aga_toja 24.07.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Wykańczamy dom, mamy wylane betonowe schody zabiegowe. Chcemy na stopnie położyć drewno, podstopnie otynkowane. Czy ktoś ma takie schody, kto je wykonywał, z jakiego drewna najlepsze takie schody. Prosze o zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arluka 25.07.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Mam takie właśnie schody- jesionowe. Ten kolor drewna jest śliczny i nie oklepany Robił nam je stolarz. Polecał nam jeszcze buk parzony- mówił, że z takiego właśnie drzewa robi najczęściej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 25.07.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Mam takie właśnie schody- jesionowe. Ten kolor drewna jest śliczny i nie oklepany Robił nam je stolarz. Polecał nam jeszcze buk parzony- mówił, że z takiego właśnie drzewa robi najczęściej. Czy można się usmiechnąć o zdjęcia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 25.07.2007 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Mam takie właśnie schody- jesionowe. Ten kolor drewna jest śliczny i nie oklepany Robił nam je stolarz. Polecał nam jeszcze buk parzony- mówił, że z takiego właśnie drzewa robi najczęściej. No własnie zgadzam się z poprzedniczką proszę o zdjęcia. U mnie własnie schnie jesion już w balach na schody. Ojciec ma las więc drewno mamy swoje. Też chcemy zeby stolarz nam je zmontował. Ile zapłaciłaś za zrobienie takich schodów. I jak byś miała zdjęcia. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 25.07.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Jesion ,dąb,Można użyć bejcy pod lakier aby uzyskać ciekawy kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 26.07.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Schody sam robiłem, najpierw wyciąłem szablony z papieru, zamówiłem dębowe stopnie a przez ten czas prostowałem podstopnie i ściany. http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/stopnie.jpg a wyszło tak http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/Dsc01524.jpg zbliżenie na stopnie http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/zosiasprawdza.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 26.07.2007 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Mam pytanie: te zabiegi trójkątne do schodów to zamawiałeś gotowe czy sam wycinałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 26.07.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Trepów nie da się samemu wyciąć z czegoś.Muszą być klejone z wielu węższych kawałków aby nie popękały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pani Koala 26.07.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Commor, trochę nie na temat, ale możesz pokazać górę (tralki, balustrada na górze). Ten kawałeczek, który widać mnie zaintrygował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
commor 27.07.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Generalnie to bardzo ciężka robota (nie wiem czy podjąłbym się robić drugi raz). Z braku środków finansowych przez 5 lat była naklejona wykładzina, oderwałem ją i odrysowałem na papierze dodając po 3 cm. bądź 6 jak z dwóch stron wystawał.Tak samo z zabiegowymi, tylko że stolarze też dodali po kilka centymetrów i się pogubiłem. Ciężko było ponieważ nie ma jak przymierzyć, znaczy się jest, ale najpierw trzeba uciąć. Zresztą taki zabiegowy trójkąt waży ze 20kg. Na szczęście dąb jest bardzo przyjemnym materiałem do obróbki i ten rożek co mi odpad po upadku można łatwo przykleić. Tralki i poręcz też zamawiane ale ciężko się dogadać w sklepie bo oni myślą, że najładniejsze są rzeźbione, toczone i nie dogadałem się ( może kiedyś wymienię). Teraz trochę o cenach. Przyszedł stolarz, powiedzieliśmy o co nam chodzi, przeliczył wyszło 5000.-, ale ściany i podstopnie ja mam przygotować. Z początku się zgodziliśmy ale jak to wszystko poprostowałem to sobie myślę - przecież nie dam tyle kasy za przyklejenie desek. Zamówiłem trepy a i tak wyszło 5000.- za materiał. w takich warunkach trzeba mieszkać jak nie zrobi się schodów przed wprowadzeniem http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/baagannadole.jpg poręcze i barierka http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/barierka.jpg a i tak najgorzej było wpasować " latawce", nie wiem dlaczego ale faktycznie jest inny kolor dębu (część stopni przyszła później) a sklepie powiedzieli: przecież to drewno... http://i10.photobucket.com/albums/a139/Commor/Dsc00498.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 29.07.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2007 Ale takie białe podstopnice to się będą brudzić. Nie polecałabym...chociaż może i to ładnie wygląda i na pewno jest taniej. Ale malowanie co jakiś czas zapewnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 30.07.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 nie zgodze się , malowanie wcale nie jest konieczne, podstopnie białe nie brudzą sie gdy stopień jest dość szeroki ...u mnie są stopnie granitowe a podstopnie wygipsowane na biało i pomalowane tikkurillą...świetnie się sprawdza oraz nadaje lekkości schodom betonowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 30.07.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 nie zgodze się , malowanie wcale nie jest konieczne, podstopnie białe nie brudzą sie gdy stopień jest dość szeroki ...u mnie są stopnie granitowe a podstopnie wygipsowane na biało i pomalowane tikkurillą...świetnie się sprawdza oraz nadaje lekkości schodom betonowym Szerokość stopnia jest istotna...im szerszy tym mniejsze prawdopodobieństwo zabrudzenia... A duży macie ruch w domu? Tzn czy wchodzicie w butach na górę czy tylko w " bamboszkch" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 31.07.2007 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 nie zgodze się , malowanie wcale nie jest konieczne, podstopnie białe nie brudzą sie gdy stopień jest dość szeroki ...u mnie są stopnie granitowe a podstopnie wygipsowane na biało i pomalowane tikkurillą...świetnie się sprawdza oraz nadaje lekkości schodom betonowym A mozesz przesłać zdjęcie jak wyglądają twoje schody?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 31.07.2007 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Kto ma jeszcze takie schody , proszę o zdjęcia. A ktoś ma może jesionowe , jak to wygląda?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 31.07.2007 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Karolina25 bardzo ładne schody, z jakiego drewna są wykonane? I czym pomalowane/.. i mam prosbe o zbliżenia na zabiegi trójkątne. dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agdula 31.07.2007 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Karolina25 bardzo ładne masz schody Wyglądaja bardzo elegancko Jak od jak dawna je masz? Pytam .... bo sa takie snieżnobiałe. Śliczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 31.07.2007 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 To sa zdjecia z katalogu http://www.wroblewskidesign.pl/indexca7d.html?id=1&dol=1&gora=16&str=1&img=galeria/640x480/img_16.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angelika 31.07.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 To sa zdjecia z katalogu http://www.wroblewskidesign.pl/indexca7d.html?id=1&dol=1&gora=16&str=1&img=galeria/640x480/img_16.jpg Racja, widać po linku na zdjęciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_toja 31.07.2007 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Karolina25 reprezentujesz firmę Wróblewski? Jaki byłby koszt wykonania takich właśnie schodów z podstopniami , z zabiegiem bez poręczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts