Sylvie 22.01.2008 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 to może i ja o coś zapytam: jakiej wysokości jest pierwszy stopień w stosunku do drugiego i jakiej grubości są trepy? pozdr!! tez mnie to interesuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 22.01.2008 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 a ja z kolei bardzo proszę o odpowiedź na moje pytanie: Mam też schodu betonowe, które chcę wyłożyć drewnem.Ostatnio będąc w OBI kupiliśmy gotowe deski, przepisuję dokładnie z ulotki na nich umieszczonej: LITE płyty drewniane Świerk/Jodła, Jakość standardowa. Krawędzie podłużne starannie ścięte. Klejenie zgodne z normą DIN EN-204 D3. Produkt naturalny. Materiał ekologiczny. Grubość 18mm. Czy takie gotowe deski można wykorzystać do układania schodów? Proszę o pilną dopowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gauch 22.01.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Moim skromnym zdaniem sosna a szczególnie świerk są zbyt miękkie na schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andromedea15 22.01.2008 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 gauch, dzięki, o tym nie myślałam. proszę bardzo o kolejne opinie. I przy okazji ludzie z lubelskiego - podrzućcie proszę jakieś adresy z miejscami gdzie można kupić sam materiał na schody, nie musi być dąb czy jakieś cuda niewidy, po prostu solidne dobre drewno na schody, z tymże musi być jasne. Bardzo podoba mi się klon europejski, ale chyba patrząc na podaż w lubelskim to marzenie ściętej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Jarek 01.02.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam to moje schody z czerwonego dębu http://images34.fotosik.pl/127/c89a36d3b06c2cddmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 18.02.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 CMYK - Chciałam Ci serdecznie podziekować za dokładne namiary i wymiary Twojej barireki Dzieki Tobie od niedawna mamy w domu takie coś : http://img168.imageshack.us/img168/8053/img1053of9hi7.jpg Pozdrawiam ![/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 18.02.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 pieknie wyszly (jakbym nasze widzial) tak jak schody i reszta domku CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 18.02.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 arco - PIĘKNE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tkanka7 18.02.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Przecudne schody Arco, barierka jak żywcem od Cmyka !! Zresztą całe wnętrze jest piękne! mogę wiedzieć co to za kamień na ścianie? Z góry dziekuje za odpowiedź i pozdrawiam! Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert Kielce 18.02.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 gauch, dzięki, o tym nie myślałam. proszę bardzo o kolejne opinie. I przy okazji ludzie z lubelskiego - podrzućcie proszę jakieś adresy z miejscami gdzie można kupić sam materiał na schody, nie musi być dąb czy jakieś cuda niewidy, po prostu solidne dobre drewno na schody, z tymże musi być jasne. Bardzo podoba mi się klon europejski, ale chyba patrząc na podaż w lubelskim to marzenie ściętej głowy w ubiegły roku kupowałem w małej miejscowości TURĄBIN bardzo ładnego jasnego jesiona , to gdzieś koło lublina tak mi się wydaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Annja 19.02.2008 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 CMYK - Chciałam Ci serdecznie podziekować za dokładne namiary i wymiary Twojej barireki Dzieki Tobie od niedawna mamy w domu takie coś : http://img168.imageshack.us/img168/8053/img1053of9hi7.jpg Pozdrawiam ![/b] Baaardzo mi się podoba efekt końcowy, powiedziałabym, że twoje schody podobają mi się bardziej od "oryginału" ( mam nadzieję, że Cmyk się nie obrazi). Możesz napisać arco co to za drewno i czym jest malowane? Właśnie o taki kolor i połysk nam chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 19.02.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Niezmiernie mi miło, ze schody sie podobają I jestem wdzieczna Cmykowi za udzielone wskazówki U nas jest inny układ schodów więc i efekt końcowy nieco inny. Same schody są z dębu, robione przez stolarza i bejcowane na palisander. Barierke robilismy sami (tzn mąż ) z klejonej sosny również bejcowanej na palisander. Na koniec satynowy lakier. Na ścianie kominkowej mamy płytki "mexicana" (chyba tak się nazywają) imitujące piaskowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.02.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 bardzo ładne schodya na podłodze merbau? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 19.02.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Dzięki A na podłodze panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.02.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 a co to za panele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 19.02.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 u mnie bardzo skromnie.. dębina pomalowana bejcą rustykalną, wyciąga słoje, w kolorze teak (aby pasowały do paneli merbau , podstopnice na biało farbą do drewna - widać słoje, jak widać podstopnice brudzą się.. nie jestem zadowolona z fachowców jutro przychodzą naprawiać co zepsuli i zakładać ramki na stopnie, ale zadowolona jestem z efektu http://img246.imageshack.us/img246/7744/hpim0211jf0.jpg http://img246.imageshack.us/img246/1535/hpim0210dj4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 19.02.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 arco dołączam się do ogólnego zachwytu nad Twoimi schodami, cud ,miód napisz proszę ile Cię one wyniosły i ile dla porównania mają stopni te schody, jezuuu a jak można zrobić samemu takie cudne barierki, naprawdę to Wasze rękodzieło echh,ludzie to są zdolni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 19.02.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 http://img409.imageshack.us/img409/5002/krzyzaniakschody3oj9.th.jpg KaiM, Planuję zrobić podobne barierki do Twoich i w związku z tym mam pytanie - jaka jest wysokość obu tralek umieszczonych na jednym stopniu (bo ta bliżej skraju trepa jest krótsza, gdy umieszcza się dwie na trepie)? Planuję wykorzystać pewne metalowe tralki, ale obawiam się czy będą miały odpowiednią wyskość. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a-k-a 23.02.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam. Ile dalibyście za wyrobienie stopni, spoczników i zamontowanie ich z włascicielem oraz wyrobienie i zamontowanie listew wykończeniowych. materiał : akacja inwestora. 4 zabiegowe schody10 zwykłych długość 118 spocznik 140x233spocznik140X105montaż na fishery : bez balustrady, bez lakierowania , bez podstopni.moje pytanie do osób , które już mają za sobą te kalkulacje i podobną robociznę . nam wyceniono na 1200. pozd. ana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 23.02.2008 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 u mnie bardzo skromnie.. dębina pomalowana bejcą rustykalną, wyciąga słoje, w kolorze teak (aby pasowały do paneli merbau , podstopnice na biało farbą do drewna - widać słoje, jak widać podstopnice brudzą się.. nie jestem zadowolona z fachowców jutro przychodzą naprawiać co zepsuli i zakładać ramki na stopnie, ale zadowolona jestem z efektu http://img246.imageshack.us/img246/7744/hpim0211jf0.jpg http://img246.imageshack.us/img246/1535/hpim0210dj4.jpg Witam, Będę miała podobne schody, zrób zdjęcie jak będziesz miała zrobione ramki na stopnie, jak to wyglada. Też myślę że podstopnice będą się właśnie brudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts