Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody betonowe ze stopniami drewnianymi!!!

aga_toja

Recommended Posts

CMYK - Chciałam Ci serdecznie podziekować za dokładne namiary i wymiary Twojej barireki :D Dzieki Tobie od niedawna mamy w domu takie coś :

http://img168.imageshack.us/img168/8053/img1053of9hi7.jpg

:wink:

Pozdrawiam ![/b]

Cos mi sie wydaje, ze ja bede kolejnym posiadaczem takich schodow. Bede wdzieczny za "namiary i wymiary".

Mozesz podpowiedziec jakie zastosowaliscie prety/rurki i gdzie je kupiliscie?

• Odpowiedzi 413
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

CMYK - Chciałam Ci serdecznie podziekować za dokładne namiary i wymiary Twojej barireki :D Dzieki Tobie od niedawna mamy w domu takie coś :

http://img168.imageshack.us/img168/8053/img1053of9hi7.jpg

:wink:

Pozdrawiam ![/b]

Cos mi sie wydaje, ze ja bede kolejnym posiadaczem takich schodow. Bede wdzieczny za "namiary i wymiary".

Mozesz podpowiedziec jakie zastosowaliscie prety/rurki i gdzie je kupiliscie?

Ja też takie chcę. Poprostu śliczne :)

Zamierzamy z żoną realizować projekt domu Delta http://www.projekty.ign.com.pl/index.php?p=detail&id=513&opcja=rzuty

. Podobają się nam schody betonowe z drewnianymi trepami.Ale w tym projekcie schody są na środku salonu więc nie ma żadnej ściany na której można zawiescić takie schody. A pewnie takie betonowe schody musza mieć podobno jakieś podparcie.Czy ktoś widział takie schody bez klatki schodowej?

• 1 month później...
Witam, cieszę się bardzo,że schody się podobają, tym bardziej,że belkę zrobił mężuś. Pomysł na takie schody był nasz, projekt belki wykonał konstruktor budowlany, szalunki według projektu wyciął stolarz, a całą resztę tzn. zbrojenie, ustawienie szalunków, zalewanie, rozprowadzenie instalacji do podświetlenia stopni - mąż. Co do wylewania , to wylewaliśmy ręcznie...Mam nadzieję, że moje inf. na coś się przydadzą, czekamy właśnie na montaż balustrady, także pozwolę sobie wkleić zdjęcie już gotowych schodów

• 3 weeks później...

Witam

Poradźcie mi, czy jest sens zrobić schody sosnowe, malowane na jakiś ciemny kolor, czy lepiej zaczekać, aż uzbieram kaskę i zrobić porządne drewniane. Dodam, że mam możliwość zrobienia schodów sosnowych za przysłowiową złotówkę. Czy naprawdę jest to tak miękkie drzewo, że nie nadaje się na schody?

Proszę o odpowiedź i pozdrawiam