Deamos 30.01.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Bardzo mi sie podobaja te schody, ale bez porecz nie chcial bym z nich schodzic rano zaspany albo podpity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 30.01.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 .....ale bez porecz nie chcial bym z nich schodzic rano zaspany albo podpity najpierw pomyśl jak byś tam wchodził wieczorem..... już lepiej nocować na kanapie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ben88 31.01.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 .....ale bez porecz nie chcial bym z nich schodzic rano zaspany albo podpity najpierw pomyśl jak byś tam wchodził wieczorem..... już lepiej nocować na kanapie..... Do góry na czworaka da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 03.03.2009 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam Na początek musze powiedzieć,ze stworzyliście bardzo fajny wątek nt. schodów i pochodnych U mnie właśnie to jest na tapecie,aktualnie prostuje podstopnie,a mój wykonawca(od wykończeniówki) ściany na klatce.Generalnie jest tak,że stopnie wykona mi stolarz,ale montaż musze załatwić sam,wstepnie rozmawiałem z gościem na ten temat,ale decyzji jeszcze nie podjałem. Mam natomiast kilka pytań: 1) czy montaż stopni/trepów na piankę to dobry pomysł(tak mi coś sugerowano) 2) podstopnie raczej będą wykończone tynkiem mozaikowym-wydaje mi sie to dobrym pomysłem,co Wy na to,moze jakies foto z realizacji?? 3) co jest lepszym wizualnie rozwiązaniem(przy wersji bez podstopni drewnianych),wkucie trepów w ścianę i pozostawienie bez oblistwowania,czy jednak oblistować sam stopień pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 03.03.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Witam Na początek musze powiedzieć,ze stworzyliście bardzo fajny wątek nt. schodów i pochodnych U mnie właśnie to jest na tapecie,aktualnie prostuje podstopnie,a mój wykonawca(od wykończeniówki) ściany na klatce.Generalnie jest tak,że stopnie wykona mi stolarz,ale montaż musze załatwić sam,wstepnie rozmawiałem z gościem na ten temat,ale decyzji jeszcze nie podjałem. Mam natomiast kilka pytań: 1) czy montaż stopni/trepów na piankę to dobry pomysł(tak mi coś sugerowano) 2) podstopnie raczej będą wykończone tynkiem mozaikowym-wydaje mi sie to dobrym pomysłem,co Wy na to,moze jakies foto z realizacji?? 3) co jest lepszym wizualnie rozwiązaniem(przy wersji bez podstopni drewnianych),wkucie trepów w ścianę i pozostawienie bez oblistwowania,czy jednak oblistować sam stopień pozdrawiam z moich doświadczeń... ad1) u mnie montowane na kołki i piankę ad2) własnie tynkiem mozaikowym mam wykończone podstopnie, praktyczna sprawa... ad3) ja mam bez listew bo taki ładniej wygląda, ale nie wkuwali się tylko stopnie dochodzą do tynku mozaikowego , a jak została jakaś luka to kit w kolorze stopni znajdzie zasotosowanie... wybór należy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 03.03.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 3) co jest lepszym wizualnie rozwiązaniem(przy wersji bez podstopni drewnianych),wkucie trepów w ścianę i pozostawienie bez oblistwowania,czy jednak oblistować sam stopień W takim przypadku zdecydowane bez oblistwowania U mnie bez listew i wkute w ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 03.03.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Grave a może jakieś fotki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 04.03.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Grave a może jakieś fotki ... postaram się jak już wsjo będzie na cacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 04.03.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 To czekamy,a btw jeszcze takie pytanie jesli montujemy na kołki,to potem otwory szpachlujemy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa003 04.03.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Wszystkie ladne [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek1 12.03.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 CMYK - Chciałam Ci serdecznie podziekować za dokładne namiary i wymiary Twojej barireki Dzieki Tobie od niedawna mamy w domu takie coś : http://img168.imageshack.us/img168/8053/img1053of9hi7.jpg Pozdrawiam ![/b] Baaardzo mi się podoba efekt końcowy, powiedziałabym, że twoje schody podobają mi się bardziej od "oryginału" ( mam nadzieję, że Cmyk się nie obrazi). Możesz napisać arco co to za drewno i czym jest malowane? Właśnie o taki kolor i połysk nam chodzi a to jeszcze jedna wariacja balustrady CMYKA I ARCOBALENO http://foto3.m.onet.pl/_m/f864e17d6d0b7fc8f6c9bfc0b296cccb,6,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/a24ee51fc6612b0ea52c57941fa66948,6,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 13.03.2009 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Temat schodów dalej na tapecie i tak: 1)Zastanawiam się, czy robić warstwę samopoziomującą na stopniach,było juz w wątku że taka wylewka sie odspoiła,tym samym,jeśli zamocujemy tylko an piankę,to możemy mieć problem ze stabilnością stopnia,rozmawiałem sotatnio ze stolarzem-emerytem i powiedział mi że on używał kwałków pilśni,które podkładał pod stopień,tak aby był on stabilny i trzymał poziom,jak już mu sie to udało,to pianka,stopień i obciążniki (podobno używał od 2 do 3 bloczków betonowych na stopień),aha przed położeniem pianki spryskiwał stopień wodą i później jak nałożył piankę,to też ja spryskiwał2)Zamierzam