Bea_tea 21.07.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Dostałam zawiadomienie od geodety działającego na zlecenie Gminy o rozgraniczeniu drogi i działek położonych po obu stronach tej drogi. Pismo to dostali wszyscy własciciele tych działek. Geodeta zamieścił w tym piśmie wszystkie nazwiska i adresy właścicieli. Moje pytanie brzmi; czy miał prawo podać do wiadomości adresy zameldowania, rozumiem nazwiska, ale adresy?Czy nie przekroczył prawa odnośnie ochrony danych osobowych. Nie ukrywam, że sytuacja pomiędzy mną a gminą jest trochę "bojowa" i chciałabym przyczepić się do tego, że geodeta złamał ustawę. Co myślicie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Tak czy siak geodeta nie jest pracownikiem gminy więc nic Ci to nie da.O ile wiem to gmina robi konkurs co roku i któraś firma geodezyjna go wygrywa i przez cały rok wszelkie działki dla gminy dzieli ten sam gość.Tak jest u mnie. A adres chyba być powinien bo Grzegorzy Brzęczyszczykiewiczów w kraju jest wielu.Dlatego do indentyfikacji podaje się takze "syn Stefana i Euzebii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 21.07.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Ustawa o ochronie danych osobowych nie ma zastosowania jeśli chodzi o wszelkie pisma urzędowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bea_tea 21.07.2007 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 No to moja koncepcja padła (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 23.07.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ale przy przetwarzaniu danych osobowych przez Sieć obowiązuje 3 wysoki poziom ochrony. Nie pamiętam był ten protokół httpS przy rejestracji czy nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts