tom soyer 11.07.2003 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 w zwiazku z tematem kanalizacyjnym, ktory jest aktualnie na forum nasuwa mi sie moj dylemat: chcialbym kupic automat pompowy do podlewania ogrodu. chce go zainstalowac w studni. jakiego producenta mam wybrac/polecacie? ile mnie bedzie kosztowac ta pompa? jakie macie doswiadczenia w tej materii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 11.07.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Kupiłem hydrofor za 305 zł w hipermarkecie. Plus do tego złączki, śrubunek itd za jakieś 30 zł. Spisuje się b. dobrze podaje wodę nawet na jakieś 200 m w poziomie. pierwsze 3 metry węża mam o średnicy 1 cal. (tak mi poradzono w markecie, podobno jest to potrzebne dla odpowiedniego zrównoważenia ciśnienia) a potem jest juz pajęczynka przewodów 3/4 cala i 1/2 cala. Wodę mam dość czystą ze starej studni. Uzywam jej do podlewania ogrodu, mycia samochodu. Acha jeszcze dodam, że cały dom wodą z tej studni wybudowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.07.2003 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 tzn ze twoja pompa nie daje sie tak latwo "utopic" powiedz czy ma ona moze jakas marke? cos po czym mozna ja rozpoznac w sklepie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 14.07.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Tom. To nie jest pompa tylko hydrofor. Stoi on grzecznie na małym stojaczku obok studni i ma 9- metrową rurę fi 1 cal wpuszczoną do studni.Co do nazwy to w tej chwili nie pamiętam (podam jutro) ale nie jest to istotne. Wziąłem po prostu z półki najtańszy z wystawionych tam hydroforów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.07.2003 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 ok, jasne ze hydrofor ... czyli pompka ze zbiorniczkiem a dlaczego nie wybrales zwaklej pompy? mnie sie wydaje ze takie pompy ogrodowe daja niestabilne cisnienie. jakiebylo twoje kryterium? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts