Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PILNE ! ! ! Ile za metr polozenia dachowki ????

Recommended Posts

i 7 % usluga czyli jakos 40zl....ja za okno nie wiem ile...nawet nie pytalem.....ups :o :p :lol:

Ale ogolnie widze ze wachamy sie w cenach..nie jest zle....

Ja sie tak dzisiaj zastanawialem ile tak naprawde kosztuje wybudowanie takiego domu....wiem ze to nie watek od tego, przeprzaszam z gory juz...ale tak jakos mi naszedl temat teraz.....ostatnio dzwonilem do pewnej firmy budowlanej i spytalem sie ile by +/- wyszedl u nich s.surowy otwarty z dachowka, podalem im wazniejsze dane co do powierzchni,materiałow,konstrukcji dachu itp iii....zaspiewalali mi 250K ! ! ! :o :o :o :o to o ok 80K wiecej niz ja dalem :o :o :o i badz tu madrym......

• 1 month później...

witam

widzę że budujemy na tym samym osiedlu - ja na Żurawinowej - dwie przecznice w głąb

temat dachu: mam kosztorys z równie renowowanej firmy dachowej - 80 tyś za całość ze wszystkim a szczegłółowo: 277 m2 koperta z kalenica, ceramika rupp sirius 13 brazowa, 7 x velux + lukarna z podwojnym balkonem - robocizna w kosztorysie wychodzi 100 zeta brutto z m2 tzn. deskowanie, papa, wiezba, dachowka, towar mam liczony jako usluga wiec nie place 22 tylko 7 vat, obliczalem sobie po telefonach do innych wykonawcow i moglbym znalezc robocizne jakies 6 tys taniej - ale material wtedy kupuje na 22 vat a nie na 7 i bilans mam powyżej 0 - wiec jaki to ma sens ? poza tym nikt nie da mi w takiej cenie towaru jak mam w kosztorysie - stwierdzilem ze nie - nie bede latal za wiezba bo oni maja wlasnego jednego sprawdzonego wykonawce z bardzo dobrym drzewem pelna konkretna impregnacja etc - wiec nic mnie nie interesuje poza jezdzeniem na budowe i robieniem zdjec

widac ewidentnie ze ich zarobek to robocizna - bo ceny jaka dostalem na dachowke brazowa ruppceramika jest nieosiagalna nigdzie jak chcialbym kupic osobno

czy cena o ktorej piszesz tzn 50 zl za metr to jest sama dachówka ?

drugi renomowany - dal mi kosztorys jeszcze 8 tys. wyższy

pozdrawiam

grzegorz

508 034 520

• 4 years później...