Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dachówka!!!

Recommended Posts

W moim projekcie dach ma 262 m2 co daje 13000 szt. dachówek. Dom jest idealny ale męczy mnie ta powierzchnia dachu. Czym moge dachówkę zastapić żeby wyszło taniej? czy ktoś kładł gont bitumiczny na dach? a może blachodachówkę? Podzielcie się doświadczeniami i oczywiście cenami. Gdzie najtaniej, za ile itd. Za wszelkie informacje dziekuję!!

W moim projekcie dach ma 262 m2 co daje 13000 szt. dachówek. Dom jest idealny ale męczy mnie ta powierzchnia dachu. Czym moge dachówkę zastapić żeby wyszło taniej? czy ktoś kładł gont bitumiczny na dach? a może blachodachówkę? Podzielcie się doświadczeniami i oczywiście cenami. Gdzie najtaniej, za ile itd. Za wszelkie informacje dziekuję!!

Prowokacja albo miało być 3000 szt dachówek zakładkowych?! Przy karpiówce ilość w granicach 10 000 szt. Chyba, że karpiówka jakaś mikro jest?!

Klasyczna dachówka to około o 13-15 szt na m/2 mne jest dach 290 m i dachówki mam około 3500 szt

Koszt dachówki ceramicznej dobrej jakości na taki dach to około 25000 (w naszym regionie)

dla porównania taka tylko betonowa to 14000-16000. Jeśli ceramika jest za droga proponuję Ci betonową - ja osobiście nie robił bym z gontów biorąc pod uwagę deskowanie nie wyjdzie taniej niż betonowa

U mnie na dachu 290 metrow wyszlo 3200 dachowek podstawowych plus gasiory itd.do tego kompletne orynnowanie 5 okien dachowych 78x118( velux albo fakro)Zdecydowalem sie na Euronit Ciemno czerwony wyszlo 23500 pln!!!(ustka)dachowka zamowiona w slupsku dostepna od reki.Gont mozesz sobie odpuscic dojda deskowania itd wcale nie bedzie taniej!