Gość tripper 25.08.2005 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 o, a co byloby lepsze - brzoza czy buk? bo nad tymi brzozowymi sie tez zastanawialem... co jest twardsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 25.08.2005 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 A olej też tam mają?Ja chyba użyłabym tego Ikeowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tripper 25.08.2005 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 a jaka jest roznica miedzy ikeowskim a innym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 28.10.2005 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Mam inny pomysl Wylac wrzatek na cala powierzchnie blatu i nawoskowac, znowu bedzie wszedzie rowny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 28.10.2005 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Mam inny pomysl Wylac wrzatek na cala powierzchnie blatu i nawoskowac, znowu bedzie wszedzie rowny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 28.10.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 Mam inny pomysl Wylac wrzatek na cala powierzchnie blatu i nawoskowac, znowu bedzie wszedzie rowny kolor W tym samym momencie wpadłem na ten sam pomysł - uważam za genialny w swej prostocie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 28.10.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 ja mam blat z ikei, jest regularnie olejowany i wygląda po 3 czy 4 latach super! A gotujemy sporo, wiec trchę przeszedl. Moze to jakies kiepskie drewno, to twoje... A lakieru w kucni bym w zyciu nie polozyla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inezka 28.10.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2005 W tym samym momencie wpadłem na ten sam pomysł - uważam za genialny w swej prostocie Chyba musimy zalozyc na tym forum grupe posiadajaca pomysly genialne w prostocie! Rozwiazania proste i tansze zarazem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 19.03.2006 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Przymierzam się do zrobienia w łazience blatu z kamienia (w kolorystyce podłogi). Mam pytanie - czy, a jeśli tak to ile blat powinien wystawać za murek? Jak zabudowalibyście tę pralkę od przodu? Normalnie otwierane drzwi nie wchodzą w rachubę, bo vis a vis stoi wc i bidet; może zatem "roleta" otwierana na bok? Poradźcie Tak wygląda to teraz : http://foto.onet.pl/upload/36/65/_587152_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.03.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Moim zdaniem, całkowite zabudowanie pralki (blat i front) nie jest najlepszym pomysłem. Pomijając fakt, że za każdym razem chcąc mieć dostęp to musiałabyć otwierac (drzwiczki, roletę - cokolwiek) to pralka w czasie pracy wydziela sporo ciepła i wilgoci (przy wyższych temperaturach prania wręcz pary wodnej), co przy zabudowie ze wszystkich stron chyba nie wpłynęłoby korzystnie na jej żywotność. A co najmniej podczas prania i jakiś czas po - i tak musiałoby być otwarte... Może pionowa żaluzyjka meblowa z aluminium, tylko czy taka szerokość jest dostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 19.03.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Może pionowa żaluzyjka meblowa z aluminium, tylko czy taka szerokość jest dostępna o właśnie - to jest dobry pomysł. TYlko gdzie o coś takiego pytać? P.S. Właśnie z tych powodów o których piszesz zrezygnowałam z drewnianego blatu na rzecz kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.03.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Tak sobie właśnie pomyślałem, że przy tej szerokości żaluzyjka miałaby tendencje do przekaszania No chyba, że jakiś wypasiony model z dobrymi prowadnicami. Taak - dobre pytanie - gdzie szukać... W Ikei chyba tak szerokich nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Winkiel 19.03.2006 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Z tego, co widzę na zdjęciu żaluzja nie wchodzi w grę, ponieważ nie ma miejsca na jej schowanie (musi się przecież gdzieś zwijać), na plecy pralki nie może, bo tam są z pewnością przyłącza, a na górze nie ma tyle miejsca pomiędzy blatem pralki a blatem który zamierzasz położyć na murku. Jedyne rozwiązanie, jakie tu widzę to drzwiczki łamano/przesuwne. Wtedy skrzydła możesz zrobić takiej szerokości żeby mieściły się pomiędzy pralką a wc. A tak swoją drogą to żaluzje można zrobić nawet do 120 cm, ale koszt mechanizmu który to obsługuje jest bardzo wysoki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 19.03.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Z tego, co widzę na zdjęciu żaluzja nie wchodzi w grę, ponieważ nie ma miejsca na jej schowanie (musi się przecież gdzieś zwijać), na plecy pralki nie może, bo tam są z pewnością przyłącza, a na górze nie ma tyle miejsca pomiędzy blatem pralki a blatem który zamierzasz położyć na murku. J tak, zdaję sobie sprawę - dlatego pisałam o rolecie otwieranej na bok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 19.03.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Jedyne rozwiązanie, jakie tu widzę to drzwiczki łamano/przesuwne. Wtedy skrzydła możesz zrobić takiej szerokości żeby mieściły się pomiędzy pralką a wc. ciekawie brzmi, ale za chiny nie potrafię sobie tego wyobrazić pomóż O zwykłych żaluzjach nawet nie myślałam, bo metalowe mi się nie podobają, a drewniane szybko by się wypaczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anfield 21.03.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 mozna teraz kupic zaluzje - aluminiowe ale oklejone okleina drewnopodobna- wygladaja jak drewniane tylko sa ciensze co w tym przyadku nawet na korzysc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 21.03.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 mozna teraz kupic zaluzje - aluminiowe ale oklejone okleina drewnopodobna- wygladaja jak drewniane tylko sa ciensze co w tym przyadku nawet na korzysc. standardowe żaluzje nie wchodzą w rachubę - nie miałabym dostępu do panelu przycisków i pojemnika na proszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosimi 24.03.2006 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Ja mam w obecnej kuchni, jestem bardzo zadowolona - olej z IKEI bardzo dobrze impregnuje, ale oczywiście trzeba z blatem uważać. Nie lubi jak wsiąka w niego wda, nei stawiam na nim garnków etc. Mamy go ponad rok i wygląda bardzo ładnie. Przy okazji dementuję pogłoski, jakoby blaty drewniane jakoś dokuczliwie chłonęły zapachy - nei wiem, kto to wymyslil, ale to jakaś bzdura (w każdym razie moj blat pachnie ładnie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiho 26.03.2006 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Ja podciągnąłbym ścianki do samej góry i zrezygnował z blatu,który pod tym skosem i tak niewiele pomieści,wtedy żaluzja będzie miała szansę się wyrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 26.03.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2006 Ja podciągnąłbym ścianki do samej góry i zrezygnował z blatu,który pod tym skosem i tak niewiele pomieści,wtedy żaluzja będzie miała szansę się wyrobić. szkoda, że mam już blat - bo to jest świetny pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts