Monisia1606 25.03.2013 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2013 konstrukcja betonowa, stopnie drewniane, podstopnie z gresu (żeby łatwiej się czyściło) @nia bardzo ładne te schody powiedz tylko z jakiego drewna są trepy ? i jaki dokładnie jest to kolor bo ze zdjęcia wygląda na kolor szary . Nam bardzo podobają się schody w tym kolorze ale mamy dąb i nie wiemy jak uzyskać tak ładny kolor jak u Was ??? proszę o szybką odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 08.09.2013 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 Witam Czy jest tu ktoś kto potrafi pomóc w temacie schodów i ich poprawki... będę miała poprawiane schody zabiegowe... nadlewane ale boję się aby nie wyszły jeszcze gorzej niż są obecnie... Czy na podstawie rzutów ze zdjęć i wymiarów ktoś potrafiłby coś podpowiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelyna 27.09.2013 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Ma ktoś klatkę schodową obłożoną cegłą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 27.09.2013 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Robiłem u klienta schody z taką klatką schodową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 27.09.2013 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Schody bardzo bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ladybird76 27.09.2013 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 lasek D a jesteś w stanie pomóc w temacie schodów i ich poprawki oraz właściwego ułożenia zabiegów? Mam źle wykonane schody... i na razie wykonawcom nie pozwalam ich poprawiać bo nie wiem co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LasekD 28.09.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 (edytowane) Ladybird76,coś mi świta po głowie że rozmawialiśmy już na ten temat w tym wątku i wg mojej opinii schody są wylane całkiem ok ale przypomnij mi temat albo daj linka do tej dyskusji bo może pomyliłem Cię z kim innym Schody bardzo bardzo Dywany na beton z fazką która nie jest taka zła/brzydka jak to się niektórym wydaje;) Z lewej strony tego spocznika było 3 czy 4 długie stopnie które miały być wyłożone kamieniem Edytowane 28 Września 2013 przez LasekD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 26.01.2014 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Czy ktoś poradzi co można zrobić w tym przypadku? schody zabiegowe są bardzo wąskie (na środku mają 18cm). Jakie są opcje? Proszę o pomoc i sugestie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 26.01.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) 18 to faktycznie trochę za wąsko. Zabiegi mierzone na środku stopnia powinny mieć zbliżony wymiar do szerokości prostego stopnia, coś w okolicach 25 cm. Na pewno pomoże trochę nosek czyli wysunięcie stopnia przed podstopień, powiedzmy 3-4 cm. Ale ten wymiar pomaga tylko w przypadku wchodzenia po schodach bo podczas schodzenia pod nogę mamy tyle samo co szerokość betonu. Te zabiegi na upartego można byłoby poszerzać, tylko, że jeżeli na każdym dodamy, np. 5 cm to na czterech stopniach będziemy mieli 20 cm i mniej więcej o tyle przesuną się do przodu pierwsze stopnie przed zabiegami. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez artuditu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 26.01.2014 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 (edytowane) 20cm to troche dużo żeby wejść na przejście. schody i tak juz bardzo wystają. Czy ewentualnie byłaby możliwość i dałoby to coś jeśli z tymi 3 górnymi schodami cofnąć się w kierunku spocznika? Nie wiem dlaczego tak nie zrobili od razu, przy spoczniku jest taki kawałek, którego wcale nie musiałoby być. Mamy w tym momencie dodatkowe 10 cm do rozdysponowania. Kwestia taka czy cofając się tyle nie naruszę konstrukcji schodów. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez majdzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 26.01.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 A to zależy czy beton jest na tyle gruby, że można z niego tyle zbierać, na każdym stopniu trzeba byłoby te 10 cm wkuć się w głąb konstrukcji betonowej. Najprawdopodobniej pokaże się zbrojenie, na dodatek może pokazać się na tyle, że nie będzie możliwości położenia stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artuditu 26.01.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Patrząc na zdjęcie to najwęższy jest 2 i 4 stopień zabiegowy. Można byłoby próbować podzielić to tak że część uciec w stronę podestu, a część wysuwać schody do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majdzik 26.01.2014 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2014 Znalazłem zdjęcie po rozszalowaniu schodów - po ucięciu betonu za dużo by nie zostało :/ Zaczynam się załamywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PiotrPiwowar 22.06.2014 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Witam forumowiczów. Z uwagi na braki finansowe zdecydowałem się na takie schody (jeszcze jakaś barierka). Jakieś trzy godziny z autokadem, później tydzień (po pracy) z szałunkami i beton. Beton sobie schnął jakieś półtora tygodnia a ja w międzyczasie malowałem stopnie (bejca pierwsza warstwa ręcznie a druga pistolet i na to pięć warstw lakieru z utwardzaczem). Następnie nawiercanie drewnianych stopni i betonu, wklejenie gwintowanych prętów i beton zaciągnięty gipsem Pozdrawiam Jak są jakieś pytania to [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts