MiA Wojtek 24.07.2007 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 podjelismy decyzje o ubezpieczeniu budowy..czy mozecie polecic nam firme oferujaca korzystne ubezpieczenie budowy?no i z ktora nie ma wiekszych problemow w razie szkody?prosze o pomoc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 24.07.2007 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 .... no i z ktora nie ma wiekszych problemow w razie szkody?. Większość umów trzeba czytać z lupą w ręku. Wybierz taką ,do czytania której można użyć najmniejszej lupy. Przykre wspomnienia mam z AIG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 25.07.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Pytałem się o coś takiego w PZU i otrzymałem odpowiedź, że nie prowadzą takiej usługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 15.08.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Pytałem się o coś takiego w PZU i otrzymałem odpowiedź, że nie prowadzą takiej usługi. a to ciekawe taki duzy i nie moze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 15.08.2007 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Pytałem się o coś takiego w PZU i otrzymałem odpowiedź, że nie prowadzą takiej usługi. A ja otrzrymałam info, że ubezpieczaja dom w trakcie budowy Nie ubezpieczają materiałów zgromadzonych na działce. I przeniosę się do nich z ubezpieczeniem - jak wygaśnie mi za rok polisa ubezpieczajaca kredyt...........w Warcie Istną gmatwaninę przepisów ma warta - niby w ogólnych warunkach materiał jest ubezpieczony, ale jak przychodzi co do czego..... to musisz zapłacić dodatkową składkę - u mnie wynosiła ponad 800 zł i OCZYWIŚCIE nie zapłaciłam - a do tego warunkiem ubezpieczenia jest założenie monitoringu w firmie ochroniarskiej...jak spytałam "to po co mi ubezpieczenie u was jak będę miała monitoring"?, to babeczka uśmiechnęła się i powiedziała, żebym sobie NAMIOT ROZBIŁA NA CZAS BUDOWY. Ja mam poczucie humoru....ale ciekawa jestem od kogo pyskówkę wyłapała po takiej propozycji..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magangs 15.08.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Pytałem się o coś takiego w PZU i otrzymałem odpowiedź, że nie prowadzą takiej usługi. Prowadzą, ale składka 2% wartości nieruchomości nie obejmująca kradzieży jest niepoważna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 15.08.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 No wlasnie z tym ubezpieczeniem domu w trakcie budowy jest ciekawie.W zwiazku z refinansowaniem kredytu nowy bank zazyczyl sobie ubezpieczenia.Udalismy sie wiec do agenta,ktory obsluguje nas od lat(biuro,mieszkania,auta....) i mowimy o co chodzi.No i coz sie dowiedzielismy.Owszem mozna ubezpieczyc dom w trakcie budowy od tego i owego,ale takie ubezpieczenie jest drozsze,niz ubezpieczenie samego domu.A na pytanie co w takim razie zrobic otrzymalismy ciekawa i troche zaskakujaca odpowiedz.Jezeli bedziemy mieli protokol odbioru inst.gazowej lub kominiarskiej,to mozemy juz ubezpieczyc jako dom.Z uwagi,ze gazu nie mamy walimy wiec do kominiarza,mowimy co i jak.Klient przyjezdza na budowe,oglada,sprawdza co trzeba i na drugi dzien dostajemy protokol odbioru kominiarskiego placac 150PLN.No a wczoraj wlasnie zalatwilismy ubezpieczenie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 19.08.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Ubezpieczenie "Dom w budowie" w oczywisty sposób wyklucza możliwość uzyskania odszkodowania za pozostawione (składowane) materiały na budowie. Po prostu jest duże pole do naduzyć. To tak jak z wyceną rzeczoznawcy. Wycenia to co jest zamontowane, a składowanych nie uwzględnia. Takie ubezpieczenie ma na celu ochronę przede wszystkim przed żywiołami taki jak huragan lub gradobicie. Ochronę mienia można mieć tylko wtedy gdy budynek jest odebrany (na pewno w Allianz i prawdopodobnie w PZU). Nie jestem pewien, czy wystarczy samo odebranie instalacji gazowej i kominiarskiej. Natomiast przy zawieraniu umowy warto przeczytać (przede wszystkim) wyłączenia, czyli to co jest OWU napisane zazwyczaj na ostatniej stronie lub na końcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 19.08.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Dla HDI wystarcza odbior jednej z instalacji.Oczywiscie nie sa ubezpieczone sprzety i wyposazenie domu bo takiego nie ma.Chodzi wlasnie o ubezpieczenie od zdarzen losowych.Zaleta w tym wypadku jest takze to,ze wraz z postepami prac nie trzeba doubezpieczac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruslanagregorbu 21.08.2007 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Witam, sama pracuję w ubezpieczeniach, moge coś polecić. Po szczegóły zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 27.08.2007 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 koniec koncow ubezpieczylismy w Allianz.. ubezpieczenie budynku w budowie - pozar uderzenie pioruna eksplozja implozja uderzenie lub upadek statku powietrznego huragan grad suma ubezpieczenia 500000 skladka 314 zl. Odmowiono nam ubezpieczenia w wariancie maksimum czyli rowniez od kradziezy chociaz mamy odbior instalacji gazowo-kominiarskiej...wymagany jest calkowity odbior budynku... myslalm o takze o sprawdzeniu innych ofert jednak zabraklo czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sarabanda 09.10.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Ubezpieczyłam dom w trakcie budowy w Hestii.Dom na 200tys, kradzież z włamaniem (dot. elementów stałych) 60tys.Składka za pół roku 600 zł. Ważne: już po zamieszkaniu, a nie po odbiorze budynku przechodzi się na zwykłe ubezpieczenie domu i tu już są zniżki za alarmy , okna antywłamaniowe. W Warcie było drożej i żądali opłaty za rok z góry. Zmiana na ubezpieczenie domu po odbiorze. W PZU powiedzieli, że nie mają takiego ubezpieczenia. Później dowiedziałam się, że jednak mają takie ubezpieczenie, ale było już "po ptokach", więc nie drążyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaWo 11.10.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 A ja mam w warcie ubezp dom w budowie: zdarzenia losowe, akcja ratownicza na 200 tys. Składka 160 zł na rok. Według umowy odszkodowanie jest wypłacane za 100% szkody do stanu z dziennika budowy, oczywiście do górnej granicy sumy ubezpieczenia. Jak jest w praktyce - nie chcę się przekonywać Na większą sumę na razie nie ubezpieczałam, bo stwierdziłam, że i tak w ciągu roku więcej w dom nie właduję bo nawet tyle jeszcze nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmartaf 11.10.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 a ja w PZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 12.10.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Ubezpieczyłam dom w trakcie budowy w Hestii. Dom na 200tys, kradzież z włamaniem (dot. elementów stałych) 60tys. Składka za pół roku 600 zł. Ważne: już po zamieszkaniu, a nie po odbiorze budynku przechodzi się na zwykłe ubezpieczenie domu i tu już są zniżki za alarmy , okna antywłamaniowe. Też mam ubezpieczenie domu w budowie w Hestii i na zwykłe ubezpieczenie można przejść dopiero po odbiorze budynku. Jak niby mieliby sprawdzić czy ktoś mieszka w domu czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nely 01.07.2008 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2008 A teraz gdzie najlepiej ubezpieczyć dom w budowie? (dla potrzeb kredytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.07.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 may chyba allianz gdyz byli najtansi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 02.07.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 U nas w Warcie. Mamy tam ubezpieczony samochód i były zniżki. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 13.07.2008 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Hestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 17.07.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Ubezpieczyłam dom w trakcie budowy w Hestii. Dom na 200tys, kradzież z włamaniem (dot. elementów stałych) 60tys. Składka za pół roku 600 zł. Ważne: już po zamieszkaniu, a nie po odbiorze budynku przechodzi się na zwykłe ubezpieczenie domu i tu już są zniżki za alarmy , okna antywłamaniowe. Też mam ubezpieczenie domu w budowie w Hestii i na zwykłe ubezpieczenie można przejść dopiero po odbiorze budynku. Jak niby mieliby sprawdzić czy ktoś mieszka w domu czy nie Też ubezpieczaliśmy w hestii i nam z kolei agent powiedział, ze dom "w budowie" to taki, gdzie prowadzi sie prace budowlane-konstrukcyjne, a do takich np. nie nalezy układanie glazury czy malowanie - czyli że po wykonaniu tychże prac budowlanych konstrukcyjnych można dom ubezpieczyc jako "dom" a nie "dom w budowie". Mogliby ci agenci uzgodnić między sobą zeznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts