Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kradzie? na budowie - zg?aszacie policji ?

Recommended Posts

sens ?

1. ubezpieczenie - jeśli masz, zgłoszenie na policję będzie potrzebne,

2. kredyt - jeśli finansujesz budowę z tego źródła - też,

3. no i zawsze można później ponarzekać na policję, że nic nie robi ...

a na poważnie, zgłoszenie nic nie boli w przeciwienstwie do samego faktu kradzieży brrrrrrrrr... a może sie przydać. A nóż widelec gdzieś znajdzie sie Twój materiał, to skąd policja ma wiedzieć, że to Twoje ?

CZ.

Gość:

Sens ?

1. ubezpieczenie - jeśli masz, zgłoszenie na policję będzie potrzebne,

2. kredyt - jeśli finansujesz budowę z tego źródła - też,

3. no i zawsze można później ponarzekać na policję, że nic nie robi ...

a na poważnie, zgłoszenie nic nie boli w przeciwienstwie do samego faktu kradzieży brrrrrrrrr... a może sie przydać. A nóż widelec gdzieś znajdzie sie Twój materiał, to skąd policja ma wiedzieć, że to Twoje ?

Nie znam ubezpieczyciela, który chciałby ubezpieczyć prywatną budowę od kradzieży. Co do reszty - zgoda.

Po kradzieży na mojej budowie już mniej więcej wiem, jak utrudniać życie złodziejowi. Przede wszystkim nie kupować u przypadkowych ludzi po okazyjnych cenach. Chciaż przy naszej tradycji to postulat chyba nie do spełnienia.

Janu

Mieliśmy w okolicy włamania , u mnie wepchneli okienko garażowe do środka ( od razu było widać jak fachowce zamontowali ) szczęście że szyba nie poszła i zgineło trochę kabli elektrycznych które lezały w kącie .

Przyjechali , pozbierali odciski i pojechali.( Policja ) A sąsiad ma rolety antywłamaniowe i drzwi GERDY . Nie weszli ale szkód narobili na 12.000.

dwie rolety do wymiany i drzwi też . Mineło 3 m-ce . Przyszli zapytali czy wnosimy oskarżenie bo sąsiad wnosi . Złapali ich . Siedzą dostali po 1roku.

Podobno pies doprowadził od sąsiada ( poszkodowanego ) do szopki dalszego sąsiada. A tam dziupla - bynajmniej nie z ptaszkami.Sąsiadów sie nie wybiera - sąsiadów się ma. :D

wymagania?? zadnych bo budynek w budowie..

ja ubezpieczyłam na wartosc 200 tys... z tego jest 10% znaczy 20 tys przeznaczone na kradziez....dom w takim stanie jak mam to moga mi ukrasc brame garazowa i okna..puk puk..oby nie

natomiast wyrwanie kabli i inne to dewastacja z ogolnego ubezpieczenia.

zapłaciłam składke roczna 375 zł..

Mineło 3 m-ce . Przyszli zapytali czy wnosimy oskarżenie bo sąsiad wnosi . Złapali ich . Siedzą dostali po 1roku.

Podobno pies doprowadził od sąsiada ( poszkodowanego ) do szopki dalszego sąsiada. A tam dziupla - bynajmniej nie z ptaszkami.

To i tak możesz mówić o szczęściu. U nasz ostatnio były włamania do garaży i...

Przyjechała policja, pochodzili, popatrzyli i... nic, pies im chyba zdechł bo go nie mają, a po 5 godzinach przyjechał facet ściągać odciski :evil: .Wynik wiadomy - z braku dowodów momo przesłuchania podejrzeń. Znajomy widział swój rower (przynajmniej on uważa, że to był jego) w lombardzie ale policji to niezaciekawiło...

Rafałek - niezły pomysł . Musieli by tylko określić jaka część podatków idzie na policję , jaka na służbę zdrowia a jaka na urzędasów . Np . w procentach , tylko jak tu podzielić 1 % na wszystkie służby skoro 99% idzie na wille i inne takie o których mówia dopiero afery.

Palant

Hm.... czemu....? Dobre pytanie.

Niemniej stwierdzenie, że 99% naszych podatków idzie na wille i inne takie o których mówia dopiero afery do najmądrzejszych także nie należy.

Niemniej to stwierdzenie (chociaż idiotyczne) było podpisane.

Pozdrawiam

Wowka przeczytaj post nad moim. Tam jest cytat i stwierdzenie: "palant"

Czy Ty (trochę ciebie znam z forum) odpowiedziałbyś komukolwiek na post? I tego dotyczyła moja wypowiedź. Odpowiedź gościa jest na tyle krótka, że może umknąć uwadze czytelnika skupionego na cytacie który rzuca się w oczy...

Rafałek, nie przesadzaj proszę. Ja ustosunkowałem się do konkretnej wypowiedzi. Nie była to Twoja wypowiedź lecz Greg_pu. Domniemywam, że anoimowi także chodziło o wypowiedź Greg_pu która był moim zdanem pełna populistycznej demagogii.

Pozdrawiam