Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co was zachwyciło po przeprowadzce do wlasnego domu

galka

Recommended Posts

wiele rzeczy cieszy po zamieszkaniu ,,na swoim,,ale zawsze któraś z nich jest najważniejsza,jestem ciekawa waszych opinii.My po przeprowadzce kilka lat temu w nowym domu czuliśmy się długo jak na wakacjach.wcześniej mieszaliśmy wysoko i był ciągle problem n.p.ze znoszeniem wózka z dzieckiem .Potem raj-dwa schodki i już w ogrodzie ,cóż z tego że nie skończonym i nie wyglądającym jak ogród botaniczny,ale własnym......... teraz przed nami znowu przeprowadzka,parę lat minęło i już myślę co zachwyci nas tym razem

Od ponad trzech lat mieszkam w domach (teraz 3 - szeregowka, 2 pierwsze wolnostojace) - wynajmujemy je (akurat w AU to zaden luksus, bo mieszkania/apartamenty naleza do mniejszosci). Wczesniej cale zycie mieszkalam w mieszkaniach - w bloku lub w najlepszym wypadku w kamienicy.

Pierwsze, co mnie zachwycilo, to ogrod - wystarczy wyjsc w budynku i ... juz :) Wlasny kacik warzywny, trawka i mozliwosc poleniuchowania w odosobnieniu.

Teraz konczymy budowe wlasnego domu, co mnie zachwyci okaze sie juz niebawem, ale na pewno w utesknieniem czekam na mozliwosc wbicia gwozdzia w sciane, jesli uznam to za potrzebne, brak wizytacji (to akurat plus wlasnego, a nie wynajmowanego lokum, a nie domu jako takiego), no i wymarzona spizarnie kolo kuchni.

Popatrzcie,nie zachwyca nas że staliśmy się posiadaczami ziemskimi ,ani to że nasz dom stał się nowym elementem krajobrazu i jeśli nie stanie się nic nieoczekiwanego będzie tam stał pewnie ze sto lat ale cieszą nas rzeczy małe-życie składa się z drobiazgów....

Ja podobnie:

1. Tęcza (cały łuk).

2. Zapach - słodu ,mokrego lasu, skoszonej trawy, maciejki w ogrodzie...)

3. Spiew ptaków i granie świerszczy - no te to juz przesadzają z tymi koncertami...)

4. Ogólna swoboda - nie wiem jak to opisac - ale odczuwam to stając w oknie i biorąc pełny oddech...moge sobie połazic na bosaka i w piżamie po trawie...i mam się na co gapić...(nie na sąsiedni blok czy parking)...

5. Dziecięcy świat - wszystko wokół jest inspiracją...

6. Spacery np. z psami ...po polach ,lasach - nie zamykam nawet drzwi...wychodze np. jak piekę coś w piekarniku...

Gdybym wcześniej wiedziała że to takie przyjemne...