Anisia3 24.07.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Za tydzień mam mieć montowane schody. Będą w całości drewniane. Chciałam je zaolejować, ale boję się, że olej może tego nie wytrzymać, bo dom jest jeszcze niewykończony. Wprowadzimy się na poddasze, a będziemy robic parter.Poradźcie czy nie będzie bezpieczniej polakierować jednak schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vg-m 24.07.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 chyba najbezpieczniej będzie je czyms osłonic każdy stopień okręcić kartonem i po zewnątrz taśmą. Polakierowane też się zniszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 24.07.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Nam przywieźli tymczasowe stopnie Jak góra będzie zrobiona zamontują nam piękne drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.07.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Ja już też mam a jestem w trakcie K-G na poddaszu- okleiłam bardzo dokladnie schody kartonami i grubą babelkowa folią, mam nadzieję ,że bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 24.07.2007 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Grube kartony i folia muszą być. Już zaczynamy je odkłądać. Dobrze, że mąż prowadzi sklep, to nie powinno ich zabraknąć. Ale i tak się martwię o te schody. Z tego wszystkiego pojechalam dzisiaj do Parkietusa i pogadałam sobie z panem. Stwierdzil, że pył i piasek w lakier też się wbiją, a renowacja takich schodów to wiadomo - cyklinowanie. Pozostanę więc przy oleju. Aguś83 u mnie schody drewniane samonośne, więc nie ma opcji wymiany desek. Na razie wchodzimy tam po drabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aguś83 24.07.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 U mnie też samonośne ale na konstrukcji metalowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts