Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody betonowe ze stopniami drewnianymi!!!

aga_toja

Recommended Posts

No tak, ale u siebie montowałeś wąskie listwy, równoległe do trepów i takie zakłada się po montażu stopni. Ja chcę zamontować szerokie wangi. Tu właśnie jest problem - przed czy po trepach? Jeśli zamontuję najpierw wangi, a później szczelnie pomiędzy nie wcisnę trepy, to obawiam się czy nie zaczną się prężyć...drewno to w końcu jest i pracuje przy zmianie wilgotności...

Jak montowałeś te listwy? Klej? Kołki? no i co z malowaniem stopni od spodu...?

Pozdrawiam.

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 413
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Odnośnie przyklejenia stopni drewnianych do betonowych schodów, tak się zastanawiam nad pianą Tytan Eos-klej do styropianu, korzystałem z niej przy ociepleniu styropianem domu, niskoprężna, mocna, tak myślę że można by tą pianą kleić stopnie schodowe koszt 20-25zł za 750ml wydajność 8m2

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
mam zamiar montować stopnie do betonu na kołki fishera i pianę proszę o radę czy stopnie należy najpierw pomalować na gotowo czy zamontować surowe i póżniej je pomalować.Bardzo proszę o szybką podpowiedż.Jeszcze jedno pytanie jakim klejem smarować częśc kołka która wchodzi w stopień. Edytowane przez markp69

Prosze o namiar do osob ktore robily w wokolicach Trojmiasta i poza schody zabiegowe betonowe (15szt) i na nie trepy szukam mam dosyc krete wiec pewnie trzeb a bedzie szablony robic i chcialbym zeby to byl dobry fachowiec - bo muszi zachowac bieg tych schodów , pozatym z czego robic podstapnice - pozdrawiam czekam na info moze byc na Priv

• 1 year później...
  • 2 months później...
  • 4 months później...
Proszę o poradę Jestem na etapie wylewania schodów betonowych, które w przyszłości będą obłożone drewnem Chciałabym zlicować ze ścianą pierwszy stopień, tak żeby "ząbek" od pierwszego stopnia nie był wysunięty poza ścianę O ile powinnam wycofać pierwszy stopień w stosunku do ściany aby po założeniu trepa drewnianego "ząbek" nie był wysunięty poza ścianę? Jaki wymiar "ząbka" jest najbardziej popularny?

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Pomocy!

Mam schody betonowe, zabiegowe. Wylane równo, jak to w zabiegach bywa każdy schodek inny. Pomału myślę o obłożeniu tych schodków drewnem (bez podstopni) plus oczywiście barierka. Schodków jest 18. Rozmawiałam dziś z jakiś fachowcem i on zaśpiewał 520zł ZA SCHODEK. W tym jest barierka, ale bez barierki na górze, na klatce schodowej. Przecież zrobienie wszystkiego wyjdzie pewnie z 15tys. Ile wyście płacili za swoje schody??? Proszę o szybką odpowiedź.

Pomocy!

Mam schody betonowe, zabiegowe. Wylane równo, jak to w zabiegach bywa każdy schodek inny. Pomału myślę o obłożeniu tych schodków drewnem (bez podstopni) plus oczywiście barierka. Schodków jest 18. Rozmawiałam dziś z jakiś fachowcem i on zaśpiewał 520zł ZA SCHODEK. W tym jest barierka, ale bez barierki na górze, na klatce schodowej. Przecież zrobienie wszystkiego wyjdzie pewnie z 15tys. Ile wyście płacili za swoje schody??? Proszę o szybką odpowiedź.

Zapytaj o wycenę STOLPOL. Jeśli schody chcesz dębowe, na pewno nie będą za 8 tys., ale ta firma z pewnością Ci je zrobi dobrze. Wyrówna stopnie, bo pomiaru dokonują fachowcy miernikiem laserowym. Też mieliśmy każdy stopień innej wysokości.