AKSA 22.07.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 witam.bardzo mi sie podobaja szklane stoliki/lawy w salonch. ze wzgledu na male dzieci mielismy zwykla zaokraglona lawe. zmieniamy juz niedlugo wypoczynek w salonie i ta lawa nie bedzie w ogole pasowac! mysle o szklanym zaokraglonym stoliku ze szkla ale mam obawy.kilka forumowiczow posiada takie stoliki. napiszcie czy sa bezpieczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.07.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Są dzieci,które potrafią sobie zrobić krzywdę o dmuchany balon.....Moja ława ma zaokrąglone rogi. NIgy nic się nie stało, choć moje młodsze zawsze kochało oglądać świat leżąc pod ławą.Fakt - ława z z 1,5 centymetrowego szkła hartowanego na metalowych, chromowanych nogach. Waży sporo.TO raczej dzieci szkodzą ławie - zostawiają wszędzie i notorycznie paluszki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.07.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Ja mam od 5 lat szklany stolik w pokoju i drugi szklany w kuchni - ten kuchenny ma grubsze szklo. Mam dwoje dzieci - 7 i 2 latka. Nie powiem aby nie mialo znaczenia czy masz w domu dzieci czy nie. Po 5 latach duzy stol ma maly uszczserbek - ale calkowicie bezpieczny - nie kaleczy - oba maja porysowane blaty co widac pod swiatlo. Po stolikach wiecznie przesuwane sa kubeczki, talerze - mimo stosowania podkladek, urzadzane sa zabawy - jezdza samochody..mimo upominania..Mam dosc porzadne stoly - wloskiej firmy Calligaris - jak na 5 letnie uzywanie trzymaja sie niezle. Potrafie przezyc to ze sa troche okaleczone bo wciaz mi sie podobaja i idealnie pasuja do wnetrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 22.07.2007 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Myślę,że AKSA bała sie o zdrowie dzieci a nie stan ławy......Mebel rzecz nabyta - oczywiście, że dzieci zajeżdżą, ale to chyba normalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 22.07.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 tak jak pisalam - mam uszczerbek - nawet nie wiem kiedy starsza corka go strzaskala - ale mimo tego jest gladki. Konce kanciaste - ale tak zeszlifowane ze nigdy nic nikomu sie nie stalo Kiedys mialam taka lawe - przed tymi stolikami - szyba byla cienka i sie przesuwala mimo podkladek silikonowych - tej bym nie polecala - ale Agata sie nauczyla przy nie jakos chodzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 22.07.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Podobają mi się stoły i ławy ze szklanym blatem, ale po tym jak byłam świadkiem upaku takiej ławy ( stabilna, na ciężkich metalowych nogach, 3 cm szkła hartowanego- dzieci potrafią wiele) na bliźniaki mojej koleżanki, to poczekam aż moje mocno podrosną. Wtedy skończyło się tylko na paru niegroźnych skaleczeniach, ale uraz mi pozostał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 05.11.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam Ja nie mam dzieci, ale co jakiś czas przyjeżdża do mnie moja 2- letnia chrześnica i zawsze po jej wizycie mam mnóstwo paluszków na szybce ale wystarczy płyn i szmatka i stolik znowu lśni Problemem jest jednak szybkie rysowanie się szkła, jest to problem dla osób, które nie lubią serwetek i obrusów i szkło pozostaje bez przykrycia i od każdej nawet z pozoru nierysującej rzeczy zostaje porysowany Ale jakbym miała jeszcze raz kupować to kupiłabym taki sam szklany jak mam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julka85 05.11.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 http://images34.fotosik.pl/34/622de9600fc1ecf5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 05.11.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Od kilku lat użytkujemy szklany stół i ...NIGDY WIĘCEJ!Oprócz tego,co napisali przedmówcy jest głośny!Każde upuszczenie widelca,noża ,energiczne postawienie talerza to nieprzyjemny dźwięk.Teraz wybrałbym drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 05.11.2007 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Ja też mam bardzo złe doświadczenia ze szklanym stolikiem, który wydawał się solidny i stabilny ( szkło grubości 8 mm, cztery niklowane nogi ) dopóki na niego nie spadłam z wysokości oparcia fotela, na który się durna wdrapałam żeby podlać wiszącą na ścianie paproć - fotel odjechał a ja gruchnęłam w sam środek szyby rozwalając ją na kilka długich jak szable fragmentów. To że się wtedy nie zabiłam to jakieś niezwykle szczęśliwe zrządzenie losu, tylko rękę rozcięłam w nadgarstku i krwawiłam jak zarzynane prosiątko wrzeszcząc przy tym w niebogłosy. Jak mąż przybiegł do pokoju i znalazł mnie po środku kupy szkła umazaną krwią to o mało nie zemdlał. NIGDY WIĘCEJ SZKLANYCH STOLICZKÓW!!! zwłaszcza przy małych dzieciach. Nie wyobrażam sobie takiego stołu przy moim wszędobylskim trzylatku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 05.11.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Gdy byłam mała to średnio raz w roku tłukłam rodzicom taki stolik. Fajny był i wszyscy go lubili, ale szablon do szkła to obowiązkowo za kanapą stał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts