KaPiWo 23.06.2005 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 my będziemy mieli sciany jednowarstwowe. No i częściowo podpiwniczamy, w ten sposóm wykorzystamy spadek na działce.A jak inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 25.06.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 JA jeszcze nie kupilam,ale wiecie....tak mnie naszło, jakby podwyższyć trochędom, zrobićpustkę nad salnem i antresolę?Pozdrawiam,nata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 21.07.2005 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2005 Nowe obrazki:http://www.wm.com.pl/katalog/domy/W11.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 22.07.2005 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Gloria, dzięki za podanie linka. ta nowa propozycja elewacji jest dla mnie śliczna. BY la po Warunki zabudowy.Domek można postawić na działce. Jejku, teraz jeszcze w totka wygrać i jutro zaczynam A,Ty ,Gloria Victis, też myslisz o ty projekcie??? pozdrawiam,nata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 22.07.2005 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 tylko sprawdzcie sobie co ta pracownia daje w cenie projektu, bo może byc pózniej niemiłe zdziwienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 27.07.2005 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Xana z Xsary: A co Ty bys chcial/a w dokumentacji, co Ci nie pasuje? Skoro sprzedaje je murator, to spelniaja standard muratora - czyli to najlepsza dokumentacja na rynku pozdrawiam, GV cytaty ze starony: W segregatorze znajduje się komplet dokumentacji zawierający cztery egzemplarze projektu budowlanego, a w każdym z nich opis techniczny, podstwowe schematy statyczno - konstrukcyjne i rysunki projektu architektoniczno – budowlanego opracowane w następujących branżach: - projekt architektoniczny - projekt konstrukcyjny (bardzo dokładny projekt wykonawczy) - projekt wewnętrznej instalacji wodociągowo – kanalizacyjnych - projekt wewnętrznej instalacji gazowej - projekt instalacji ogrzewania - projekt wewnętrznej instalacji elektrycznej Do każdego projektu można zamówić zeszyt z obliczeniami statycznymi (pełne obliczenia konstrukcji) które niezbędne będą w przypadku dokonywania zmian w konstrukcji budynku. Projekty gotowe dostępne są w wersjach lustrzanego odbicia jako gotowy komplet dokumentacji dla każdego wariantu. Oprócz wymienionego wyżej zestawu projektowego można dodatkowo zamówić kosztorys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.07.2005 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2005 Gloria Vactis -no wlasnie, dodatkowo mozna zamowic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 28.07.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 no można. I dobrze że można. Po co Tobie obliczenia statyczne, skoro konstrukcja jest w podana w stopniu wykonawczym? Dokumentacja muratora jest wlasnie tak przygotowywana. Po co mnozyc makulature i za znia placic w standardzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.07.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 Nie kwestionuje standardow Muratora !!! Przeciez nie napisalam o kupowaniu projektu w standardzie Muratora? Mowie tylko zeby sie dokladnie dowiedziec co jest napisane w ofercie danej pracowni XY, bo na przyklad ja uwazam, ze kosztorys lub chocby zestawienie materialow to rzecz wazna przy budowie i trzeba miec swiadomosc, ze to moze kosztowac nastepne pieniazki i to niemale (dolnoslaskie 800zł).I tej wersji sie bede trzymac;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gloria Victis 28.07.2005 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 ... bo na przyklad ja uwazam, ze kosztorys lub chocby zestawienie materialow to rzecz wazna przy budowie i trzeba miec swiadomosc, ze to moze kosztowac nastepne pieniazki i to niemale (dolnoslaskie 800zł). I tej wersji sie bede trzymac;) KOSZTORYS W PROJECIE GOTOWYM??? Oj nie chce sie zaczac sprzeczac Ale jak mozna przygotowac kosztorys w projecie gotowym? Przeciez kazda budowa to kwestia indywidualna i zawsze przy adaptacji stosuje sie zamienne technologie. Dlatego kosztorys w projekcie gotowym moze bardzo mylic - bo stosuje sie zamiennie material np z gazobetonu na slike albo phorotherm i zapomina sie zmienic szeregu blaszek, zapraw, klejow itp. Wlasnie dlatego, jesli kosztorys ma byc miarodajny powinno sie go wykonywac w trakcie adaptacji. Mozna stosowac obmiary materialowe, dla podania orientacyjnej wielkosci materialow, ale nie kosztorys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.07.2005 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2005 tak, kosztorys w projekcie gotowym, choc rzeczywiscie najlepiej zestwienie materialow, czy jak wolisz obmiar. Sorki, napewno juz budowalas dom, no bo mowimy o praktyce nie teorii?, to pewnie takie cudo jak zestwienie bylo Ci potrzebne zeby chociaz oszacowac za ile budujesz. Uzywalas go w przy budowie domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 30.08.2005 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Czy ktoś z Was widział "jaskółkę" "na żywo" tzn już stojącą na ziemi. Projekt bardzo mi sie podoba, ma w sobie to coś, co powinien mieć dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 19.09.2005 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Podbijam,może kotoś się jeszcze odezwie???pozdrowienia,nata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 20.09.2005 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 Bardzo ładny projekt, bardzomi się podobał rozkład. Ale niestety nie pasował na moją działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 26.09.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 WITAMY prosimy o jakieś zdjęcia z realizacji wm11 bardzo nas interesuje ten projekt i temat POZDR... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Kuta 13.10.2005 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 A moja jaskółeczka rozwija już skrzydła. Mamy już fundamenty, które teraz zostaną ocieplone. We wnętrzu zaprowadziliśmy trochę zmian. Został też podniesiony dach o 5%, takie warunki zabydowy. Taras "sypialniany" wychodzący na wschód i nasz lasek połączyliśmy z tarasem "salonowym", wychodzącym na południe. latem będzie można przejść z upalnego tarasiku na chłodniejszy - wschodni. Ale to brzmi, nie? W kuchhni spiżarnia zmieniła miejsce i mammy też z niej wyjście na taras. Nasz kot i pies będą szczęśliwi. A my!!! Ale będzie pięknie!!! : pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 13.10.2005 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 gratulacje i będziemy śledzić postęp prac w sieci nam też podoba się ten projekt czekamy na zdjęcia z postępu prac POZDR... i trzymamy kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.10.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2005 WITAMY prosimy o jakieś zdjęcia z realizacji wm11 bardzo nas interesuje ten projekt i temat POZDR... Czy zamierzacie budowac wg tego projektu ? Ja tez o nim mysle , bardzo mi sie podoba , po drobnych zmianach moglby byc . Troche tylko brakuje 1 sypialni . Garaz chyba bez problemu mozna przysztukowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marti05 14.10.2005 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Projekt jest ok. Na jakiej działce budujecie ten dom- ja mam 20 m szerokości czy ten projekt nie straci na wygladzie na takiej działce? A gdzie garaz . I czy nie można podnieśc trohce ścian by uzyskac przestrzeń na górze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nata76 14.10.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Ilona, z niba nam spadłas,mam nadieję,ze jakieś zdjątka wkleisz???Jakie macie wymiary działki?czy budujecie wersjez garazem?byłam obejrzeć "Jaskółkę" w kicinie k/Poznania, jesli chcesz znac lokalizajcę napisz na PW.Jaki macie kosztorys?pozdrawiam,nata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts