maniek 1 19.06.2008 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 http://images28.fotosik.pl/233/d465a7249715d91e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 1 19.06.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d465a7249715d91e.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 1 19.06.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 http://images28.fotosik.pl/233/d465a7249715d91emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 1 19.06.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 http://images28.fotosik.pl/233/d465a7249715d91emed.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 1 19.06.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 http://images28.fotosik.pl/233/d465a7249715d91emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 1 05.07.2008 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Wczoraj zostal zalany strop nad domem,garaz zostal zalany miesiac wczesniej,gubosc stropu to 12cm.Na zalanie stropu nad domem, schody plus filary podpierajace i balkony wyszlo 16m3 betonu. Z wielu rzeczy rezegnujemy jak filary ktore bedą jadnak okragle,chociaż wolelismy takie jak w projekcie.Troche dziwnie jest z tym projektem bo dzwi wejsciowe nie są symytrycznie (po srodku domu)wiec filary nie są rowno roztawione wzgledem dzwi,ale juz sie do tego przyzwyczailem.Za dwa tygodnie ruszamy z pietrem,potem wiezba,dach i w tym roku wystarczy,trzeba odpoczac od budowy i wydatkow.Zmienilismy balkon na scianie szczytowej zostal zwiekszony,zamiast 45cm jest 1m.gł. a i schody robimy półokrągłe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mian 06.07.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Hej maniek1 Przejrzeliśmy z mężem projekt Naszego domu i wychodzi nam, że drzwi wejściowe znajduja się dokładnie po środku domu (wyłączając garaż) W jaki sposób u Ciebie znalazły się trochę z boku??? Jesteśmy zdezorientowani. Zaskoczyła nas też Twoja grubość stropu, bo nam wyliczyli na 20 cm Startujemy na koniec lipca, o ile znowu nasz murarz nie wpuści nas w maliny:) Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 1 07.07.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 witamobliczalem i mi wychodzi ze jednak nie sąsemytrycznie,przykladam miarkie do projektu i od lewej wewnetrznej krawedzi sciany do srodka dzwi wychodzi 5600, a przykladajac miarkie od prawej krawedzi wewnetrznej sciany do srodka dzwi wychodzi ok 5850mm.Lub 4860+240+(500 polowa dzwi)=5600 i od prawej sciany 4040+120+1190+(500 polowa dzwi)=5850.No nie wiem tak mi wychodzi ale mogie sie mylic,slupy wychodza po rowno od scian szczytowych,ale nawet golym okiem widac ze sa nie symetrycznie wzgledem dzwi.A jesli chodzi o strop to nie wiem jaki robice,ja robilem monolityczny,a jego grubość jest przewaznie od 12-14cm.plus kratownica z drutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mian 08.07.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Witam Maniek1 zmartwiłeś mnie tymi drzwiami wejściowymi, ale dzięki za info bo wiem na co zwrócić uwagę Strop robimy monolityczny i kolega męża (będzie u nas kier budem) wyliczył nam tak jak ci podaliśmy poprzednio tj. 20 cm -ale z tego co widzę to chyba wersja na wypadek gdybyśmy chcieli po tym stropie czołgiem jeździć Czy ja dobrze pamiętam, że zamieniasz miejscami gabinet z kuchnią? (chyba to od ciebie ściągnę Zastanawiamy się nad wentylacją mechaniczną i kolektorami. Czy planujesz coś z tego? Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 1 09.07.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 hejka mianTo strop faktycznie potezny,to troszkie betonu pojdzie..Kuchnie przenioslem,tam gdzie gabinet,natomiast w miejscu kuchni bedzie stal stol(taka jadalnia niedzielna).Kuchnia bedzie teraz wieksza i bedzie mozna wstawic stolik wiekszy.Tak jak pisalem wczesniej mam wyjscie na taras od szczytu i ciezko mi bylo ustawic stol plus kanapa,lawa, robilo sie ciasno i nie ustawnie,a teraz bedzie duzy przestronny salon.U mnie wentylacja naturalna czyli jak w projekcie,powiem ze narazie nad tym nie myslalem,teraz tylko stan surowy i zadaszienie,a przyszly rok tynki,elektryka,sanitarka,a pozniej czas i zdrowie pokaze.pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniek 1 15.07.2008 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2008 W koncu stawiamy parter po długich powrotach i odejsciach ekipy budowlanej,zobaczymy jak na dlugo u mnie zostaną.Nabiorą panowie robót, a pozniej skaczą po budowach,bo kazdy ich sciąga na siłe do siebie. Na górze wszystko zostaje b/z zmian poza wczesniejsza zamianą łazienki z pokojem, oraz dodatkowe okna na scianie przy dzwiach balkonowych zamiast okien połaciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin2202 31.08.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2008 właśnie jesteśmy na etapie wyboru projektów domów i bardzo nas zainteresował projekt Nasz Dom M31.Czy ktoś mógłby przesłać jakieś zdjęcia oraz szukam osób które budują ten dom w woj. Pomorskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blazninio 03.03.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 witam wszystkich,którzy wybrali najładniejszy projekt domku -NASZ DOM. Obecnie jestesmy z narzeczoną na etapie uzgadniania co jeszcze mozna zmienic zeby później nie załowac. Przeniesienie łazienki,likwidacja komina w kuchni, wykusz od szczytu i kilka innych. Niepokoi nas jednak podniesienie sciany kolankowej,choc niewątpliwie zwiekszylo by to ustawnosc poddasza . Czy może nas ktos poratowac zdjęciami z budowy lu gotowego domku?? proszę o zdjęcia na adres [email protected]. A czy ktos buduje w wielkopolsce?? pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbee 04.03.2009 17:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam, w tym roku zaczynamy zmagania z "Naszym Domem" (po sporych perturbacjach udalo sie zalatwic wszystkie papiery). Mam pytanie do tych którzy juz wystartowali bądź zakonczyli budowe odnosnie roznicy poziomow w kotlowni i garazu (-0,45) a poziomem parteru (+0,00). Robiliscie jak w projekcie czy zmienialiscie. A jezeli robiliscie tak jak w projekcie to co z izolacja poziomą miedzy scianami fundamentowymi a scianami murowanymi - w pewnym momencie robi sie uskok ?? Nie chcialbym czegos przeoczyc przy dosc istotnym elemencie. Z góry dziekuje za pomoc, jakby ktos dysponowal jakimis fotkami to podaje adres [email protected] Pozdrowienia dla wszystkich budujących "NASZ DOM" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mian 20.05.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam:) My robiliśmy jak w projekcie. Izolacja jest na ławie fundamentowej, a wyżej trzeba sobie pomalować Wszystkich zainteresowanych tym projektem zapraszam do odwiedzania naszego dziennika:http://forum.muratordom.pl/nasz-dom-m31-historia-budowy,t118407.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbee 20.05.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Witam wszyskich budujących "Nasz Dom" "Miam" mam pytanko. Obejrzałem sobie Wasze fotki i zastanawiaja mnie 2 rzeczy:1. Czy zmieniliscie wejscie do kotlowni ?2. W którym miejscu na górze zaplanowaliście garderobę, tez planujemy wygospodarowac takie pomieszczenie ale jeszcze nie zapadła decyzja gdzie. Ogólnie zamienilismy łazienke na gorze i jest teraz nad łazienką i kotłownią na parterze. Jak macie jakies rzuty poddasza to podaje e-maila [email protected] PS. U nas po wielu perturbacjach w maju wystartowała wreszcie budowa. Aktualnie majster konczy murować fundamenty I jeszcze jedna rzecz do wszystkich którzy wykonali juz stropy nad garażem i parterem. jaki wyszedł Wam koszt tych stropów? Ile poszło betonu i stali? Zastanawiam sie czy robic monolit czy terrive, co wyjdzie taniej ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mian 21.05.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Ad.1. Wejście do kotłowni mamy z garażu a nie tak jak w projekcie z korytarzyka domu. Ad.2. Garderoba będzie u nas z pomieszczenia, które w projekcie jest łazienką górną. Radzę przy tym podnieść ściankę kolankową o 1 pustak (my podnieśliśmy o 1 pustak i cegłę) i trudno mówić o dużych powierzchniach pod skosem-zwłaszcza teraz po wylewkach. Przykro mi, ale rzutów nie mamy. Zdjęcia będę sukcesywnie zamieszczać. Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć jak wszystko wygląda może do nas zawsze zajrzeć Jeśli chodzi o koszty stropów to u nas wyszło ok. 10 tysięcy (materiał + robocizna), ale mamy raczej gruby strop monolityczny - 17 cm. Zdecydowaliśmy się na monolit również ze względu na grubość -terriva ma 24 cm. Koszty wychodzą porównywalne-więc jak kto woli:) Pozdrawiam i czekam na zdjęcia z postępów prac u ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszarda1 15.06.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam serdecznieCzy ktoś buduje NASZ DOM M31 ???http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=464Proszę o opinie i rady, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbee 15.06.2009 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Witam wszystkich Po "krotkiej przerwie technologicznej" po trochu zabieramy sie za murowanie scian. Pojawila sie kolejna watpliwosc - odnosnie wielkosci okien na parterze, czy robiliscie je takie duze, czy moze troche zmniejszaliscie ? A jak tak to do jakiej szerokości ? Czy takie duze okno w kuchni nie za bierze za duzo miejsca dla ewentualnych wiszacych szafek ? POZDRAWIAM i zycze powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mian 17.06.2009 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Witam:) marekbee mieliśmy podobne wątpliwości do Twoich jeśli chodzi o wielkość okien. Ostatecznie zostawiliśmy jak w projekcie i są super:) Dom jest naprawdę duży i moim zdaniem te okna są po prostu świetnie wkomponowane w przestrzeń. Poza tym fajnie mieć słoneczny domek... Jeśli jesteś niezdecydowany zajrzyj do naszego dziennika -może to ułatwi podjęcie decyzji. Pozdrawiam serdecznie mian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts