maram_fhu 02.02.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 No tak, ale u siebie montowałeś wąskie listwy, równoległe do trepów i takie zakłada się po montażu stopni. Ja chcę zamontować szerokie wangi. Tu właśnie jest problem - przed czy po trepach? Jeśli zamontuję najpierw wangi, a później szczelnie pomiędzy nie wcisnę trepy, to obawiam się czy nie zaczną się prężyć...drewno to w końcu jest i pracuje przy zmianie wilgotności...Jak montowałeś te listwy? Klej? Kołki? no i co z malowaniem stopni od spodu...?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcadiusz 11.03.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2010 Odnośnie przyklejenia stopni drewnianych do betonowych schodów, tak się zastanawiam nad pianą Tytan Eos-klej do styropianu, korzystałem z niej przy ociepleniu styropianem domu, niskoprężna, mocna, tak myślę że można by tą pianą kleić stopnie schodowe koszt 20-25zł za 750ml wydajność 8m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
najsk 12.03.2010 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2010 Kiedyś juz pokazywałam swoje schody w tym wątku, ale nie były jeszcze wykończone. Teraz wygladaja tak :http://lh4.ggpht.com/_QoNzeQF6A-Q/S4pKBRWgfKI/AAAAAAAACAY/mjLr9GCkW-I/s400/DSC05223.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 08.04.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Kiedyś juz pokazywałam swoje schody w tym wątku, ale nie były jeszcze wykończone. Teraz wygladaja tak :http://lh4.ggpht.com/_QoNzeQF6A-Q/S4pKBRWgfKI/AAAAAAAACAY/mjLr9GCkW-I/s400/DSC05223.JPG Piękne te Twoje schodziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markp69 22.04.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2010 (edytowane) mam zamiar montować stopnie do betonu na kołki fishera i pianę proszę o radę czy stopnie należy najpierw pomalować na gotowo czy zamontować surowe i póżniej je pomalować.Bardzo proszę o szybką podpowiedż.Jeszcze jedno pytanie jakim klejem smarować częśc kołka która wchodzi w stopień. Edytowane 22 Kwietnia 2010 przez markp69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 27.04.2010 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Prosze o namiar do osob ktore robily w wokolicach Trojmiasta i poza schody zabiegowe betonowe (15szt) i na nie trepy szukam mam dosyc krete wiec pewnie trzeb a bedzie szablony robic i chcialbym zeby to byl dobry fachowiec - bo muszi zachowac bieg tych schodów , pozatym z czego robic podstapnice - pozdrawiam czekam na info moze byc na Priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fanta001 03.11.2011 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Odkurzę trochę stary temat:Nasze schody http://mur-beton.eu/wp-content/uploads/2011/11/schody-e1320344594601.jpg http://mur-beton.eu/wp-content/uploads/2011/11/schody-4-e1320344925465.jpg Schody wykonane z jesionu. Więcej fotek na blogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother24 03.02.2012 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2012 Przeczytałam cały wątek i nie znalazłam, wiec zwracam się z prośbą o napisanie jak montuje się tralki i balustrady (poręcze) do schodów???ktoś już parę razy pytał ale został zignorowany, może mnie się uda... Prosze równiez o zdjęcia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KKM1 15.06.2012 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2012 Proszę o poradę Jestem na etapie wylewania schodów betonowych, które w przyszłości będą obłożone drewnem Chciałabym zlicować ze ścianą pierwszy stopień, tak żeby "ząbek" od pierwszego stopnia nie był wysunięty poza ścianę O ile powinnam wycofać pierwszy stopień w stosunku do ściany aby po założeniu trepa drewnianego "ząbek" nie był wysunięty poza ścianę? Jaki wymiar "ząbka" jest najbardziej popularny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sensorius 18.07.2012 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 (edytowane) Proszę mi powiedzieć jak zrobić drabinę? to jest monolit? jakie materiały wykończenia? Edytowane 18 Lipca 2012 przez sensorius Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 18.07.2012 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Proszę mi powiedzieć jak zrobić drabinę? [ATTACH=CONFIG]125916[/ATTACH] to jest monolit? jakie materiały wykończenia? Jaką drabinę?!!???? Widzi ktoś jakąś drabinę.? Te schody na zdjęciu to schody dywanowe. Wbij w google tę nazwę i wszystko bedziesz wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia2 06.08.2012 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2012 Witam, mam schody z żelbetonu monolit. Podłogi będą z drewna, dąb deska lub dąb przemysłowy. Chciałabym, aby docelowo schody były betonowe. Czy ten pierwszy beton można pokryć jakąś cieńszą warstwą i wyszlifować? Ktoś się spotkał z takim surowym rozwiązaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 16.08.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Pomocy! Mam schody betonowe, zabiegowe. Wylane równo, jak to w zabiegach bywa każdy schodek inny. Pomału myślę o obłożeniu tych schodków drewnem (bez podstopni) plus oczywiście barierka. Schodków jest 18. Rozmawiałam dziś z jakiś fachowcem i on zaśpiewał 520zł ZA SCHODEK. W tym jest barierka, ale bez barierki na górze, na klatce schodowej. Przecież zrobienie wszystkiego wyjdzie pewnie z 15tys. Ile wyście płacili za swoje schody??? Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 16.08.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ale jakim drewnem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 16.08.2012 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Ma być dąb. Cena mnie troszkę wybiła, więc o więcej na razie nie pytałam. Myślałam, że już ze wszystkim wyjdzie nas 8tys. Na razie to tylko luźna rozmowa ze stolarzem, bez oglądania naszych schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 17.08.2012 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Jeżeli dębowe to tak myślę że z barierką i montażem to może wyjść 520.http://allegro.pl/schody-trepy-debowe-trojmiasto-profesjonalnie-i2564092743.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evie_ei 18.08.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Pomocy! Mam schody betonowe, zabiegowe. Wylane równo, jak to w zabiegach bywa każdy schodek inny. Pomału myślę o obłożeniu tych schodków drewnem (bez podstopni) plus oczywiście barierka. Schodków jest 18. Rozmawiałam dziś z jakiś fachowcem i on zaśpiewał 520zł ZA SCHODEK. W tym jest barierka, ale bez barierki na górze, na klatce schodowej. Przecież zrobienie wszystkiego wyjdzie pewnie z 15tys. Ile wyście płacili za swoje schody??? Proszę o szybką odpowiedź. Zapytaj o wycenę STOLPOL. Jeśli schody chcesz dębowe, na pewno nie będą za 8 tys., ale ta firma z pewnością Ci je zrobi dobrze. Wyrówna stopnie, bo pomiaru dokonują fachowcy miernikiem laserowym. Też mieliśmy każdy stopień innej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupiradelko 19.08.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Dzięki za info. Powiedzcie mi jeszcze jeśli nie dąb, to co? Jestem zieloniutka w tym temacie. Jakie inne drewno byście mi zaproponowali, tak żeby cena mnie nie zabiła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 19.08.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 Jesion. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 21.08.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Dzięki za info. Powiedzcie mi jeszcze jeśli nie dąb, to co? Jestem zieloniutka w tym temacie. Jakie inne drewno byście mi zaproponowali, tak żeby cena mnie nie zabiła? jesion, wyglądają cudnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts