru.. Czy to tak wiele...Możecie kogoś takiego polecić?