Dagi31 24.07.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Robie tradycyjny tynk, z żółtego piasku. nie wiem co sie dzieje, czy to wina tych upałow, ale mam gdzie niegdzie pajęczynki przy suficie i popękane miejsca. poprawili to, ale obawiam sie, ze to wroci.Jaka jest tego przyczyna??Błąd w wykonaniu???Co moge juz na tym etapie zrobic???garaz robili zanim nastały upały i jest super.... Mam jeszcze jeden problem. Nie dalismy metalowych wykonczen....Nikt o tym nie pomyslał, a teraz pewnie bede miała sciany poobijane. Mozna z tym cos zrobic???Czy przed szpachlowaniem mozna to jeszcze zamontowac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 16.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Podciągam temat. U mnie podobnie z tym że, tynk był położony w garażu i na ocieploną ścianę styropianem, oczywiście z siatką i wykończony klejem, nie wiem, może klej jeszcze do końca nie wysechł, albo narzucony tynk był jeszcze za mokry przed wyrównaniem. To są drobne pęknięcia, ale na całej powierzchni ściany, tynkarz mówi że to poprawi akrylem żeby wzmocnić. Czy mam mu to kazać skuwać i tynkować od nowa??? Dodam że na suficie nie ma pęknięć, a ta sama kolejność prac została zachowana z tą tylko różnicą że klej na styropianie chyba dłużej sechł. co robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 16.06.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Dagi jak tam twój tynk po roku, trzyma się???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 16.06.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 No to spox. już się nie martwię....aż tak bardzo, dobrze że to w garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 16.06.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Czym je zatuszowałeś, żeby nie "cieszyły" oka ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastorek 16.06.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 czasami drobne spękania tynku tradycyjnego które są widoczne po namoczeniu spowodowane są zbyt tłustym piaskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plulka 16.06.2008 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Witam, moge sie tylko odniesc do naroznikow. Wlasnie przy szpachlowaniu przychodzi na nie pora, oczywiscie aluminiowe tylko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 17.06.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Zaraz znaczy się że jak są tynki cem-wapn. to nie powinno się dawać narożników do mokrych tynków??? zgłupiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts