Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W11 PAWŁA WŁADA KOWALSKIEGO-naprawde warto

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasz domek powstaje na 1 ha. Z tego 3 tys. m to sosnowy las w którym rosną moje prywatne maślaczki. Dom posadowiony jest bokiem (tarasem) do drogi, konkretnie 80 m. W przyszłości na tym obszarze ma powstać staw. Taras "sypialniany" (wychodzący na wschów i na las) został połączony z tarasem "salonowym" (wychodzącym na południe. W ten sposób powstała duża przestrzeń, na której będzie można sobie wybrać ilość ulubionego nasłonecznienia. Ustawienia takie zostało wymuszone trochę nienaruszalnym laskiem. Poza tym działka ma coś okoł 65m na 158m? Chyba. Z wjazdu na posesję widać dajładniejszą perspektywę, przynajmniej tak mi się wydaje.

Garażu nie budujemy, będzie drewniana wiata, dopasowana do kolorystyki drewnianej elewacji i istniejącego już domku ogrodnika.

Zdjęcia chętnie - ale nie umiem przesłać. Mam też w komputerze zmianiony rzut domu, ale też nie umiem go przesłać.

Pozdrawiam

• 1 month później...
  • 3 months później...
  • 2 weeks później...

Witajcie,

my zaczynamy budowę Jaskółki. W weekend mają nam wytyczyć dom.

Zrobiliśmy kilka zmian, dzięki częściowemu podpiwniczeniu zyskaliśmy dodatkowy pokój.

Cieszę się, że jest coraz więcej zwolenników Jaskółki. Jak w zeszłym roku o tej porze zajrzałam na forum, to nie było nikogo, tylko komentarze, że to owczarnia :D

Mnie się ten dom podoba.

W miejscu łazienki i pomieszczenia gospodarczego powstał dodatkowy pokój, a łazienka będzie w najmniejszym pokoju, między dwoma większymi.

Kuchnia została przesunięta w stronę spiżarni, zamieniliśmy je miejscami. Z kuchni będzie wyjście na taras, a spiżarnia nie będzie miała drzwi na zewnątrz budynku. Spiżarnia będzie o połowę mniejsza, a w holu powstała większa szafa.ubikacja dla gości została przeniesiona do garderoby przy sypialni, bo tam gdzie wcześniej była będzie zejście do pownicy.

Mamy spadek terenu na działce, dlatego zdecydowaliśmy się na podpiwiniczenie, tylko częściowe. Zawsze to dodatkowy koszt, ale mniejszy w przypadku spadku, ale i dodatkowa powierzchnia. W piwnicy będzie pomieszczenie gospodarcze i pralnia.

pozdrawiam wszystkich

witamy :D

jak to dobrze że w końcu ktoś z FORUM wziął się za ten projekt i wprowadza go w realizację.

Trzymamy kciuki za postęp prac i powodzenia.

:oops: jeszcze tylko o FOTKI poprosimy :oops:

bo zanim u nas się zacznie to byśmy chcieli cieszyć się waszym szczęściem

POZDRO.....

ps.

jaki mniej więcej koszt zmian przez was wprowadzony i jak dług

o to trwało. :wink:

KaPiWko

Jak tam twoja budowa wygląda po zimie.

przyślij jakieś fotki lub podziel się informacjami na temat WM11.

Chcę zacząc na początku lata. Ale to tylko moje marzenia. Może się spełnią.

Pozdrawiam wszyskich miłośników Jaskółki.

-------------------------------------------------------------------------------------

Zaczęła się wiosna więc może więcej bedzie "Jaskółek"???

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 3 months później...