te moje stopnie wkuć w ścianę,ale zdecydowana wieksza czesc stopni,ograniczona jest scianami z obus tron,tym samym zastanawiam sie czy wpasowanie stopnia nie troche utrudnione w tej sytuacji??3)podstopnie aktualnie wyrównane są zaprawą klejową,mój plan jest taki,aby po zamontowaniu stopni,oborbieniu dziur po wkuciu,dopiero wygipsować podstpnie,oczywiscie uprzednio zabezpieczając stopnie,nastepnie po całkowitym wykonczeniu obrobki,lakieruje stopnie i maluje sciany kaltki schodowej i podstopnie,dobra kolejnosc??4)docinanie stopni na budowie-wystarczy pilarka,stopnie bukowe gr. 35 mm5)ostatnie pytanie o ... ostatni stopień-w hallu u góry na podłodze będą panele laminowane, grubośc z podkładem jakies 13.5 mm,wstepnie chciałem dać tylko panele,wykończone listwa kątową,ale spotkałem sie z twierdzeniem,ze powinien byc u góry stopień,bo inaczej bedzie to niefajnie wyglądać,tyle,że ten stopień w moim przypadku mógłby mieć nie wiecej,jak jakies 12-13 cm,jego grubosc musiałaby mieć tyle co gr.paneli z podkładem,tym samym mógłby być wystawiony poza lico podstopnia max. 1cm,a i tak sie zastanawiam czy nie bedzie pekac?? Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiups 14.03.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 To czekamy,a btw jeszcze takie pytanie jesli montujemy na kołki,to potem otwory szpachlujemy?? Ja pitole.... Panowie w jakiej wy epoce żyjecie ?? jakie kołki się pytam?? Tego się już z 10 lat nie stosuje. Porządna Pianka nisko prężna i dawaj profesjonalniej by było zastosować specjalną piankę ale za coś mój tato musi brać kasę jak układa schody Do grave No niestety jak Ci tak zrobili to jedynie polska szpachla. Wiesz normalnie to szpary większe jak milimetr się nie zdarzają zazwyczaj robi się na styk i szpachluje tylko gdzie trzeba Ale sam widzisz , przynajmniej może tanio miałeś chociaż znając życie to pewnie tyle ile byś miał porządnie zrobione schody za to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 14.03.2009 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2009 Do grave No niestety jak Ci tak zrobili to jedynie polska szpachla. Wiesz normalnie to szpary większe jak milimetr się nie zdarzają zazwyczaj robi się na styk i szpachluje tylko gdzie trzeba Ale sam widzisz , przynajmniej może tanio miałeś chociaż znając życie to pewnie tyle ile byś miał porządnie zrobione schody za to Fakt, tanio miałem... drugi raz wyj...takich speców w kosmos, ale stało się , mleko rozlane. Po prostu pociągnęli te szpary kitem Soudal w kolorze stopni i wygląda w porzo.. ale ekipa masakara po prostu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urszulak 15.03.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 ostatnie pytanie o ... ostatni stopień-w hallu u góry na podłodze będą panele laminowane, grubośc z podkładem jakies 13.5 mm,wstepnie chciałem dać tylko panele,wykończone listwa kątową,ale spotkałem sie z twierdzeniem,ze powinien byc u góry stopień,bo inaczej bedzie to niefajnie wyglądać,tyle,że ten stopień w moim przypadku mógłby mieć nie wiecej,jak jakies 12-13 cm,jego grubosc musiałaby mieć tyle co gr.paneli z podkładem,tym samym mógłby być wystawiony poza lico podstopnia max. 1cm,a i tak sie zastanawiam czy nie bedzie pekac?? No właśnie ja też zastanawiam się jak połączyć schody z podłogą na górze.Nie bardzo podobają mi się listwy,kątowniki...Możecie pokazać swoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiups 15.03.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Nie rozumie twojej wypowiedzi ale napiszę Ci jak powinno być. W holu powinna być deska barlinecka z takim samym drewnem jak schody.A ostatni podstopień powinien być taki sam jak wszystkie plus minus do 2cm żeby się w oczy nie rzucało i powinien być zakończony kapinosem imitującym schodek i ten kapinos powinien być profesjonalnie za frezowany tak aby można było połączyć go z podłoga na równo. Zdjęć akurat nie mam żeby Ci pokazać. Tylko wiesz all right reserved Ž Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.03.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 1) czy montaż stopni/trepów na piankę to dobry pomysł(tak mi coś sugerowano) My mieliśmy klejone na klej do parkietów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.03.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 ostatnie pytanie o ... ostatni stopień-w hallu u góry na podłodze będą panele laminowane, grubośc z podkładem jakies 13.5 mm,wstepnie chciałem dać tylko panele,wykończone listwa kątową,ale spotkałem sie z twierdzeniem,ze powinien byc u góry stopień,bo inaczej bedzie to niefajnie wyglądać,tyle,że ten stopień w moim przypadku mógłby mieć nie wiecej,jak jakies 12-13 cm,jego grubosc musiałaby mieć tyle co gr.paneli z podkładem,tym samym mógłby być wystawiony poza lico podstopnia max. 1cm,a i tak sie zastanawiam czy nie bedzie pekac?? My kuliśmy ostatni stopień, aby go obniżyć i dostosować do grubości paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coli 16.03.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Czy moze mi ktos polecic dobrego stolarza lub firme do wykonczenia schodow w okolicach Wawy. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.03.2009 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 moje firma bardzo solidna , wykonuje w okolicach Warszawy choć jest ze Śląska http://img134.imageshack.us/img134/8879/p3130045.jpghttp://img144.imageshack.us/img144/2237/p3130050.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts