WTL 11.07.2003 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Czy ktoś z Was (tych mających trochę mniej szczęścia) zgłaszał policji kradzież na budowie ? Jeśli tak, to jak wyglądała cała procedura i czy to ma jakikolwiek sens (nie łudzę się że policja złapie złodzieja ) Pozdrawiam, WTL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.07.2003 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 sens ?1. ubezpieczenie - jeśli masz, zgłoszenie na policję będzie potrzebne,2. kredyt - jeśli finansujesz budowę z tego źródła - też,3. no i zawsze można później ponarzekać na policję, że nic nie robi ... a na poważnie, zgłoszenie nic nie boli w przeciwienstwie do samego faktu kradzieży brrrrrrrrr... a może sie przydać. A nóż widelec gdzieś znajdzie sie Twój materiał, to skąd policja ma wiedzieć, że to Twoje ? CZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janu 13.07.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Gość: Sens ? 1. ubezpieczenie - jeśli masz, zgłoszenie na policję będzie potrzebne, 2. kredyt - jeśli finansujesz budowę z tego źródła - też, 3. no i zawsze można później ponarzekać na policję, że nic nie robi ... a na poważnie, zgłoszenie nic nie boli w przeciwienstwie do samego faktu kradzieży brrrrrrrrr... a może sie przydać. A nóż widelec gdzieś znajdzie sie Twój materiał, to skąd policja ma wiedzieć, że to Twoje ? Nie znam ubezpieczyciela, który chciałby ubezpieczyć prywatną budowę od kradzieży. Co do reszty - zgoda. Po kradzieży na mojej budowie już mniej więcej wiem, jak utrudniać życie złodziejowi. Przede wszystkim nie kupować u przypadkowych ludzi po okazyjnych cenach. Chciaż przy naszej tradycji to postulat chyba nie do spełnienia. Janu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 13.07.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Mieliśmy w okolicy włamania , u mnie wepchneli okienko garażowe do środka ( od razu było widać jak fachowce zamontowali ) szczęście że szyba nie poszła i zgineło trochę kabli elektrycznych które lezały w kącie . Przyjechali , pozbierali odciski i pojechali.( Policja ) A sąsiad ma rolety antywłamaniowe i drzwi GERDY . Nie weszli ale szkód narobili na 12.000. dwie rolety do wymiany i drzwi też . Mineło 3 m-ce . Przyszli zapytali czy wnosimy oskarżenie bo sąsiad wnosi . Złapali ich . Siedzą dostali po 1roku. Podobno pies doprowadził od sąsiada ( poszkodowanego ) do szopki dalszego sąsiada. A tam dziupla - bynajmniej nie z ptaszkami.Sąsiadów sie nie wybiera - sąsiadów się ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.07.2003 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Janu...ja własnie ubezpieczyłam dom od krazdziezy i dewastacji...dom w budowie niezamieszkały.i oczywiscie od pozostałych zdarzen losowych...typu pozar, grady, huragany itp...robi to Compensa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 13.07.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Teska - ile kosztuje takie ubezpieczenie? I jakie są wymagania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 13.07.2003 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 wymagania?? zadnych bo budynek w budowie.. ja ubezpieczyłam na wartosc 200 tys... z tego jest 10% znaczy 20 tys przeznaczone na kradziez....dom w takim stanie jak mam to moga mi ukrasc brame garazowa i okna..puk puk..oby nie natomiast wyrwanie kabli i inne to dewastacja z ogolnego ubezpieczenia. zapłaciłam składke roczna 375 zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.07.2003 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 TeskaDzięki, to cenne informacje, chociaż dla mnie (z mojej winy, nie szukałem zbyt dokładnie a budowę ubezpieczyłem tylko od zdarzeń losowych w TU Allianz Polska) troszkę po czasie.Janu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszekP 13.07.2003 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2003 Teska - a w jakiej firmie ubezpieczalaś? Mnie PZU odmówilo ubezpieczenia od kradzieży dopóki budynek będzie w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.07.2003 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Mineło 3 m-ce . Przyszli zapytali czy wnosimy oskarżenie bo sąsiad wnosi . Złapali ich . Siedzą dostali po 1roku. Podobno pies doprowadził od sąsiada ( poszkodowanego ) do szopki dalszego sąsiada. A tam dziupla - bynajmniej nie z ptaszkami. To i tak możesz mówić o szczęściu. U nasz ostatnio były włamania do garaży i... Przyjechała policja, pochodzili, popatrzyli i... nic, pies im chyba zdechł bo go nie mają, a po 5 godzinach przyjechał facet ściągać odciski .Wynik wiadomy - z braku dowodów momo przesłuchania podejrzeń. Znajomy widział swój rower (przynajmniej on uważa, że to był jego) w lombardzie ale policji to niezaciekawiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uller 14.07.2003 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Ja zgłaszałem. Nic nie dało, ale przynajmniej policja będzie wiedzdziała że okolica niebezpieczna i może czasami wyślą jakiś patrol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 14.07.2003 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Ha ha ha. Ale się ubawiłem. Przez ostatni rok były conajmniej 3 i nic, nikt przez to nas nie pilnuje. Może by przestać płacić podatki - w końcu jak murarz nie wymuruje to też mu się nie płaci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_pu 17.07.2003 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Rafałek - niezły pomysł . Musieli by tylko określić jaka część podatków idzie na policję , jaka na służbę zdrowia a jaka na urzędasów . Np . w procentach , tylko jak tu podzielić 1 % na wszystkie służby skoro 99% idzie na wille i inne takie o których mówia dopiero afery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.07.2003 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Rafałek - niezły pomysł . Musieli by tylko określić jaka część podatków idzie na policję , jaka na służbę zdrowia a jaka na urzędasów . Np . w procentach , tylko jak tu podzielić 1 % na wszystkie służby skoro 99% idzie na wille i inne takie o których mówia dopiero afery. Palant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.07.2003 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Czemu wszelkie głupie i obraźliwe odpowiedzi są od anonimów? Trzeba mieć choć trochę odwagi i odpowiedzialności za swoje słowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 17.07.2003 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Hm.... czemu....? Dobre pytanie. Niemniej stwierdzenie, że 99% naszych podatków idzie na wille i inne takie o których mówia dopiero afery do najmądrzejszych także nie należy. Niemniej to stwierdzenie (chociaż idiotyczne) było podpisane.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 17.07.2003 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Teska! Gdzie ubezpieczałaś dom na czas budowy? Faktycznie, dopiero mam zamiar wylewać fundamenty, ale orientowałem się już trochę (lubię być mądry przed szkodą ) i nie bardzo chcą ubezpieczać, względnie PZU - ale są bajońskie składki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.07.2003 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Wowka przeczytaj post nad moim. Tam jest cytat i stwierdzenie: "palant"Czy Ty (trochę ciebie znam z forum) odpowiedziałbyś komukolwiek na post? I tego dotyczyła moja wypowiedź. Odpowiedź gościa jest na tyle krótka, że może umknąć uwadze czytelnika skupionego na cytacie który rzuca się w oczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 17.07.2003 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Rafałek, nie przesadzaj proszę. Ja ustosunkowałem się do konkretnej wypowiedzi. Nie była to Twoja wypowiedź lecz Greg_pu. Domniemywam, że anoimowi także chodziło o wypowiedź Greg_pu która był moim zdanem pełna populistycznej demagogii. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.07.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Faktycznie chyba zaszła pomyłka. Jednaj ja ciągle uważam, że anonimowe stwierdzenie "palant" i nic więcej do grzecznych nie należy. A najbardziej wnerwiające jest to, że autor nie raczy się jakkolwiek przedstawić i to mnie denerwuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts