Angelika 24.07.2007 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Czy znajdę tu odważnych, którzy zdecydowali się lub decydują się na prze4niesienie kredytu do innego banku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 24.07.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 ja chętnie bym przeniosła z Nordei do mBanku,ale to nie jest takie prste, bo refinansowy można brać dopiero po min. 18-u m-cach regularnego spłącania rat kapitałowo-odsetkowych w starym banku.Jeśli masz świeży kredyt,to na razie możesz o tym zapomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 24.07.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 ja chętnie bym przeniosła z Nordei do mBanku,ale to nie jest takie prste, bo refinansowy można brać dopiero po min. 18-u m-cach regularnego spłącania rat kapitałowo-odsetkowych w starym banku.Jeśli masz świeży kredyt,to na razie możesz o tym zapomnieć. Witam, Ja własnie przenosze kredyt z mbanku do Nordei i zarazem podwyzszam na budowe domu. W mbanku to złodzieje, a poza tym nie zbudowałbym domu z tym bankiem. Obwarowaniasą prawie nie do przejścia w mojej sytuacji. Ponadto juz mam rok kredyt u nich a oni podnieśli oprocetowanie z 5-6 razy. Nie polecam tego banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 24.07.2007 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 adam2007 Ale, chyba podnieśli z racji rosnących stóp procentowych? Monsiu Takie wymaganie banku z którym się żegnamy, czy tego z którym się będziemy witać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monsiu 24.07.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam, Ja własnie przenosze kredyt z mbanku do Nordei i zarazem podwyzszam na budowe domu. W mbanku to złodzieje, a poza tym nie zbudowałbym domu z tym bankiem. Obwarowaniasą prawie nie do przejścia w mojej sytuacji. Ponadto juz mam rok kredyt u nich a oni podnieśli oprocetowanie z 5-6 razy. Nie polecam tego banku. no cóż,w Nordei już też ze 2 razy poodnieśli oprocentowanie,a mam tam kredyt od listopada 2006.Pewnie będą żądali od Ciebie założenia konta u nich i wpływów na nie z wynagrodzenia.Ja musiałam niestety tak zrobic,to był warunek udzielenia kredytu.Ich konto internetowe to porażka w porównaniu z mBankiem,w którym mam konto od 6 lat i jestem bardzo zadowolona.Zasugerowałam się warunkami aktualnymi w mBanku,bo w Nordei mam 4,8 w CHF.Ale czytam właśnie opinie ludzi,którzy tam wzięli kredyt i to daje mi do myślenia.Tak czy siak nie minęło jeszcze 18 m-cy w Nordei więc problem się rozwiązał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 24.07.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam, Ja własnie przenosze kredyt z mbanku do Nordei i zarazem podwyzszam na budowe domu. W mbanku to złodzieje, a poza tym nie zbudowałbym domu z tym bankiem. Obwarowaniasą prawie nie do przejścia w mojej sytuacji. Ponadto juz mam rok kredyt u nich a oni podnieśli oprocetowanie z 5-6 razy. Nie polecam tego banku. no cóż,w Nordei już też ze 2 razy poodnieśli oprocentowanie,a mam tam kredyt od listopada 2006.Pewnie będą żądali od Ciebie założenia konta u nich i wpływów na nie z wynagrodzenia.Ja musiałam niestety tak zrobic,to był warunek udzielenia kredytu.Ich konto internetowe to porażka w porównaniu z mBankiem,w którym mam konto od 6 lat i jestem bardzo zadowolona. Zasugerowałam się warunkami aktualnymi w mBanku,bo w Nordei mam 4,8 w CHF. Ale czytam właśnie opinie ludzi,którzy tam wzięli kredyt i to daje mi do myślenia.Tak czy siak nie minęło jeszcze 18 m-cy w Nordei więc problem się rozwiązał. U mnie nic takiego nie żądali ,żeby wpływy były na konto do Nordei. Fakt Mbnak ma wygodne konto intrnetowe dlatego nie rezygnuje z niego. Także mam od 6 lat i jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 24.07.2007 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 adam2007 Ale, chyba podnieśli z racji rosnących stóp procentowych? Monsiu Takie wymaganie banku z którym się żegnamy, czy tego z którym się będziemy witać? Angelika : Podniesli stopy owszem ale ostatno jak frank szedł w dół to także podnosili i to jest niepokojące.Wiesz ,zarząd sie spotyka ,stwierdzają ze mają za mało i podnoszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2007 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 ja przenosze z PKO do Millenium i podnosze troszke wartosc zaproponowali mi nie całe 4% w CHF - 1,15 + Libor3M- 3,85% chyba dokładnie teraz mam 6% co do rachunku to prowadzenie i przelewy sa za darmo inaczej rozmawiają jak sie ma odbiory domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.07.2007 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 ja przenosze z PKO do Millenium i podnosze troszke wartosc zaproponowali mi nie całe 4% w CHF - 1,15 + Libor3M- 3,85% chyba dokładnie teraz mam 6% co do rachunku to prowadzenie i przelewy sa za darmo inaczej rozmawiają jak sie ma odbiory domu A można wiedzieć o jaką i na jaką kwotę podnosisz? Na jakim etapie załatwiania jesteś? Bo u nas przy załatwianiu kredytu też wszystko pięknie wyglądało, ale jak już przyszło co do czego ta zaczęli żądać miliona dokumentów i zaczęli podwyższać oprocentowanie i obniżac kwotę kredytu. Jak tylko wszystko załatwimy to zapewne będziemy udawać się do innych banków, by uzyskać lepsze oferty i przenieść kredyt, może to spowoduje, że w czymś nam ustąpia, a jak nie, to ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 25.07.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Czemu chcecie przenosić kredyt z Nordei? Fajny bank, już prawie 2 tygodnie zalegają z odciągnięciem raty Nie pierwsza wpadka i nie ostatnia. Np. przy wnioskowanej kwocie kredytu 200tys. przedstawili nam umowę kredytową podpisaną przez wszystkie bankowe szychy na .......700tys. Gdyby małżonek nie zwrócił by im uwagi teraz nie musielibyśmy się martwić roznącymi cenami. A tak na poważnie to już telefonowaliśmy wczoraj "przypomieć" im o tej nieptrąconej racie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.07.2007 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Super, byle tylko czegos nie kombinowali i nie potrącili Wam z odsetkami. Banki to drugi ZUS w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia1667 25.07.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Podpisywaliśmy pełnomocnictwo do bezpośredniego potrącania z rachunku bieżącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.07.2007 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 No to rzeczywiście przyjazny bank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 25.07.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 ja przenosze z PKO do Millenium i podnosze troszke wartosc zaproponowali mi nie całe 4% w CHF - 1,15 + Libor3M- 3,85% chyba dokładnie teraz mam 6% co do rachunku to prowadzenie i przelewy sa za darmo inaczej rozmawiają jak sie ma odbiory domu Ja po wukorzstaniu kredytu w Nordei będę zmieniał pewnie na inny jeśli będzie korzystniejszy. Generlanie teraz Millenium ma dobrą ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 25.07.2007 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Pablo1979 a z kiedy masz ofertę od nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.07.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Na chwile obecna jestemy im winni 145tys PLN (franciszek jest tani) ale przeskakujemy za pomoca OpenFinanca do Millenium i podnosimy o 40tys (na poddasze i nową eko kotłownie) facet gwarantuje stałosc oferty bez zadnych opłat poza skresleniem z hipoteki i wpisem nowej ok300zł, ubezpieczenie na czas wpisu Banku Millenium do KW ok 40zł miesiecznie. był jeszcze numer z opiną do spłaty ale facet wie jak obejsc takie zaswiadczenie. Brak jest prowizji (która w Banku bez posrednika wykosi 1%), kosztów obsługi. Jest natomiast ubezbieczenie na życie wychodzi 15zł na osobe miesiecznie doliczane do raty. Brak kosztów prow rachunku, przelewy za darmo, 2% za wczesniejszą spłate przez 3 lata. teraz czekam na siwezy wypis z KW inne dokumenty mamy jeszcze ciekawostka w PKO mamy 2% za "wczesniejsze rozstanie" wiec to tez pomogą załatwic poprostu przeleją mniej jednego dnia o 1000zł a nastepnego dopłacą 1000 pozostały a ja udam sie po zaswiadczenie ze kredyt został spłacony jeszcze nastepnego dnia zapłace tylko 200 "rozłąkowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 26.07.2007 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Na chwile obecna jestemy im winni 145tys PLN (franciszek jest tani) ale przeskakujemy za pomoca OpenFinanca do Millenium i podnosimy o 40tys (na poddasze i nową eko kotłownie) facet gwarantuje stałosc oferty bez zadnych opłat poza skresleniem z hipoteki i wpisem nowej ok300zł, ubezpieczenie na czas wpisu Banku Millenium do KW ok 40zł miesiecznie. był jeszcze numer z opiną do spłaty ale facet wie jak obejsc takie zaswiadczenie. Brak jest prowizji (która w Banku bez posrednika wykosi 1%), kosztów obsługi. Jest natomiast ubezbieczenie na życie wychodzi 15zł na osobe miesiecznie doliczane do raty. Brak kosztów prow rachunku, przelewy za darmo, 2% za wczesniejszą spłate przez 3 lata. teraz czekam na siwezy wypis z KW inne dokumenty mamy jeszcze ciekawostka w PKO mamy 2% za "wczesniejsze rozstanie" wiec to tez pomogą załatwic poprostu przeleją mniej jednego dnia o 1000zł a nastepnego dopłacą 1000 pozostały a ja udam sie po zaswiadczenie ze kredyt został spłacony jeszcze nastepnego dnia zapłace tylko 200 "rozłąkowego" Jesli masz napisane, że jednorazzową splatę, to mozna to obejść. Natomiast zapisu o wcześniejszej splacie wogóle, to tak latwo obejść się nie da. Sluchaj, nam Millenium dwa- trzy tygodnie temu dało ofertę na Libor+Marża na 3,69, ale kazali dopiero wówczas !!! zweryfikować kosztorys wykończenia analitykowi, czemu tego wcześniej nie zorbili - to nie wiem. W związku z tym, iż analityk analizował 1 stronę przez 2-3 tygodnie, to w tym czasie poskoczył Libor, więc podnieśli nam do 4,1 oprocentowanie. Nie chcę Cię martwić, ale zastanów się dobrze nad przejściem do tego banku. Przypuszczam, iż wiedzieli co się święci z oprocentowaniem, dlatego tak zwlekali z tą swoją analizą kosztorysu. My z racji tego, ze nie mamy takiej zdolności w innych bankach na franki (tu można uzyskać największą) soro byśmy się nad nimi zastanowili. Potem chcemy przenieść kredyt do innego banku- BGZ, Santander Consumer, albo jeszcze innego, który wówczas będzie miał dobra ofertę. Ale mimo wszystko mam nadzieję, że podzielisz się na forum swoimi doswiadczeniami z tym bankiem. Bo słyszałam, że co oddzial, to własna polityka. Mimo centrali i jej kontroli, to wiele oddziałów pewne kroki zalatwia zupełnie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.07.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 my mamy odbiory i nie mamy jakiegos cisnienia ze musimy szukamy alternatywy polegajacej na płacewniu takiej samej raty jak dotychczas ale od wiekszej sumy której nadwyzke dostaniemy widze ze sąsiedzi mają po 250tys kredytu i rate maja ok 1500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 27.07.2007 06:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 my mamy odbiory i nie mamy jakiegos cisnienia ze musimy szukamy alternatywy polegajacej na płacewniu takiej samej raty jak dotychczas ale od wiekszej sumy której nadwyzke dostaniemy widze ze sąsiedzi mają po 250tys kredytu i rate maja ok 1500zł Spróbujj w Kredyt Banku, teraz maja rewelacyjną ofertę. Jeszcze 1,5 miesiąca temu byli beznadziejni pod względem kredytów, ale teraz obnizyli oprocentowanie i dość łatwo u nich uzyskac kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 27.07.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 my mamy odbiory i nie mamy jakiegos cisnienia ze musimy szukamy alternatywy polegajacej na płacewniu takiej samej raty jak dotychczas ale od wiekszej sumy której nadwyzke dostaniemy widze ze sąsiedzi mają po 250tys kredytu i rate maja ok 1500zł Ale to mówisz chyba o kredycie w PLN bo jak w CHF to przy tej sumie to spora ta rata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts