grave 16.03.2009 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Mikopiko bardzo ładne schody... dużo kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 16.03.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Każdy ma inną szerokość schodów, inny spocznik albo bez spocznika itd...więc cena może być inna. Dla jednych może być to cena mała, dla innych duża lub średnia. Ja wysyłałam zapytania do wielu firm by upewnić się co do cen . Różnice były ale też różnice były w wykonaniu Koniec końców wzieliśmy firmę z polecenia - robił też schody u Kirkisa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIESIOŁEK 16.03.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam, ostatnio okazało się że ekipa budowlana zrobila zaniski pierwszy stopień w moich betonowych schodach. Czy ktoś też jest w takiej sytuacji?Czy takiej korekty może dokonać stolarz okładając schody drewnem - różnica 4 cm. Pozdrawiam, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 16.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2009 Witam, ostatnio okazało się że ekipa budowlana zrobila zaniski pierwszy stopień w moich betonowych schodach. Czy ktoś też jest w takiej sytuacji? Czy takiej korekty może dokonać stolarz okładając schody drewnem - różnica 4 cm. A czemu sądzisz, że zrobiła za niskie? Może w projekcie było przewidziane obłożenie schodów drewnem o wysokości 4 cm i wtedy pierwszy stopień robi się niższy. Mierzy się od poziomu wykończonej posadzki i ten pierwszy robi się niższy o wysokość okładziny, tak aby wysokość schodów pozostała jednakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIESIOŁEK 17.03.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Do Magda i Michał: w projekcie mam rysunek schodów przy którym jest napisane 16 x 18 x 28, czyli wnioskuję 16 stopni 18 cm wysokim i 28 głębokim.Teraz przed wylaniem posadzek mam:pierwszy stopień - 32 cm14 stopni - 18 cmostatni stopień - 8 cm. posadzka wraz z okładziną na dole ma mieć 18 cm a u góry 10 cm. wynika z tego, że pierwszy stopień będzie 14 cm (32 -18). Przecież obkładając schody drewnem obkładam każdy stopień i przykładowo 2 cm będzie dodane do każdego stopnia. Czy źle rozumuję? K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda i Michał 17.03.2009 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Do Magda i Michał: w projekcie mam rysunek schodów przy którym jest napisane 16 x 18 x 28, czyli wnioskuję 16 stopni 18 cm wysokim i 28 głębokim. Teraz przed wylaniem posadzek mam: pierwszy stopień - 32 cm 14 stopni - 18 cm ostatni stopień - 8 cm. posadzka wraz z okładziną na dole ma mieć 18 cm a u góry 10 cm. wynika z tego, że pierwszy stopień będzie 14 cm (32 -18). Przecież obkładając schody drewnem obkładam każdy stopień i przykładowo 2 cm będzie dodane do każdego stopnia. Czy źle rozumuję?K. Z pierwszym schodem jest inaczej... musi być niższy. Z tego co piszesz, wynika że zostaje 14 stopni i pozostaje dodać 4 cm na okładzinę pierwszego schoda i każdego następnego. Zauważ, że na podłodze parteru już masz okładzinę i wysokość między parterem a pierwszym stopniem (łącznie ze stopnicą) musi być równa planowanej wysokości schodów. U Ciebie wynika tak: - obecnie masz schodek 14 cm, - w projekcie masz napisane, że wys. schodów 18 cm, -> wynika z tego, że stopnice są przewidziane 4 cm. Teraz już nie za bardzo możesz mieć stopnicę 2 cm, bo wtedy pierwszy stopnień będzie niższy, ale tutaj już Twoja decyzja, czy chcesz mieć pierwszy schodek niższy od pozostałych. Jeśli chciałbyś mieć wszystkie jednakowe, to albo 4 cm stopnice, albo wyższa posadzka na całym parterze o różnicę między 4 cm (projektowa wysokość stopnicy) a Twoja planowana wysokość. Idźmy na samą górę schodów: - ostatni - 8 cm - wysokość posadzki wraz z okładziną 10 cm, - trzeba jeszcze odjąć wysokość stopnicy, czyli w zależności czy 4 cm czy 2, otrzymujemy wysokość ostatniego schoda 14 cm lub 16 cm... Nie chce Cię martwić, ale z tego wynika, że albo będziesz miała pierwszy i ostatni schodek za niski (przy stopnicy 2 cm) albo tylko ostatni (przy 4 cm stopnicy) Wyjaśniłam coś? Czy jeszcze nie do końca jasno się wyraziłam? Mogę doszczegółowić co potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 17.03.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Miko schody masz cudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIESIOŁEK 17.03.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dziękuję bardzo. Już mi się poukładało. Pozdrawiam, K. Do Magda i Michał: w projekcie mam rysunek schodów przy którym jest napisane 16 x 18 x 28, czyli wnioskuję 16 stopni 18 cm wysokim i 28 głębokim. Teraz przed wylaniem posadzek mam: pierwszy stopień - 32 cm 14 stopni - 18 cm ostatni stopień - 8 cm. posadzka wraz z okładziną na dole ma mieć 18 cm a u góry 10 cm. wynika z tego, że pierwszy stopień będzie 14 cm (32 -18). Przecież obkładając schody drewnem obkładam każdy stopień i przykładowo 2 cm będzie dodane do każdego stopnia. Czy źle rozumuję?K. Z pierwszym schodem jest inaczej... musi być niższy. Z tego co piszesz, wynika że zostaje 14 stopni i pozostaje dodać 4 cm na okładzinę pierwszego schoda i każdego następnego. Zauważ, że na podłodze parteru już masz okładzinę i wysokość między parterem a pierwszym stopniem (łącznie ze stopnicą) musi być równa planowanej wysokości schodów. U Ciebie wynika tak: - obecnie masz schodek 14 cm, - w projekcie masz napisane, że wys. schodów 18 cm, -> wynika z tego, że stopnice są przewidziane 4 cm. Teraz już nie za bardzo możesz mieć stopnicę 2 cm, bo wtedy pierwszy stopnień będzie niższy, ale tutaj już Twoja decyzja, czy chcesz mieć pierwszy schodek niższy od pozostałych. Jeśli chciałbyś mieć wszystkie jednakowe, to albo 4 cm stopnice, albo wyższa posadzka na całym parterze o różnicę między 4 cm (projektowa wysokość stopnicy) a Twoja planowana wysokość. Idźmy na samą górę schodów: - ostatni - 8 cm - wysokość posadzki wraz z okładziną 10 cm, - trzeba jeszcze odjąć wysokość stopnicy, czyli w zależności czy 4 cm czy 2, otrzymujemy wysokość ostatniego schoda 14 cm lub 16 cm... Nie chce Cię martwić, ale z tego wynika, że albo będziesz miała pierwszy i ostatni schodek za niski (przy stopnicy 2 cm) albo tylko ostatni (przy 4 cm stopnicy) Wyjaśniłam coś? Czy jeszcze nie do końca jasno się wyraziłam? Mogę doszczegółowić co potrzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lobelka 17.03.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Każdy ma inną szerokość schodów, inny spocznik albo bez spocznika itd...więc cena może być inna. Dla jednych może być to cena mała, dla innych duża lub średnia. Ja wysyłałam zapytania do wielu firm by upewnić się co do cen . Różnice były ale też różnice były w wykonaniu Koniec końców wzieliśmy firmę z polecenia - robił też schody u Kirkisa Śliczne są Twoje schody i łądnie wykonane. Czy mogłabym prosić namiar na tę firmę, może być na priva, jak wygodniej A z ciekawosci z jakiego drewna masz schody? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 17.03.2009 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Dzięki a schody i barierka to merbau namiary już podsyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIESIOŁEK 17.03.2009 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Witaj. Piękne schody - fason i kolor. Świetnie komponują się z resztą wnętrza. Acrobaleno możesz mi powiedzieć co to za kamień masz na ścianie? Rewelacja. K. CMYK - Chciałam Ci serdecznie podziekować za dokładne namiary i wymiary Twojej barireki Dzieki Tobie od niedawna mamy w domu takie coś : http://img168.imageshack.us/img168/8053/img1053of9hi7.jpg Pozdrawiam ![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.03.2009 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 zdjęcia się wykrzyżykowały wkleje w innych ujęciach na prośbę i dzięki za zwrócenie uwagi, że je wcięło http://img257.imageshack.us/img257/8879/p3130045.jpg http://img257.imageshack.us/img257/2237/p3130050.jpg http://img26.imageshack.us/img26/33/p3130064.jpg http://img8.imageshack.us/img8/8927/p3130065.jpg http://img13.imageshack.us/img13/9587/p3130066.jpg http://img231.imageshack.us/img231/2746/p3130039.jpg Jeśli ktoś chce namiary to polecam firmę w innym wątku I jeszcze jedno , ponieważ mam wiele zapytań na priva co do wykonawcy i każdemu przekazuję to samo to za zgodą wykonawcy umieszczę te informacje bezpośrednio na forum, będzie prościej Firma wykonuje schody i poręcze i w tym się specjalizuje a to ważne. Schody są wykonane bardzo dokładnie. Firma bardzo solidna a o niewielu można w ostatnim czasie tak powiedzieć ...wiem coś o tym więc postanowiłam polecać tylko tych, którzy są solidni , sprawdzeni i godni polecenia. Wykonawca został mi polecony przez forumowicza kirkisa , którego schodami też wszyscy się zachwycali i nie zawiodłam się. Jest to firma drewsław Sławomir Gryl Tel. kom. 509 705 394 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 20.03.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 te poziome pręty w balustradzie to nierdzewka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 20.03.2009 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 te poziome pręty w balustradzie to nierdzewka? to są rurki ze stali nierdzewnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AMFI 20.03.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 mikopikoCUDO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 24.03.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 dopiero teraz dostałam powiadomienie dzięki Amfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenataS 04.04.2009 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 moja wymażona barierka tylko dlaczego ona taka droga mi potrzeba jej aż 9m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzenka11 04.04.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Mikopiko a możesz zdradzić jakie to drewno.Twoje schody są przepiękne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 14.04.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 dopiero teraz zobaczyłam pytanie to merbau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambroma 14.04.2009 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Arcobaleno, dołączam do prosby Wiesiołka Co to za kamień na ścianie?? Wygląda świetnie Szukam czegoś takiego na obudowę kominka Z góry dziękuję. Witaj. Piękne schody - fason i kolor. Świetnie komponują się z resztą wnętrza. Acrobaleno możesz mi powiedzieć co to za kamień masz na ścianie? Rewelacja. K. CMYK - Chciałam Ci serdecznie podziekować za dokładne namiary i wymiary Twojej barireki Dzieki Tobie od niedawna mamy w domu takie coś : http://img168.imageshack.us/img168/8053/img1053of9hi7.jpg Pozdrawiam ![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts