new-x 23.07.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Witam i prosze o pomoc.Chcoiabym sa sadzic zywoplo w postaci THUJI no i teraz nie wiem jak to zarobic,czy przez nasiona to sie wysiewa czy przez szczepienie wzietych predzej szczepek.Prosze o o pomoc.Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daimen 23.07.2007 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Na początek to popraw swoją pisownie!!!!! Z nasion to chwile potrwa, a jeżeli chodzi o szczepionki to urywasz tak aby miały taki koniuszek na końcu( nie tniesz równo tylko że tak powiem obrywasz), wsadzasz do ukorzeniacza, do ziem i dobrze podlewasz i powinny się ukorzenić, ale ja bym Ci polecał zakup wiekszych okazów - oszczedność czasu. pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 23.07.2007 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 jedziesz do szkolki...kupujesz tuje....kopiesz dolki dwa razy wieksze od doniczki w ktorej kupujesz tuje, wsypujesz ziemi przeznaczonej do iglakow,troche nawozu.....odpowiednia odleglosc....ot i cala filozofia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paskud 23.07.2007 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 jeśli masz dobrych kilka[naście lat] na zbyciu to oczywiście możesz wysiewać nasionka, nawet na allegro wielu "speców" je oferuje, ale ja skłaniam się do teorii wygłoszonej przez Teska. jeśli żywopłot ma być strasznie długi, lub finanse nie pozwalają na zakup dużych egzemplarzy to warto poszukać dobrej szkółki [nie centrum ogrodniczego bo tam marża przekracza często 100%] sadzonki wysokości 10-40cm możesz nabyć za 2-6zł/szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
progect 23.07.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Jeśli jesteś z okolic Krakowa, to mogę ci polecić szkólkę. Na wiosnę kupowałam tam tuje na żywopłot. Za krzaki wysokości ok 1,2m bardzo ładnie rozrośnięte, płaciłam po 10 zł. Wcześniej w sklepie kupowałam ten sam gatunek wielkości 30 cm po 4,99 i cieszyłam się, że taka okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miszal 27.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam A może ktoś zna dobrą szkółkę gdzieś w pobliżu Warszawy w stronę Wyszkowa. Chciałbym posadzić żywopłot wzdłóż granicy działki, nie ma żadnej siatki ani płotu. Myśłałem nad tujami ale wydaje mi sie, że je ukradną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.07.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witam A może ktoś zna dobrą szkółkę gdzieś w pobliżu Warszawy w stronę Wyszkowa. Chciałbym posadzić żywopłot wzdłóż granicy działki, nie ma żadnej siatki ani płotu. Myśłałem nad tujami ale wydaje mi sie, że je ukradną. zapytaj w swojej grupie, napewno pomoga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts