m.orzech 22.07.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witajcie!Zwracam sie do Was z prosba o rade.Reklamowalam drzwi firmy CAL z 2 powodow, wypaczyly sie w dolnym prawym rogu o 1 cm, i od strony zewnetrznej odkleila sie lekko listwa ozdobna. Przedstawiciel firmy przyjechal i obejrzal usterki, po czym otrzymalam po 2 tygodniach pismo. "stwierdzono odchylenie od linii pionu o ok. 2 mm, co miesci sie w normie. Odchylenie kompresuja uszczelki. Taki stan nie podlega reklamacji. Jezeli nastapi wieksze odchylenie, prosimy o pinformowanie o tym nasza firme." Moje pytanie jest:1/ jakie jest odchylenie, ktore nie miesci sie w normie i jak udowodnic, ze odchylenie wynosi 1 cm, a nie tak jak twierzi firma CAL, 2 mm. Jak z nimi rozmawiac? Czy 1 cm, to tez norma i moze to ja wymyslam..ale moim zdaniem to widoczna szpara...Jakie sa Wasze doswiadczenia?Poza tym firma nie odniosla sie w ogole do drugiego mojego zastrzezenia. pozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/83234-reklamacja-drzwi-cal/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts