galka 21.07.2007 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 wiele rzeczy cieszy po zamieszkaniu ,,na swoim,,ale zawsze któraś z nich jest najważniejsza,jestem ciekawa waszych opinii.My po przeprowadzce kilka lat temu w nowym domu czuliśmy się długo jak na wakacjach.wcześniej mieszaliśmy wysoko i był ciągle problem n.p.ze znoszeniem wózka z dzieckiem .Potem raj-dwa schodki i już w ogrodzie ,cóż z tego że nie skończonym i nie wyglądającym jak ogród botaniczny,ale własnym......... teraz przed nami znowu przeprowadzka,parę lat minęło i już myślę co zachwyci nas tym razem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cubus2 21.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Może to wyda się dziwne, ale mnie zachwyciła wanna - podczas pierwszej kąpieli taka nowa, niezkazitelnie czysta i głaaaadziutka. Wniebowzięty po prostu byłem. Teraz to wydaje się dziwne, bo mieszkam już ponad rok i cały czas odkrywam nowe fascynujące rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiktoria 23.07.2007 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Od ponad trzech lat mieszkam w domach (teraz 3 - szeregowka, 2 pierwsze wolnostojace) - wynajmujemy je (akurat w AU to zaden luksus, bo mieszkania/apartamenty naleza do mniejszosci). Wczesniej cale zycie mieszkalam w mieszkaniach - w bloku lub w najlepszym wypadku w kamienicy. Pierwsze, co mnie zachwycilo, to ogrod - wystarczy wyjsc w budynku i ... juz Wlasny kacik warzywny, trawka i mozliwosc poleniuchowania w odosobnieniu. Teraz konczymy budowe wlasnego domu, co mnie zachwyci okaze sie juz niebawem, ale na pewno w utesknieniem czekam na mozliwosc wbicia gwozdzia w sciane, jesli uznam to za potrzebne, brak wizytacji (to akurat plus wlasnego, a nie wynajmowanego lokum, a nie domu jako takiego), no i wymarzona spizarnie kolo kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.07.2007 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Zachwyciła mnie cisza, przestrzeń. Duża kuchnia z dużą spiżarką. Wielkie okna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.07.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 cisza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 23.07.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 no właśnie cisza! jeszcze nie zamieszkaliśmy..ale tydzień temu małż do mnie: - Słyszysz? - Nie, nic nie słyszę.. - No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.07.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 ja jeżdżąc do pracy "do miasta" jestem nerwowa, że w ogóle muszę to robić Zastanawiam się w jaki sposób mogłam przeżyć 30 lat na betonowym osiedlu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alison 23.07.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 nie będę oryginalna cudowna jest cisza, przestszeń, widok z okien i... sarenki, które regularnie przychodzą na naszą (jeszcze nie ogrodzoną działkę) i paradują w odległości 10 metrów od okien naszego salonu...SUPER Ogrodu jeszcze nie mam, ale pewnie też będzie GIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibeti 23.07.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Nie smiejcie się, mnie zachwycił sznur do suszenia bielizny oczywiście na dworzu, wieszając poraz pierwszy pranie poczułam się, że jestem wreście u siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 23.07.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 uczucie swobody ....... wreszcie moge w domu odpoczać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 23.07.2007 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Popatrzcie,nie zachwyca nas że staliśmy się posiadaczami ziemskimi ,ani to że nasz dom stał się nowym elementem krajobrazu i jeśli nie stanie się nic nieoczekiwanego będzie tam stał pewnie ze sto lat ale cieszą nas rzeczy małe-życie składa się z drobiazgów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibeti 23.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Tak to już jest, cieszy nas to, co do tej pory nam brakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dopuser 23.07.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Zapach - nie wiem - pola czy łąki po zachodzie słońca, gdy rosa już pojawi się na trawie... a rano, po wschodzie słońca, dosłownia ptasia śpiewna orgia... budzę się specjalnie tuż po wschodzie i otwieram wtedy na oścież drzwi balkonowe tak by tego ptasiego śpiewu posłuchac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.07.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Mibeti, ja tylko czekam, aż ułożą mi kostkę i zamontuję wreszcie parasol do suszenia: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=218555610#photona razie suszę na zwykłej suszrace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galka 24.07.2007 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 świeżo skoszona trawa -pachnie cudnie szczególnie jeśli mamy kosiarkę z POCHŁANIACZEM,jeśli musimy ją grabić ,trochę gorzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzannaPG 25.07.2007 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Niebo. Zwłaszcza nocą, rozgwieżdżone. Takie jakie wcześniej 'miałam' tylko na wakacjach pod namiotem. Mogę siedzieć/leżeć i je podziwiać do woli. Z tarasu lub z okna.Tęcza. Po raz pierwszy na własne oczy zobaczyłam pełny łuk tęczy a może raczej most? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 26.07.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Ja podobnie:1. Tęcza (cały łuk).2. Zapach - słodu ,mokrego lasu, skoszonej trawy, maciejki w ogrodzie...)3. Spiew ptaków i granie świerszczy - no te to juz przesadzają z tymi koncertami...)4. Ogólna swoboda - nie wiem jak to opisac - ale odczuwam to stając w oknie i biorąc pełny oddech...moge sobie połazic na bosaka i w piżamie po trawie...i mam się na co gapić...(nie na sąsiedni blok czy parking)...5. Dziecięcy świat - wszystko wokół jest inspiracją...6. Spacery np. z psami ...po polach ,lasach - nie zamykam nawet drzwi...wychodze np. jak piekę coś w piekarniku... Gdybym wcześniej wiedziała że to takie przyjemne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vg-m 26.07.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 oryginalna nie będę wolność,cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts