AdamPe 15.08.2008 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2008 Brawo. Wygraliście konkurs. Nagroda: piesza wycieczka do Częstochowy dla 2 osób czeka p.s. Zalecamy wykorzystanie wycieczki w okresie letnim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 16.08.2008 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Dziękujemy Pójdziemy pieszo, ale jedynie na Waszą działkę, na herbatkę. Pozdrawiamy SiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamPe 16.08.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2008 Zapraszamy serdecznie. Jutro (o ile nie będzie padało) będziemy od około 16. Poniedziałek, wtorek będziemy raczej po 18. Reszta tygodnia - jeszcze nie wiemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 15.10.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 A który ten samochód, po prawej czy po lewej???? Udziału w konkursie nie bierzemy, bo znowu będziemy musieli gdzieś iść na pieszo Pozdrawiamy SiM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 27.10.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam. Tak jakoś przez przypadek tu trafiłam i śmiać mi się chce bo:1. budowę zaczęłam również w lipcu 20072. buduję trochę przerobione Tamaryszki3. na dachu mam bogena granat-brązpo 4. życzę wam powodzenia i trzymam kciuki za budowę.Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 29.01.2009 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Witam serdecznie bardzo ładny domek z dziennika dowiedziałem się że macie okna firmy EKO-OKNA?...i jak zadowoleni z wyboru? i dlaczego akurat ta firma? Ja też zastanawiam się nad tymi oknami, dziś nawet był Pan pomierzyć otwory okienne. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamPe 31.01.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 A propos okien. Nie miałem zamiaru reklamować jakiejkolwiek firmy. Nasze okna nazwałem EKO ponieważ tak jak napisałem są zrobione z folii budowlanej a ich ramy z desek szalunkowych i resztek palet. Okna docelowe założymy później, pewnie w czerwcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 16.02.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam szczęśliwa 13? ...hmm chyba coś w tym jest...my braliśmy 13 ślub postaram się od czasu do czasu zaglądać do waszego dziennika, powodzenia na kolejne etapy budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarosław Piczak 08.03.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam, gratuluję wspaniałego dziennika! Na wiosnę też zaczynamy budować tamaryszki 2. Dużo chcemy zrobić sami i mam kilka pytań: 1. Na jaką głębokość macie fundamenty? Wydaje mi się, że na ok. 60 cm i myślę, że tak płytko, bo macie glebę "typu piaskowego". Czy tak?2. Czy na piasek wewnątrz fundamentów po prostu wylaliście wylewkę bez zbrojenia? Jaki to był beton?3. Czy byłaby możliwość odwiedzić Was i zobaczyć Wasz dom w "realu", np. 20.03.09 między 14.00 a 17.00? Z góry dziękuję za info Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamPe 08.03.2009 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witamy, Fundamenty mają około 135-140cm wysokości. Wystają około 60cm nad obecną powierzchnię działki ale zamierzamy podnieść cały grunt na działce o około 20cm więc zostanie około 40-45cm nad powierzchnię. Musi tak być bo o tyle jest niżej garaż w stosunku do wejścia głównego (2-3 stopnie na schodach). Do fundamentów wsypaliśmy około 10 TATR piasku (około 140 ton) o ile pamiętam. W takim stanie budowa przeczekała zimę, wiosnę i lato a potem piasek został ubity żabą i wylane chudziaki na początku września. Zbrojenia nie dawaliśmy ale beton B-20. Różnica między B-15 (słabszym) znikoma więc nie żałowaliśmy. Zapraszamy na budowę.Piątek to w miarę dobry dzień chociaż weekendy jesteśmy bardziej dyspozycyjni. Podajcie swojego maila to wam podam numer telefonu. PozdrwiamyMariola i Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabriela 22.03.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Bardzo ladna dachowka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kateti 27.03.2009 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Co tam słychać u 13-nastki? Też zaczeliśmy budoweętamaryszków 2. Patrząc na zdjęcia to jesteśmy na podobnym etapie. Pozdrawiam i życzę powodzeina. też buduję tamaryszki 2 , .....stan obecny mury parteru Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stani i jana 03.05.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 WitamyTeż zaczynamy tamaryszki 2Oj jak my chcielibyśmy być na takim etapiePozdrawiamy i życzymy szybkiego zakończenia budowystani i jana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamPe 04.05.2009 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Dziękujemy za wsparcie. My niedawno byliśmy na tym samym etapie co Wy.Nawet się nie obejrzycie jak powstaną ściany i stropy a potem dalsze elementy.Cały czas będzie coś o czym trzeba będzie decydować nie mając pełnej wiedzy o skutkach każdej decyzji. Tak to już jest. Pamiętajcie, wizję tego jak powinny wyglądać wszystkie pomieszczenia musicie mieć już teraz zanim zaczniecie. Może się to wydaje dziwne ale bez rozplanowania kuchni nie bedziecie w stanie powiedzieć murarzowi czy okno jest w odpowiedniej odległości od narożnika ściany, a na jakiej wysokości , a jakie duże itd. Jeżeli tego nie ustalicie czeka was potem niemiła niespodzianka z zabudową kuchni, specjalne szafki żeby wypełnić niestandardowe odległości pomiędzy meblami, problem z rozmieszczeniem gniazdek elektrycznych, o ogrzewaniu podłogowym nie wspomnę. Jaki kominek czy z płaszczem wodnym czy nie bo trzeba wykonać odpływ kanalizacji od kominka, dopływ powietrza a przede wszystkim wzmocniony fundament i chudziak w miejscu gdzie będzie stał kilkuset kilogramowy kominek. POWODZENIA w spełnianiu marzeń, DUŻO CIERPLIWOŚCI i POGODY DUCHA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stani i jana 06.05.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2009 Witamy Dlaczego niektóre wasze zdjęcia są czasowo niedostępne .stani jana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamPe 07.05.2009 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Problem z fotkami to wina Fotosika.kiedy wrzucaliśmy tam zdjęcia to wszystko było za darmo. Po pewnym czasie zaczęli domagać się zapłaty bo rzekomo za dużo osób przeglądało nasze fotki.Zamierzamy przenieść wszystkie fotki na inny darmowy hosting ale narazie nie mamy na to czasu. Chyba zatrudnimy naszego starszego syna to pójdzie to szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stani i jana 07.06.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witamy.Na jakiej wysokości prowadzicie kanalizę? Na ławie czy pod ławą?pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamPe 07.06.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam, najniższy punkt kanalizy w budynku przechodzi przez ścianę fundamentową na poziomie ławy. był zostawiony specjalny przepust już podczas murowania ścian z bloczków m-6 chociaż nie obyło się bez kucia w ściankach pomiędzy kotłownią a garażem oraz w kuchni itp. Potem poza budynkiem kanalizacja schodzi jeszcze głębiej bo wejście w studzience jest około 150-170cm poniżej poziomu gruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiaki 11.06.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Witamświetnie wam idzie,przymierzamy się do budowy tego domku i trochę się boimy,ale myślę że też damy radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamPe 11.06.2009 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Nie ma się czego bać. Im więcej zaplanujecie przed budową tym mniej problemów będzie w trakcie. Życzymy powodzenia i trzymamy kciuki. PozdrawiamyM i A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts