dyzmund 23.07.2007 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Gmina ma w planie zagospodarowania tereny RP - możliwa zabudowa siedliskowa z zastrzeżeniem zgodności z wymogami przepisów szczególnych. Nigdzie nie ma słowa czy możliwa zabudowa to wolnostojąca, bliźniacza czy szeregowa. Podają wysokość, rodzaj dachu, dop. powierzchnię zabudowy ale jej rodzaj pomijają. Pozostaje domyślać się, że ową zabudowę siedliskową ktoś gdzieś opisał tylko gdzie, w jakiejś ustawie?? W tej samej miejscowości dla symbolu MN można budować bliźniaki (do 4 lokali w budynku). Boję się, że można tylko wolnostojący a zab. bliźniacza mnie już satysfakcjonuje. Pytałem w starostwie tam gdzie wydają pozwolenia ale już drugi tydzień się głowią, nie wiedzą gdzie tego szukać Pytam, skoro nie ma napisane jaka zabudowa to może nawet szeregowa? Boję się, że działkę mi ktoś sprzątnie w tym czasie. P.S. Oczywiście jestem rolnikiem (1ha przeliczeniowy chociaż w odległej gminie - ale podobno do pozwolenia potrzebują tylko mojego oświadczenia, że jestem rolnikiem) Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts